Pohdiskelua ensimmäisestä merivesialtaasta

Meri- ja murtoveden akvaariot, kalat, tekniikka ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
VeSaSi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 14:20, 02.10.2019
Sukupuoli: Mies

Pohdiskelua ensimmäisestä merivesialtaasta

Viesti Kirjoittaja VeSaSi »

Suunnitelmissa on hankkia ensimmäinen merivesiallas, mutta hieman mietityttää minkälainen allas (valmistaja) olisi hyvä?
Ajatuksena olisi hankkia n. 300-400 litrainen allas jossa luonnollisesti tuo ala-allas mukana.

Löytyykö minkälaisia kokemuksia allasmerkeistä ja suosituksia?
FB:n puolella on Red Sea Max/Reefer Owners - ryhmässä ollut melkoisesti keskustelua Red Sea altaiden ongelmista ja vuotamisesta (ongelma kait lähinnä heikko kaapisto, varsinkin 750xxl altaissa), mutta uskaltaakohan tuota Red Sea allasta edes ajatella, vaikka muuten vaikuttavat ja näyttävät varsin tyylikkäiltä?
Mitä muita valmispaketteja mahtaa löytyä markkinoilta merivesialtaiksi, joissa on allas ja kaapisto ala-altaineen?

Paljon on tietysti myös kysymyksiä tekniikasta, eikä vähiten LED valaisimista. Minkälaiseta kokemusta LED valojen riittävyydestä on ja vastaavatko T5 lamppuja? Riittääkö pelkät LED-valaisimet vai onko parempi jonkinmoinen yhdistelmä T5 + LED?

Altaan "kypsyminen" ja kehittyinen: Miten kauan arviolta menee siihen, että altaan voi saada näyttämään siltä, että siellä viihtyvät niin pehmyt- kuin kivikorallit, kalat yms. ja allas alkaa jo näyttämään muultakin kuin kasalta kiviä?

Löytyiskö Turun seudulta riutta-akvaarion harrastajaa, joka olisi halukas opastamaan uuden altaan perustamisessa ja antamaan vinkkejä altaan hoitamisessa? Olisi mukava päästä myös näkemään merivesiallas livenä ja kuulemaan, mitä kaikkea sellaisen ylläpito edellyttää.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Meri- ja murtovesi”