Ravinteiden lisäys

Kasvien hoito, ongelmat ja sisustus.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Miiru98
Starting Member
Starting Member
Viestit: 3
Liittynyt: 09:34, 18.02.2018
Sukupuoli: Nainen

Ravinteiden lisäys

Viesti Kirjoittaja Miiru98 »

Mitä ravinteita lisäätte makeanveden akvaarioon tai mitkä valmisteet järkevimpiä? Luin että yleislannoitteita ei kannattaisi käyttää, että niissä on sisällä lisänä haitallisia aineita (aineluettelothan ovat puutteelliset eli tuotteiden kyljissä ei lue tarpeeksi sisällöstä). Jos haluaa kaikki aineet lisätä yksitellen, niin mitä suosittelette? Onko muuten yleislannoite sisältänyt ollenkaan fosforia?
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5295
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Re: Ravinteiden lisäys

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

Ravinteiden lisäys riippuu puhtaasti siitä, mitä akvaarioltaan haluaa.

Virittelin kerran vahvasti kasvipainotteisen seura-akvaarion jossa pohjalla JBL Florapol pohjalannoite soran joukossa. JBL Ferropolia root tabletteja lisäsin vesimiekkojen ja muiden juurikasvien juurille ja JBL Ferropol nestemäistä ravinnetta viikottain vedenvaihdon yhteydessä. Muita ravinteita en käyttänyt.

Alkuun käytössä kyllä oli hiilidioksidilisäys, mutta otin sen muutaman kuukauden jälkeen pois kun huomasin, että altaan asukit tuottivat hiilidioksidia riittävän määrän kasveille. Kasvit nimittäin kasvoivat aivan käsittämätöntä vauhtia jopa ulos akvaariosta.

Vaativimpien "aquascape" kasvien kanssa voi lannoitus riippuen muista olosuhteista vaatia jotain lisääkin.
kr70
Senior Member
Senior Member
Viestit: 909
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Ravinteiden lisäys

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Noilla "haitallisilla aineilla" tarkoitat varmaan nitraattia ja fosfaattia. Niitä tulee akvaariossa, jossa on paljon kaloja eikä aivan täynnä kasveja, ylenmäärin jo kalojen jätöksistä ja ruoantähteistä. Niitä ei olekaan yleisimmissä ravinteissa kuten PlantaMinissä. Sitten, jos kaloja on vain vähän ja kasveja paljon, niitä ei tule tarpeeksi, ja niitä pitää lisätä. On olemassa "yleislannoitteita", joissa on myös nitraattia ja fosfaattia. Itse käytän Tropica Specialised Nutrition -nimistä. Mutta sitä siis vain, jos nitraattia ja fosfaattia ei ole muuten riittävästi. Ne kannattaa testata JBL:n vesitesteillä. Sitten, jos aikoo panostaa kasveihin tosissaan ja kasvattaa vaikeahoitoisia kasveja, voi alkaa hifistellä mittaamalla ja lisäämällä jokaisen ravinteen erikseen.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kasvit ja sisustus”