Kotimaisten kalojen allas 1250 l.

Ulkolammikoiden ja niissä pidettävien kalojen hoito, ongelmat ym. Mukaan lukien ulkona ja sisällä pidettävät kultakalat sekä kotimaiset kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Jaze
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 19:48, 21.11.2012

Kotimaisten kalojen allas 1250 l.

Viesti Kirjoittaja Jaze »

Tämä projekti alkoi noin 1,5 vuotta sitten. Aluksi altaassa oli muutama pieni ahven. Totesin että ahvenet voivat hyvin ja pakaste surviaiset toimivat ravintona. Seuraavaksi lisäsin muutamia särkikaloja, jotka söivät jo ensimmäisenä päivänä hiutaleita ja surviaisia.

Alusta asti oli selvää, että altaasta tulee biotooppi, jossa pyritään mahdollisimman tarkkaan kopioimaan joen x olosuhteet. Pohjan rakenne, kivet, orgaaninen materiaali ja virtauksen simulointiin olen melko tyytyväinen, mutta vesiarvoja en saa vastaamaan alkuperäistä. Tämä johtuu jokeen kohdistuvista valumista. Ja uskoakseni vähempi fosfori ym on vain hyväksi. Veden värin ajoittaista savivärjäymää lukuunottamatta on melko ok. Veden lämpötila altaassa ympäri vuoden 15 - 19 c.

Kaikki kalat on 10m2 sisältä katiskalla kalastettu.

Altaassa on ollut hauki viime huhtikuusta asti. Hauki ruokailee kerran viikossa tai joka kolmas viikko, riippuen ravinnon koosta. Pituutta hauki on kasvanut kesän aikana noin 10 cm.

Nyt altaassa on 4x ahven, särki, sorva, lahna, sulkava, made, täplärapu.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lammikot, karpit, kultakalat ja kotimaiset kalat”