punapääbarbi

Barbit, rasborat, seeprakalat, kardinaalikalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Juupajuu
Member
Member
Viestit: 467
Liittynyt: 11:02, 19.12.2006
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Itä-suomi

punapääbarbi

Viesti Kirjoittaja Juupajuu »

Laitoin alla olevan viestin joku aika sitten Alkeet-osioon ja yksi vastaus tulikin. Kiitoksia hänelle vieläkin.
Kun enempää ei ole herunut, niin päätin kopioida saman viestin tänne särki-puolelle. Josko täältä löytyisi paremmin tietoa?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olisi tarjolla kuuden pyrstön parvi punapääbarbeja. Ulkonäöllisesti näihin ihastuin, mutta ennen ostopäätöstä selvittelen vielä asioita. Googlailin tietoja ja selailin tätä AW:ta, mutta hieman jäi vieläkin hiukan epävarma olo siitä että millainen kala on kyseessä.
Siis kun jossain sanotaan kiltiksi ja jossain ärhäkäksi. Tilavaatimuksesta ja aikuiskoostakin tuntuu olevan erilaisia tietoja.

Siispä kaipailisin vastauksia / mielipiteitä / käytännön kokemuksia

- Mahtuvatko 128l akvaarioon?
- Vahingoittaako kasveja
- Onko se luonne nyt sitten kiltti vai ärhäkkä? Tässä vaiheessa allaskavereiksi tulisi partamonni ja puolikymmentä nuolimonnia.
Jos jossain vaiheessa tulisi jotain muuta, niin millaiset kalat (lajit) olisivat sopivaa seuraa? Millaisessa seurassa olette itse pitäneet ongelmitta?
- Ilmeisesti on ns. kestävä kala? Akvaa toki pyritään hoitamaan hyvin, mutta en viitsi alkaa ns. hienohelmojen kanssa säätää. Kun olosuhteissa faktaa on esim. vedenlämpeneminen kesäkuukausina. Sekä työmatkoista ja muista harrastuksista johtuen kalat saavat aika usein olla pari päivää keskenään.
- kaikkea muutakin lajiin liittyvää tietoa vastaan otetaan!
Aquariel
Junior Member
Junior Member
Viestit: 167
Liittynyt: 19:56, 05.08.2013
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo

Re: punapääbarbi

Viesti Kirjoittaja Aquariel »

Mahtuvat kyllä 128l akvaarioon. (minimikoko 100l) Ei vahingoita yleensä kasveja. Luonteeltaan se on vilkas, ja voi nyppiä pitkäeväisiä kaloja. Mitä suurempi parvi, sitä rauhallisempi. Ei sovi herkimpien kalojen kaveriksi. sopivaa seuraa on esim. muut barbit. Ja yleisesti ottaen on kestävä ja helppohoitoinen kala.
96l, 240l, 3 hiirtä, koira, hevonen
-Tetratar-
Senior Member
Senior Member
Viestit: 564
Liittynyt: 13:26, 23.08.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

Re: punapääbarbi

Viesti Kirjoittaja -Tetratar- »

Millainen tämä punapääbarbi oikeasti on?
Olen lukenut että voi ahdistella rauhallisempia lajeja, mitä tämä käytännössä tarkoittaa ja millaisia käytännön kokemuksia teillä tällaisesta käytöksestä on?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Särkikalat”