Kalasto 200l

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
riikka16
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 20:11, 16.08.2020
Sukupuoli: Nainen

Kalasto 200l

Viesti Kirjoittaja riikka16 »

Onko akvaariossa jo ylikansoitusta? On malliltaan lähes kuution muotoinen.

-3 lehtikalaa
-kääpiöpuupleko
-2 partamonnia
-7 helmimonnista
-4 kirsikkabarbia
(-kierteisiä+pari petokotiloa)

Haaveilisin vielä yhdestä lehtikalasta. Nuo 3kpl ovat nuoria, tarkoitus olisi saada niistä pariskunta ja miettiä joutuuko lopuista luopumaan. Kirsikkabarbit ovat haaremi ja iältään vanhoja. Kaipaisivatko ne kuitenkin porukkaansa vielä seuraa, pari nuorta lisää, jotta oisivat parvi? Sopisiko monnisia vielä lisää, esim. toisia monnisia 7kpl? Monnit on molemmat naaraita. Omasta mielestä kaloja on sopivasti ja tulevat hyvin keskenään toimeen, tai muutama voisi vielä mahtua joukkoon, ehkä pitäisi valita joko lisää monnisia tai lisää barbeja?
kerttu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1213
Liittynyt: 20:05, 13.04.2003
Paikkakunta: Otava

Re: Kalasto 200l

Viesti Kirjoittaja kerttu »

Lehtikaloille allas jää varmaan pieneksi väistämättä. Mitkä altaan mitat on? Kuutiossa on se vika, että pohja-alaa on niin vähän, jotkut tuon kokoiset vastaa ns yhden kerroksen kaloille vain 60-100 litraista. Lehtarit tietty tarvii korkeutta... Monnisista yhtään kookkaampia en laittaisi. Parhaiten sopisi siis varmaan kalat jotka käyttävät tehokkaasti kaikkia kerroksia, esim monet barbit.

Kalojen määrässä ei siis oo ylikansoitusta mun mielestä, mutta ne ei vaan välttämättä sovi tuon malliseen (tai lehtarit ei yleensä ottaenkan noihin litroihin).
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”