Kalojen syaanipyydystys

Meri- ja murtoveden akvaariot, kalat, tekniikka ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1185
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Kalojen syaanipyydystys

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Luin tuossa artikkelin riuttakalojen pyydystyksestä. Artikkelissa sanottiin, että vieläkin pyydystetään yleisesti kaloja riutoilta syaanilla. Mutta artikkeli oli melkein 20 v vanha. Eli mikä on vuoden 2021 tilanne? Vieläkö kauppoihin tulee syaanipyydystettyä kalaa, joka elää muutaman viikon? Siinä kerrottiin myös reippaasta antibioottien käytöstä, mikä tuhoaa kalojen suolistobakteerit, ja kalojen pitämisestä liian alhaisessa suolapitoisuudessa, joka tappaa loisia mutta vahingoittaa myös kaloja. Käytetäänkö näitä nykyisin?
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5340
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Re: Kalojen syaanipyydystys

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

Mitään faktaa ei mulla ole käytössä, mutta käsittääkseni syanidin avulla tapahtuva pyydystys on loppunut kokonaan. Syynä varmaankin se, että kaloja on opittu viljelemään taloudellisesti kannatavasti. Myös vastuullinen toiminta on lisääntynyt kautta maailman. Eihän yhdenkään kalatukun kannata ostaa kaloja myyntiin jos tukku etukäteen tietää, että kalat kuolevat muutamassa viikossa. Eihän mikään instanssi osta sellaiselta tukulta jatkossa kaloja.
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1185
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Kalojen syaanipyydystys

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Toivottavasti on loppunut.
Teemu Salonen kirjoitti: 20:35, 25.01.2021 Eihän yhdenkään kalatukun kannata ostaa kaloja myyntiin jos tukku etukäteen tietää, että kalat kuolevat muutamassa viikossa. Eihän mikään instanssi osta sellaiselta tukulta jatkossa kaloja.
Näinhän luulisi, mutta silti syanidipyydystys jatkui ainakin toistakymmentä vuotta jossain mittakaavassa. Ilmeisesti ne olivat halvempia ja aina löytyi joku, joka osti. Osalle ostajista ehkä riittää, että kala elää sen muutaman viikon, voihan sen jälkeen ostaa erilaisen, niin ei ehdi kyllästyä.

Pystytäänkö nykyään välskäreitä, keisareita jne. viljelemään kaupallisesti?
Scoffer
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 69
Liittynyt: 23:43, 23.12.2019

Re: Kalojen syaanipyydystys

Viesti Kirjoittaja Scoffer »

No tuotanoin... Nyt pitää keskusteluun osallistua vähäsen. Pyydystämistavoista en tiedä, mutta melkein kaikki meritähdet ovat merestä kerättyjä. Samoin esimerkiksi tuo mandariinikala joka itsellä on, on sellainen että siitä löytyy tarjolla sekä kasvatettuja että kerättyjä. Kasvattaminen on sen verran vaivalloista, että luonnosta kerätty maksaa n. 30-40e ja kasvatettu 150e. Merihevosissa ero taitaa olla vielä suurempi. Ja nää oli siis vain kalat joita itse olen katsellut, varmasti löytyy tuhottomasti muitakin.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Meri- ja murtovesi”