Millainen allas olisi hyvä; pusukala + lehtikala + ?

Rihmakalat, kiipijäkalat, pusukalat, taistelukalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
sealpup
Starting Member
Starting Member
Viestit: 35
Liittynyt: 09:43, 27.06.2015
Sukupuoli: Nainen

Millainen allas olisi hyvä; pusukala + lehtikala + ?

Viesti Kirjoittaja sealpup »

Mietin tässä, että minkä kokoinen/muotoinen/syvyinen/levyinen allas olisi hyvä jos hankkisi 2 pusukalaa + 2/haaremi lehtikaloja? Sopivat ilmeisesti yhteen nämä kaksi lajia kuitenkin? Iso altaan tulisi varmasti olla, koska pusukalathan kasvavat 20-30cm, lehtikalat lajista riippuen myös yli kymmensenttisiksi. Yleensä sanotaan että korkeutta altaalla tulisi olla se min 50cm lehtikaloille, entäs pituus/levyys? Tässäkin taitaa päteä, että mitä isompi sen parempi :D

En siis nyt juuri ole uutta allasta perustamassa, mutta ihan kiva miettiä ja saada kokeneemmilta tietoa.

Millainen sisustus/virtaus olisi hyvä? Lehtikalat ei ainakaan pidä kovasta virtauksesta, entäs nämä pusukalat? Kuinka tiheästä kasvillisuudesta nämä tykkää? Entä mitkä muut kalat kävisivät samaan näiden kanssa?
Ai niin, entäs onko kuinka vaativia hoidokkeja? Jos joskus näitä kaloja ryhtyisin hankkimaan, niin todennäköisesti lehtikaloista ihan ne perus lehtikset tai sitten ne sellaiset tummat/mustat, en ole selvittänyt tarkempaa laji/väri nimikettä. Pusukaloista en edes tiedä onko muita kun sellaisia perus vaaleanpunaisia :D

Yksi hullu toive olisi, että sitten joskus kun asettuu aloilleen, niin kehittelisi sellaisen altaan joka olisi osa taloa, "seinän sisällä" tms. Onkos tällaisesta kenelläkään kokemuksia?
pussari
Starting Member
Starting Member
Viestit: 13
Liittynyt: 00:22, 25.06.2009
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: orimattila

Re: Millainen allas olisi hyvä; pusukala + lehtikala + ?

Viesti Kirjoittaja pussari »

Pusukaloja pitää olla enemmän kuin kaksi, mielestäni ainaki 5.ja allas väh. 700l pitkänmallinen koska ne usein spurttailee melkoisen lujaa.
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5298
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Re: Millainen allas olisi hyvä; pusukala + lehtikala + ?

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

Aloittajalle vinkkinä, että käy katsomassa pusukalojen käyttäytymistä vaikka sealifessa. Siellä on hienosti sisustettu iso allas niille ja parille muullekin lajille.

Allas saa todellakin olla mainitsemallesi yhdistelmälle iso. 1000l + olisi se josta itse lähtisin liikkeelle. Virtausta ei kumpikaan laji pahemmin arvosta, joten altaan vesimäärä vaikka kolme kertaa tunnissa ulkosuodattimen/-suodattimien läpi on riittävä. Molemmille lajeille kelpaa vähän lämpimämpikin, miedosti hapan ja pehmeä vesi. Kasvillisuutena Echinodoruksia ja Anubiaksia. Jotain köynnöstäviä sinne vielä kaveriksi. Isoja juurakoita ja kiviä sisustukseksi.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Labyrinttikalat”