Kuinka iso akva 2 taistolle (naaras ja uros)?

Rihmakalat, kiipijäkalat, pusukalat, taistelukalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Riksu95
Junior Member
Junior Member
Viestit: 68
Liittynyt: 19:09, 17.02.2009
Sukupuoli: Mies

Kuinka iso akva 2 taistolle (naaras ja uros)?

Viesti Kirjoittaja Riksu95 »

Eli kuinka iso akva kahdelle taistolle jos akvaan laittaa paljon piiloja naaraalle??
pikkulehtikala+
Junior Member
Junior Member
Viestit: 111
Liittynyt: 11:56, 09.07.2008
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies

Re: Kuinka iso akva 2 taistolle (naaras ja uros)

Viesti Kirjoittaja pikkulehtikala+ »

Yleensä kannattaa pitää urosta kohden vähintään kahta naarasta, siksi, että uroksen kutuinto ei tressaisi liikaa vain yhtä naarasta vaan se jakaantuisi useammalle naaraalle. Haaremille eli 1 uros ja 2 naarasta riittäisi omasta mielestäni 100-litrainen akvaario, jossa on paljon kasveja ja muita piiloja, mutta mitä isompi sen parempi esim. 120-litraa :D , mutta jos välttämättä haluaa pitää pariskuntaa niin ei se ole mahdotontakaan, jos on vain tarpeeksi piiloja.
Turkoosi
Member
Member
Viestit: 327
Liittynyt: 18:42, 09.10.2004
Paikkakunta: Oulu

Re: Kuinka iso akva 2 taistolle (naaras ja uros)

Viesti Kirjoittaja Turkoosi »

Omien tämänhetkisten kokemusteni perusteella en laittaisi alle metriseen altaaseen, siihen mahtuu jo reilusti näkösuojia. Itselläni on 112-litrainen (80x35x40) allas, jossa on naaraita, ja yksi on juuri evakossa eviään parantelemassa, nähtäväksi jää voiko sitä palauttaa porukkaan vai jääkö pysyvästi erakoksi. Ja piilojahan tuolla on: altaassa on paitsi runsaasti kasveja, myös lähes pintaan yltävä iso, vänkyräinen, hieman "A-muotoinen" juurakko jossa on lisäksi jaavansaniaisia tarjoamassa lisää näkösuojaa. Jaavansaniaisten lisäys rauhoitti tilannetta jonkin verran, mutta jälleen tuli todistettua että taistojen kanssa on löydyttävä se evakkoallas.

Itselläni oli aiemmin haaremi 375-litraisessa, puolitoistametrisessä altaassa, siellä tilanne toimi mutta koiraskin oli kohtalaisen rauhallista sorttia. Yksiö olisi löytynyt, jos luonne olisikin osoittautunut räyhäkkäämmäksi. Vaikka naaraille olisi piilojakin, peliin on syytä puuttua jos naaras joutuu oleskelemaan piilossa jatkuvasti. Satalitrainenkin saattaa riittää, mutta varaa jokin pikkuallas odottamaan, jos tarvetta ilmenee, ellei sinulla ole toimivana allasta johon räyhäpään tai kiusatun kalan voi tarvittaessa olosuhteiden puolesta siirtää.
hexa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 64
Liittynyt: 17:07, 29.08.2009
Akvaarioseurat: Porin Akvaariokerho
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: noormarkku

Re: Hienoja omia kuvia taistoista

Viesti Kirjoittaja hexa »

Anteeksi kun tähän nyt tungen mutta montakoha litrasen akvan taisto pariskunta tarvis ja voiko niitä edes pitää pariskuntana vai tarviiko olla enempi? Ja mitähän semmonen taisto mahtais maksaa?

Edit: Lisätty isot alkukirjaimet. Poistettu välimerkkifloodit. Siirretty "Hienoja omia kuvia taistoista"-ketjusta.
-Ylläpito
Pessimisti ei pety
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Labyrinttikalat”