Hehkurasboran poikasia?

Barbit, rasborat, seeprakalat, kardinaalikalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Liisa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 139
Liittynyt: 12:01, 26.04.2004
Paikkakunta: Helsinki

Hehkurasboran poikasia?

Viesti Kirjoittaja Liisa »

Akvaarioon on kasvipöheikön suojiin ilmaantunut pari kalpeaa noin 5 mm pituista poikasta, jotka mallin perusteella vaikuttaisivat hehkurasboroilta (muut kalat akvaariossa ovat rusonuoliaisia ja ottoja). Mitään kutupuuhia tai kutua en ole havainnut eli pienokaiset tulivat ihan yllätyksenä. Jotain ravintoa ovat varmasti löytäneet, kun jokunen on henkiin jäänyt. Pitäisikö näiden hoito jotenkin huomioida erikseen? Olisihan se hauskaa, jos jäisivät henkiin ja josko vastaisuudessakin tulisi perheenlisäystä.

(Vähän huono omatunto, kun minulle on ollut tapana pohjaimurilla putsailla sitä kannon päällä olevaa pusikkoa silloin tällöin, koska jaavansaniaisen ja jonkun minulle tuntemattoman sammaleen joukkoon tuppaa kertymään kuonaa - ties kuinka monta kutua ja pikkuista on saanut lähtöpassit).
-Tetratar-
Senior Member
Senior Member
Viestit: 564
Liittynyt: 13:26, 23.08.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

Re: Hehkurasboran poikasia?

Viesti Kirjoittaja -Tetratar- »

Onnea altaan uudelle sukupolvelle :D.
Kunnon kasvipöheiköt onkin parasta suojaa kalanpoikasille ja niiden suojissa aina silloin tällöin myös seura-akvaariossa selviää poikanen tai useampikin.
Varmaan pari pienenpientä poikasta saa seura-akvaariossa ravintoa likoeläimistä ja pieneliöistä, vaikka toki paremminhan ne kasvavat ja voimistuvat kun saavat ihan "oikeaa" poikasruokaa.
Kokeile vaikka pipetillä tai jollain tarjoilla niille ravintoa mahdollisimman nenän eteen.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Särkikalat”