Ruutana kysymys

Ulkolammikoiden ja niissä pidettävien kalojen hoito, ongelmat ym. Mukaan lukien ulkona ja sisällä pidettävät kultakalat sekä kotimaiset kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Sammakkolampi1
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 20:51, 02.05.2016
Sukupuoli: Nainen

Ruutana kysymys

Viesti Kirjoittaja Sammakkolampi1 »

Kysymys niille, joilla on kokemusta ruutanista.

Meillä on luonnonmukainen savipohjainen lampi, n. 7 x 4 metriä kooltaan syvyyttä 150 parhaimmillaan, nyt hiukan matalammalla kuivuudesta johtuen. Sinne on laitettu 15 ruutanaa. Vedenlämpötila on tällä hetkellä vain 12 astetta.
Vesi on puhdistettu keväällä, eli kirkastettu. Valtavasti kaikenmaailman ötökkää ja liskoa asuu, sekä kasvillisuutta on kallaa, kanadanvesiruttoa, lumpeita ym. Eli hyvin vilkasta elämää ja kasvillisuutta riittää.

Ruutanat uiskenteli vielä oikein mukavasti kun ne sinne laitettiin, mutta sen jälkeen niitä ei ole näkyny laisinkaan, ei edes vilausta.
Ovatko ne pohjalla, kun pohjakaloja ovat ? Mutta kai niiden joskus tulisi näyttäytyä ? :| 8O

Olisi kiva tietää teidän omia kokemuksia Ruutanoista, eli käykö teidän kalat pinnalla syömässä, ja mitä ne syövät (Meillä varmaankin riittää aika lailla ötököitä) joten lisäruoka tuskin tällä hetkellä on tarpeen.
jiipeeoo
Starting Member
Starting Member
Viestit: 13
Liittynyt: 12:57, 03.10.2015
Sukupuoli: Mies

Re: Ruutana kysymys

Viesti Kirjoittaja jiipeeoo »

No nyt on Sunkin ruutanat varmaan tulleet esiin..?
Muuten kuullostaa ihan tutulta. Meillon ollu 15 vuotta ruutanoita - lampi ehkä 3-4 x 4-5 metriä. Nyt on 11 kpl, suurin osa - jos ei kaikki - omassa lammessa syntyneitä. Sain lopulta vedenkin kirkastettua niin, että "kaikki näkyy".
Ostin puuilosta 30 litran saavin (orthex) ja siihen pari liitäntää. Pohjalle substraattikiviä 5-10 cm, suodatinkangasta päälle ja sitten hienoa hiekkaa. Pumppu imee lammesta saavin pohjalle ja ylös suodattuva vesi valuu omalla painollaan toisesta reiästä letkua pitkin takaisin lampeen. Parissa päivässä lähti kaikki sameus/levä lammesta.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lammikot, karpit, kultakalat ja kotimaiset kalat”