Miksi kuolevat

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Juwel360
Junior Member
Junior Member
Viestit: 125
Liittynyt: 13:57, 17.03.2017
Sukupuoli: Mies

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Juwel360 »

En tiedä, kuinka monta kertaa tuo pitää toistaa, ulkosuodatin joka pumppaa 1200l/h on tietenkin ollut taukoamatta käynnissä/päällä täysillä, SITÄ EI OLE SAMMUTETTU EIKÄ PESTY akvaarion perustamisesta lähtien!

Jos akvani vesi olot ovat pielessä, niin ihmettelen kardinaalitetrojen hyvin vointia, tietääkseni ne ovat aika herkkiä esim. veden epäpuhtauksille.
Alussa ajattelin, ettei tuo ulkosuod. virtaus riitä noille otoille, siksi laitoin sinne lisäksi tuon pienen sisäsuodattimen.
SimppAnssi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 13
Liittynyt: 15:48, 21.08.2017
Akvaarioseurat: -
Sukupuoli: N/A

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja SimppAnssi »

Juwel360 kirjoitti:En tiedä, kuinka monta kertaa tuo pitää toistaa, ulkosuodatin joka pumppaa 1200l/h on tietenkin ollut taukoamatta käynnissä/päällä täysillä, SITÄ EI OLE SAMMUTETTU EIKÄ PESTY akvaarion perustamisesta lähtien!

Jos akvani vesi olot ovat pielessä, niin ihmettelen kardinaalitetrojen hyvin vointia, tietääkseni ne ovat aika herkkiä esim. veden epäpuhtauksille.
Alussa ajattelin, ettei tuo ulkosuod. virtaus riitä noille otoille, siksi laitoin sinne lisäksi tuon pienen sisäsuodattimen.
Noista eri kalojen herkkyyksistä en sen tarkemmin tiedä, mutta eiköhän eri lajit voi olla aika eri asioille herkkiä tai jopa yliherkkiä.

Vaikkei akvaan nyt sentään mitään vesistöjen happikatoon verrattavia paikallisia ongelmia tuskin muodostu, suht suljettuja filsuja lukuunottamatta, onko se nyt sitten aivan mahdoton ajatus ihan ensalkuun pitää sitä sisäsuodatinta päällä 24h/pvä, ja vaikka suunnata virtausta enempi otto-osastoon tai muuten poispäin rauhallisempaa vettä haluavilta kaloilta? Jos sitten esim. kuukauden testin jälkeen otot alkavat pysyä hengissä vakaammin, mysteerikuolemien syy on aika suurella varmuudella selvinnyt ja keissi on suht selvä. Ja jos virtausta on liikaa, eikös sen ulkofilsun puhalluksen voisi enemmän suunnata otoille, ja ottaa sisäfilsun vaikka kokonaan pois?

Ja jos ottoja edelleen delaa, sitten jatketaan keskustelua.
Juwel360
Junior Member
Junior Member
Viestit: 125
Liittynyt: 13:57, 17.03.2017
Sukupuoli: Mies

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Juwel360 »

Olen kuullut, että kardinaalitetrat reagoisivat sairastuen jos vedessä on jotain häikkää, itselläni nuo voivat hyvin, samoin kuin sitruunat. ja noitamonni.

Tuota virtauksen vähyyttä itsekin epäilin (1200l/h) ja siksi laitoin tuon pienen sisäsuodattimen lisäksi.
Norhie
Senior Member
Senior Member
Viestit: 667
Liittynyt: 14:26, 18.01.2016
Sukupuoli: N/A
Paikkakunta: Imatra

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Norhie »

Noilla tiedoilla mitä annoit on vaikeaa tehdä mitään etädiagnoosia kun akvasta ja sen rakenteesta ei oikeastaan tiedä yhtään mitään. Me kun ei sitä akvaa nähdä ja tiedetä mitä siellä on. Voihan se olla, että ongelmana on tukossa oleva suodatinkin, jos et ole sitä koskaan siivonnut. Etenkin jos mekaaninen esisuodatus ei ole kunnossa, koska esim. sintrattu lasi tukkeutuu ilman mekaanista esisuodatusta lyhyessäkin ajassa ja muodostaa sen jälkeen hapettoman kasvualustan. Sen takia suodattimen ei pitäisi olla koskaan pelkällä biomassalla suodatettu.

Vettä et taatusti ainakaan vaihda liikaa, koska minä vaihdan kanssa viikottain vettä noin 20% ja otot pärjää ihan hyvin. Lisäksi tungen akvaan nitraatti- ja fosfaattipitoista kasvilannoitetta toisin kuin ilmeisesti sinä, kun mainitsit lisääväsi vain vedenparannusainetta ja tuota tammenlehväuutetta.

Jos kanssa olet kerran huolehtinut että vesi virtaa kunnolla akvaariossa (pinta väreilee, kasvit heiluu) ja pohjamateriaalikaan ei ole tukossa ja et käytä mitään ravinnepohjaa niin silloinhan kaikki on ok. Akvakin on ilmeisesti pyörinyt jo monta vuotta?

Minua kiinnostaa suorien vesiarvojen sijaan paljon enemmän mitä olet akvaarioon laittanut ja mitä sen kanssa tehnyt ja minkälaiset on suodatusmateriaalit jne. Ne vesiarvot lähinnä kysytään, ettei turhaan tuhlaa omaa aikaansa.

Ennen kuin edes yritän lähteä mitään mysteerikuolemia diagnosoimaan, niin pitää tietää:
  • Kuinka pitkään akva on ollut pystyssä
  • Miten akvaario on startattu
  • Kuinka monta ja mitä kaloja
  • Onko ravinnepohjaa esim. kasvien takia
  • Mitä pohjamateriaalia ja kuinka paksusti
  • Mitä koristeita käytössä
  • Onko akvaariossa kasveja ja mitä kasveja nämä ovat
  • Lisätäänkö akvaan mitään mömmöjä
  • Hoitorutiinit
  • Mitkä on vesiarvot
  • Kuva akvasta
  • Muita mahdollisia seikkoja mitä tulee mieleen
Muuten tilanne on vähän sama kuin sanoisi puhelimessä lääkärille, että vatsaan koskee, missä vika? Sen syy voi olla ihan mikä tahansa stressistä kasvaimeen. Noiden toimittaminen ei ole niin iso vaiva, jos oikeasti haluaa vastauksia, eikä vain teetä ja sympatiaa. Siltikin vastaus voi olla hyvin, että "en tiedä". Parhaimmillaankin täällä vain arvaillaan.
2x 240-litraa (seurala), 1x 180-litraa (evakkoallas), 1x 140-litraa (monnila), 1x 110 litraa (karanteeni), 1x 60 litraa (mysteerikuutio), 1x 60-litraa (taistoevakkola) ja aivan liikaa sekalaisia muovikippoja poikasille. Lue akvaariopäiväkirjaani.
Jakala
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 01:56, 30.09.2017
Sukupuoli: Nainen

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Jakala »

Hyvä kirijotus! Voisko tämän laittaa jotenki johonki ketjuun nii löytäs heleposti ja vois neuvoa kyselijöitä että kirijaappa nämä eka ylös nii porukat miettii sitte. Alottajahan on kyllä melekeen kaikkiin vastannukki mutta tipottain nii että itelläki meni tuo ruokahomma eka ohitte, ny kyllä hokasin ku luin uuestaan ajatuksen kans. Starttausta ei muuten selevitetty mutta juhannuksena kypsä eli siis suht tuore akva ja juu arvoista osa puuttu ja sisustus kans.

Mutta mielenkiintosta lueskeltavaa näi uusvanahalle alottelijalle ja tuo suodattimen hyvien bakujen kuoleminen sammutuskatkon aikana kiinnostaa. Tai siis että onko mittään tutkimustulosta että mikä on se tuntimäärä misä katastrofi tapahtuu. Tietty siinäki varmaan kaikki muuki vaikuttaa jotta näkkyykö mite kalastosa tai akvan hyvinvoinnisa. Muistaakseni naamasa Akvaariot ryhymäsä oli joku aika keskustelua sähkökatkoksista ja töpseleitten unohtamisesta ja sielä porukat ihimetteli kui mittää ei ollu tullukkaan vaikka oli päiväkaupalla ollu töpät irti. Ite jostaki luin aikasemmin syksyllä että tunteroinen puolitoista ois raja ja niimpä ku kuukausi sitte haettiin toiseksi akvaarioksi käytettyä kalallista akvaa nii suodatin pörräs ämpärisä ja upsi huolehti matkamusasta :mrgreen: Suodattimet on nytki upsien takana.

Mutta tsemppiä alottajalle ottojen kans ja toivotaan että jottai apuja löytyy, hyvä ku et vetäny osasta "ei nii kehittävästä kommentoinnista" hernettä rööriin ja pitäs muistaa että sehä se on kummiski positiivista että rupesit kyseleen neuvoja :)

Nimim. juovaperhosnuoliaisten kans samanlaista häikkää [:I]
Juwel360
Junior Member
Junior Member
Viestit: 125
Liittynyt: 13:57, 17.03.2017
Sukupuoli: Mies

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Juwel360 »

No, vielä kerran, ottoja kuoli n. yhden kuukauden aikana 1-2kpl ja tästä eteenpäin noin toisen kuukauden aikana muutama ja sitten parin kuukauden väli niin löytyi taas yksi kuolleena.
Eihän noita enään olekaan kuin kaksi jäljellä.
Viestini alussa jo kerroin akvan litramäärän kuin kalastonkin määrän (350litr. Ksrdin.tetroja 28kpl. sitruunst. 10kpl. Helmirihma pariskunta ja yksi noitamonni).
Kasveja paljon, vesimiekka, joulusammalta ja jaavansaniaista kahdessa kannossa juurtuneena ym.
Norhie
Senior Member
Senior Member
Viestit: 667
Liittynyt: 14:26, 18.01.2016
Sukupuoli: N/A
Paikkakunta: Imatra

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Norhie »

Jakala kirjoitti:Mutta mielenkiintosta lueskeltavaa näi uusvanahalle alottelijalle ja tuo suodattimen hyvien bakujen kuoleminen sammutuskatkon aikana kiinnostaa. Tai siis että onko mittään tutkimustulosta että mikä on se tuntimäärä misä katastrofi tapahtuu. Tietty siinäki varmaan kaikki muuki vaikuttaa jotta näkkyykö mite kalastosa tai akvan hyvinvoinnisa. Muistaakseni naamasa Akvaariot ryhymäsä oli joku aika keskustelua sähkökatkoksista ja töpseleitten unohtamisesta ja sielä porukat ihimetteli kui mittää ei ollu tullukkaan vaikka oli päiväkaupalla ollu töpät irti. Ite jostaki luin aikasemmin syksyllä että tunteroinen puolitoista ois raja ja niimpä ku kuukausi sitte haettiin toiseksi akvaarioksi käytettyä kalallista akvaa nii suodatin pörräs ämpärisä ja upsi huolehti matkamusasta :mrgreen: Suodattimet on nytki upsien takana.
Ei ne välttämättä kuole, jos akva on muuten ok. Esimerkiksi minulle oli hemmetin iso yllätys mitä löysin "ylijäämävesiastiasta" tällä viikolla. Purin kaikista ekan akvani noin pari kuukautta sitten, kun sain vihdoin järjesteltyä kaikki akvat fiksummin. Veivasin sen vedet ja pohjamatskut 52 litran smartstoreen, jossa olen muutenkin säilyttänyt seisovaa akvaariovettä. Kysessä siis ylijäämä suodatin paskavettä jossa sananmukaisesti kalan paskaa, hajonnutta kasvia, pohjaravinteita puretusta akvasta jne. kerääntynyt parin sentin kerrokseksi pohjalle.

No mietin että hittoako minä tuota tuossa pidän. Viherkasveille kuitenkin tulee jatkuvasti uutta suodatinvettä, joten kävin pienellä parin litran purkilla lappoamaan vettä pois kun yllätyksekseni huomasin siellä pienen pyrstön vispausta. Hieman epäilevänä haavin kyseisen pikkuotuksen sieltä pois ja se näytti ihan pieneltä kalanpoikaselta.

No ei siinä sitten muuta kun sihtaamaan kaikki vedet sihdin läpi ja yllätys oli iso kun sieltä löytyi puoli tusinaa monnista. Vieläpä pandamonnisen poikasia jota ei ole ollut edes siinä 60-litrasessa varmaan puoleen vuoteen. Ei mitään hajua miten ne oli sinne päätyneet, mutta hyvin olivat selvinneet useamman kuukauden täysin suodattamattomassa, ruokkimattomassa ja lämmittämättömässä vesiastiassa!
2x 240-litraa (seurala), 1x 180-litraa (evakkoallas), 1x 140-litraa (monnila), 1x 110 litraa (karanteeni), 1x 60 litraa (mysteerikuutio), 1x 60-litraa (taistoevakkola) ja aivan liikaa sekalaisia muovikippoja poikasille. Lue akvaariopäiväkirjaani.
buttnekkid
Member
Member
Viestit: 296
Liittynyt: 21:50, 24.02.2014
Akvaarioseurat: JAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Saarijärvi

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja buttnekkid »

Voihan se olla että Ottoerä on ollut liian haikeassa kunnossa kun saapunut myyntiin ja eivät enää nousseet "liitoon"?
Pitkällä aikavälillä toki ovat tipahdelleet sitten loppusijoituksessa...

Ja noista suodattimien sammutteluista/virrattomuudesta sen verran, että mattosuodatin varmaan kestää kaikista parhaiten tätä. IMHO
Itsellä ainakin on ollut mattosuodatin pois päältä yli 48 tuntia eikä mitään katastrofia tapahtunut.

Ja jälleen kerran mainostan pintakasvien roolia veden "suodatuksessa". Ovat tehokkaita vedenputsaajia kun saavat hiilidioksidia "rajattomasti".

Käytetäänkö Vantaalla klooria?
Jos käytetään, onko sen poistoon aloittajalla lääke?
Oletko mitannut sähkönjohtavuutta?

Nimim. En ole saanut Ottoja tapettua enää vuoteen. :D
240 L Etelä-Amerikkaa
60 L Karanteeni/Väistötila/Bordelli
Jakala
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 01:56, 30.09.2017
Sukupuoli: Nainen

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Jakala »

Mää jotennii nii tykkään tämmösistä seleviytymistarinoista ja monniset on muutenki mun lemppareita ja Paludaarian Onni-vauva :mrgreen:
Jakala
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 01:56, 30.09.2017
Sukupuoli: Nainen

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Jakala »

Ku sulla buttnekkid kuoli ottoja nii oliko sulla akva kui tuore? Ku sitä mietin nuitten alottajan ottojen ja omien juovaperhosnuoliaisten kans että ku arvot on kunnosa nii voiko olla vaa siitä kiinni että akva vaikka on arvojen mukkaan kypsä nii ei sitte kummiskaan arvojen ulukopuolisten olosuhteitten mukkaan ookkaan...Varsinki jos on sattunu tulemaan vähä heikompi myyntierä...
Tämä on iha vaa mun ommaa kuutiointia [:I]
buttnekkid
Member
Member
Viestit: 296
Liittynyt: 21:50, 24.02.2014
Akvaarioseurat: JAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Saarijärvi

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja buttnekkid »

Jakala kirjoitti:Ku sulla buttnekkid kuoli ottoja nii oliko sulla akva kui tuore? Ku sitä mietin nuitten alottajan ottojen ja omien juovaperhosnuoliaisten kans että ku arvot on kunnosa nii voiko olla vaa siitä kiinni että akva vaikka on arvojen mukkaan kypsä nii ei sitte kummiskaan arvojen ulukopuolisten olosuhteitten mukkaan ookkaan...Varsinki jos on sattunu tulemaan vähä heikompi myyntierä...
Tämä on iha vaa mun ommaa kuutiointia [:I]
Viimeisin Otto kuoli siihen että oli ilmeisesti telonut itsensä ja meni homeeseen. Tämä tapahtui karanteenissa, joka pystytetty 9 kuukautta sitten. Oli kyllä surkean näköinen.
Toistan itseäni, mutta suurin syy siihen että Otot pysyvät itselläni nykyään hengissä, on lehtikarike. Biofilmin määrä on nykyään niin iso etteivät oikein edes järsi kurkkua/kesäkurpitsaa jos sitä tarjoan. Ja tietysti lehtien mukanaan tuomat tanniinit ja humusainesosat tuskin haittaava tilannetta.

Mielestäni Ottojen selviytymisen kannalta vesiarvot ja riittävä ravinto on tärkeämpiä, kuin se että asuvat "koskessa".
Meillä on molemmissa akvoissa vain ilmalla toimivia suodattimia ja veden liike on melko olematon.

https://www.youtube.com/watch?v=ilnitMs1LRk

Loppukevennyksenä Otto tikkujäätelön kimpussa. Ensi kesän hittimaku, Vaahtera. :D

Kuva
240 L Etelä-Amerikkaa
60 L Karanteeni/Väistötila/Bordelli
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Voihan sitä sisäsuodatinta käyttää ajastuksella ilmastimena öisin, kunhan siinä ei sitten ole massoja sisällä. Vaarana on toki ettei se erään kerran käynnistykään, jos kyseessä on joku rimpulamalli. Et kerro milloin akvaario on perustettu tai en sitä tietoa ainakaan onnistunut silmäilemään tietooni, mutta tuoreessa akvaariossa kannattaa suodattimia muutenkin pestä tiuhempaan kuin valmiimmissa. Pesisin ulkosuodattimenkin.
Koomikko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2235
Liittynyt: 13:14, 20.04.2012
Akvaarioseurat: Kalasoppa
Sukupuoli: Mies

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Koomikko »

Akvaario oli kypsä viime juhannuksena.

Minä taas sanoisin että älä missään nimessä pese tuoreessa akvaariossa suodatinta useammin kuin valmiissa akvaariossa. Antaa bakteerien kehittyä ja suodattimen kypsyä kaikessa rauhassa. Vasta kun virtaus on selvästi heikentynyt kannattaa suodatin putsata.
Kirjoituksistani ei pidä loukkaantua.
Liukas
Junior Member
Junior Member
Viestit: 73
Liittynyt: 00:13, 11.05.2016
Sukupuoli: Mies

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Liukas »

Komppaan Koomikkoa. Suodatinta kannattaa pestä (ja vain akvaariovedellä) vähän ja harvoin. Tarkistaa välillä vaikka vedenvaihtojen yhteydessä, että suodattimessa tulee suurinpiirtein samaa tahtia virtausta kuin aiemmin tai ettei se ole ainakaan merkittävästi heikentynyt, silloin voi olla tarpeen pestä/huoltaa sitä.

Suodattimessa ja hiekassa elävät bakteerit ovat kaiken A ja O mitä tulee akvaarioihin.
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Ihan noinkaan se ei mene. Tuoreessa akvaariossa tulee aina enemmän kasvijätettä ja muuta roskaa sekä uudesta hiekasta ja materiaaleista mahdollisesti liukenevia aineita jotka on syytä poistaa ravinnekierrosta. Suodattimen bakteerikannan vaaliminen on aika pitkälti yliarvostettua, sen voi jokainen todentaa esimerkiksi laittamalla suodattimen sellaiseen akvaarioon jossa biologista suodatusta ei saa muodostua. Hajotustoiminnan käynnistymisen estäminen on nimittäin muutamaa kertaluokkaa haasteellisempaa kuin sen syntyminen johon voi huomata kuluvan alle 24 h, vaikka miten kuumalla kraanavedellä pesisi patruunan. Luonnollisestikaan kuumalla ei kannata pestä, mutta en kyllä itse akvaariovedellä ole pessyt ikinä. Enkä ole nähnyt kenenkään muunkaan pesevän.

Suodatinta ei luonnollisestikaan tarvitse pestä kuin silloin kun se tukkeutumassa jos ongelmia ei ole, mutta tässähän nyt ongelmia nimenomaan on ja niitä yritetään ratkoa. Silloin neuvotkin ovat toiset kuin normaalitilanteessa. Jos luette tämän foorumin kirjoituksia takavuosilta niin voitte helposti havaita että en varsinaisesti ole profiloitunut henkilöksi joka kehottaisi pesemään suodattimia turhaan. Sen sijaan voitte löytää useampiakin keskusteluja joissa kerron vuoden ylittävistä pesuväleistä ulkosuodattimelle ja useista kuukausista sisäsuodattimille, muiden kauhistellessa. Silti olen vahvasti sitä mieltä että tässä tapauksessa suodattimien pesu olisi aiheellista.
Jakala
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 01:56, 30.09.2017
Sukupuoli: Nainen

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Jakala »

buttnekkid :
Toistan itseäni, mutta suurin syy siihen että Otot pysyvät itselläni nykyään hengissä, on lehtikarike. Biofilmin määrä on nykyään niin iso etteivät oikein edes järsi kurkkua/kesäkurpitsaa jos sitä tarjoan. Ja tietysti lehtien mukanaan tuomat tanniinit ja humusainesosat tuskin haittaava tilannetta.
Mielestäni Ottojen selviytymisen kannalta vesiarvot ja riittävä ravinto on tärkeämpiä, kuin se että asuvat "koskessa".

Eli jottain mitä ei voi testeillä määritellä vaan se pittää oppia ja "haistella ja tunnustella" Mielenkiintosta!

Juu ja mun edellisesä akvaelämäsä kolomekytä vuotta sittehän kaikki ( ei kalat, kasvit) pestiin KUUMALLA veellä muistaakseni parin kuukauen vällein ja ainakaan mulla ei ollu mittään tietoa mistään bakujuttuista jne. Silimät suurina rupesin opiskelleen ny syksyllä ku hurahin uuestaan... Ja luin että suodattimet kannattaa pestä akva veellä ja niimpä oon sitte tehenykki. Mukavan lämmintä ja vettäki säästyy nii miksipä ei [;)]
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Minulla otot kyllä aikoinaan ihan kutivatkin, eivätkä pelkästään pysyneet hengissä, vaikka ei ollut kariketta ja suodattimet pestiin kraanavedellä. :-)
buttnekkid
Member
Member
Viestit: 296
Liittynyt: 21:50, 24.02.2014
Akvaarioseurat: JAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Saarijärvi

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja buttnekkid »

Maisu kirjoitti:Minulla otot kyllä aikoinaan ihan kutivatkin, eivätkä pelkästään pysyneet hengissä, vaikka ei ollut kariketta ja suodattimet pestiin kraanavedellä. :-)
Muistatko olosuhteista enempää? Vesiarvot ja ruokinta? Saitko kasvatettua jälkikasvua?
240 L Etelä-Amerikkaa
60 L Karanteeni/Väistötila/Bordelli
Teemu Salonen

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

Ite en ole koskaa ottoja kutemaan saanu, mutta aika monessa altaassa ovat olleet nk. pioneerikaloina ja erittäin hyvällä menestykseellä. En kyllä pitäisi niitä mitenkään erityisen vaatiina kaloina.
Riippasaarni
Senior Member
Senior Member
Viestit: 991
Liittynyt: 11:28, 23.07.2014
Sukupuoli: Nainen

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Riippasaarni »

Jakala kirjoitti:Mää jotennii nii tykkään tämmösistä seleviytymistarinoista ja monniset on muutenki mun lemppareita ja Paludaarian Onni-vauva :mrgreen:
Pikkasen off-topic, mutta ehkä me pidämme osaa lajeja liiankin stabiileissa oloissa. Lopulta tuo äiti luonto tuppaa harvemmin pitämään mitään stabiilina läpivuoden tai edes vuosisatojen. Pysyvätikö vesiolot samoina läpivuoden edes aikojen alussa kaksoisvirtojen maan kaksoisvirroissa jos niihin tulva-aikaan valui runsaasti ravinteikasta maata?
Ahvenia ja monneja.
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Maisu »

buttnekkid kirjoitti:Muistatko olosuhteista enempää? Vesiarvot ja ruokinta? Saitko kasvatettua jälkikasvua?
Tuolloin minulla oli aina varsin lämmintä, ja tässä oli kyseessä kesä ja julkisivuremontin vuoksi oli talo paketissa. Minulla on helsinkiläinen kraanavesi ollut ja tuskin mitään vedenparannusaineita, 70 % luokkaa vedenvaihdot viikottain eli siis tuoretta vettä. En ottanut poikasia talteen tai yrittänyt kasvattaa niitä. Kutu tapahtui samaan aikaan kun talon kantavia palkkeja porattiin, joten on mahdollista että ne kuvittelivat sadekauden alkaneen. Tästä on siis lähemmäs 20 vuotta aikaa joten mitään ihan kristallinkirkkaita muistikuvia ei vesiarvoista ole, mutta todennäköisesti minulla tuolloin oli siinä altaassa tosi iso omenapuun runko.
Koomikko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2235
Liittynyt: 13:14, 20.04.2012
Akvaarioseurat: Kalasoppa
Sukupuoli: Mies

Re: Miksi kuolevat

Viesti Kirjoittaja Koomikko »

Juwel360 kirjoitti:Hyvänen aika, miten muuten voi vesiarvoja mita kuin akvasrioliikkeistä saamilla testrillä???
Itse olen ostanut ns. tippatestit, joilla minun ymmärtääkseni mitataan juri akvaarioveden vesisrvot.
Kerrot ne tulokset vaikka meille niin meidän on hieman helpompi ratkaista ongelma.
Kirjoituksistani ei pidä loukkaantua.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Monnit ja nuoliaiset”