Kiilakyljet kiusaavat pienintä

Barbit, rasborat, seeprakalat, kardinaalikalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
kaikau
Junior Member
Junior Member
Viestit: 177
Liittynyt: 18:15, 06.01.2013

Kiilakyljet kiusaavat pienintä

Viesti Kirjoittaja kaikau »

Hei!

Ostin tiistaina 8 kalan parven kiilakylkiä. Muut ovat tasakokoisia, mutta yksi on muita pienempi. Isot pojat eivät anna pikkuisen poistua vesitähdikin luota kauemmas. Aina käyvät palauttamassa sen paikalleen. Eivät työnnä, vaan "ohjaavat". Ruokailutilanteessa annan kerralla reilusti ruokaa, jotta pieninkin saa varmasti. Pikkuinen on stressin vuoksi kalpea.

Kasvaako se pian kavereiden mittoihin? Lakkaako kiusaaminen? Vai kannattaako viedä kala takaisin kauppaan?

Kiitos valistuneista ennustuksistanne!

(80 litrainen purkki kasveilla höystettynä, kaverina taistelukala uros, 26 astetta, toisessa päässä virtausta, toinen tyyni ja viikoittainen vedenvaihto)
Tällä hetkellä enemmän kasveja kuin kaloja.
Omega369
Member
Member
Viestit: 326
Liittynyt: 18:55, 04.12.2011
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kiilakyljet kiusaavat pienintä

Viesti Kirjoittaja Omega369 »

Joillain pikkukalaparvilla on viheliäinen tapa kiusata se pahnanpohjimmainen hengiltä. Kyseessä on kalojen lajikäyttäytyminen, joten en usko että saat myyjältä korvausta kuin korkeintaan hyväntahdon eleenä. Voithan kokeilla hankkia lisää kaloja parveen, jolloin isompien voimannäytöt toivottavasti jakautuvat tasaisemmin parven heikomman aineksen kesken.
Nothing that I say or do, matters to the big machine.
kaikau
Junior Member
Junior Member
Viestit: 177
Liittynyt: 18:15, 06.01.2013

Re: Kiilakyljet kiusaavat pienintä

Viesti Kirjoittaja kaikau »

Täytyy kertoa, miten tämä tarina jatkui. Kiusattu kiilakylki alkoi turvota vatsasta, ja oli selvästi koko parven hylkiö. Vein sen kotiin nanoakvaarioon. Yksin ollessaan vatsa alkoi laskea, mutta värit eivät palautuneet.

Kun työpaikan akvaario alkoi vuotaa, jouduin siirtämään kaloja, ja pistin kiilakyljen 125-litraiseen seura-akvaarioon. Vähän hirvitti, että sillä olisi sisäloisia tms, kun kerran se vatsa silloin aiemmin pullotti. Seuraavana päivänä koin mieluisan yllätyksen. Kiilakylki oli saanut värinsä takaisin, ja "paimensi" sinineontetroja onnessaan. Kiusaamisen, ja muutaman kuukauden yksinäisyyden jälkeen se on saanut parven, jossa se on isoin.
Että aina onni ei löydy omanlajisten joukosta. :)
Tällä hetkellä enemmän kasveja kuin kaloja.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Särkikalat”