Mistä voisi saada lampiruutanoita?

Ulkolammikoiden ja niissä pidettävien kalojen hoito, ongelmat ym. Mukaan lukien ulkona ja sisällä pidettävät kultakalat sekä kotimaiset kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Vipetin
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 22:51, 03.06.2017
Sukupuoli: Nainen

Mistä voisi saada lampiruutanoita?

Viesti Kirjoittaja Vipetin »

Osaisiko täällä fiksummat neuvoa mistä saisimme lampeemme hankittua lampiruutanaa? Aikeena oli eka karpit, mutta lammen koon vuoksi sen vesiarvoja ei viitti alkaa alvariinsa fiksaamaan, niin kotimainen olis varmaan fiksumpi. Arvot muuten ilmeisesti kohillaan, mut karbonaattikovuus matalalla, humuspitoinen, valumavettä ja mahdollisesti lähteestä nousevaa. Madaltuu kesää kohti, muttei kuivu. Lammessa tuntuu viihtyvän vesiliskot ja vesilinnuilla tuntuu riittävän visiiteillään syötävää. Lammen koko on noin 25x10m leveimmillään. Aikomuksena on laittaa lammen reunaan puro jotta saadaan vettä kiertämään, sen enempää suodattamaan ei ole aikeita ruveta.
Teiskolainen
Starting Member
Starting Member
Viestit: 31
Liittynyt: 16:32, 29.12.2013
Sukupuoli: Mies

Re: Mistä voisi saada lampiruutanoita?

Viesti Kirjoittaja Teiskolainen »

Missä päin asut? Tampereella niitä saa tunnissa katiskasta kymmenisen kiloa.
Milmis74
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 20:16, 24.07.2017
Sukupuoli: Nainen

Re: Mistä voisi saada lampiruutanoita?

Viesti Kirjoittaja Milmis74 »

Moi,

Lapsuuskodissani on ollut pihalammessa lampiruutanoita noin 20 vuoden ajan jo. Huomattavasti pienempi kuin teidän lampi, on huolehdittu talvisin vettä lisäämällä ettei jäädy pohjaan. Lisääntyvät lammessa. Alunperin haettiin pienestä suolammesta, pyydystettiin itsetehdyllä pienisilmäisellä pienellä katiskalla, sekä itsetehdyllä melko tiheällä haavilla. Suolammen lampiruutanat olivat aika pieniä. Sellainen lettorantainen suolampi oli kyseessä, katiskalla pyydettiin lammesta lähtevän ojansuusta, ja haavilla vedeltiin leton reunustaa ja reunustan alta. Saatiin runsaasti hyttysen puremia, mutta myös parikymmentä kalaa. Siitä se sitten lähti, kun lampi oli aluksi melko pieni. Lampea tuli sitten suurennettua ja ruutanoita haettua pariin otteeseen hieman lisää.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lammikot, karpit, kultakalat ja kotimaiset kalat”