Linnanmäen akvaario

Täällä voit keskustella aqua-webin uutisista ja artikkeleista. (Uusien viestien lähettäminen rajoitettu ylläpitoon)

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Taika-Jim
Senior Member
Senior Member
Viestit: 792
Liittynyt: 22:07, 09.08.2001

Linnanmäen akvaario

Viesti Kirjoittaja Taika-Jim »

Lukiko kukaan tuossa kuukausi sitten hesarista mielipidettä missä arvosteltiin tuota linnanmäen akvaario hanketta?
Lähinnä siinä kyseenalaistettiin sitä, että kalat, lähinnä hait ja rauskut tullaan pyydystämään luonnosta.
Itse en oikein tiedä mitä ajatella tuosta...toisaalta on ihan kiva päästä katsomaan oikein isoa akvaariota, mutta tietysti täytyy miettiä, että onko se oikein, että suoraan luonnosta pyydetään todella isoja kaloja. Kuitenkin noin isoille kaloille ei ainakaan omasta mielestäni pystytä tarjoamaan kunnollisia olosuhteita. Tosin en ole kuullut monta litraa se linnanmäen akvaario tulee vetämään.
Saa nähä...pakkohan sinne on ensi kesänä mentävä katsomaan!
Tiitu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1234
Liittynyt: 18:22, 21.06.2001
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Tiitu »

Joo, en minäkään ensin tätä millään pahalla ajatellut. Särkänniemen delfiinitkin näyttävät ainakin päällisinpuolin suorastaan onnellisilta tai ainakin iloisilta, vaikka ovatkin täydellä varmuudella haita älykkäämpiä.

Linnanmäen kävijäkunta kuitenkin eronnee ainakin jonkin verran Särkänniemen kävijöistä, missä myöskin on esiintynyt ihmisten järjettömästä käyttäytymisestä johtuvia ongelmia, joita en tahdo kerrata. Jos akvaario väen väkisin kuitenkin tehdään, pitäisi katsoa että kalat ovat suojassa meteliltä ja ennenkaikkea ihmisten typeryyksiltä!

Paljon parempi idea huvipuistoihin ja muihin Mölylandioihin on kolmiulotteinen IMAX-teatteri.

Akvaarion eläimiä ei tulisi käyttää vain viihdetarkoituksiin, vaan etusijan tulisi olla esim. opetustarkoituksessa. JA eläimiä tulisi hankkia mieluiten muista akvaarioista sitä mukaa kun ne tarvitsevat uuden kodin.
Taika-Jim
Senior Member
Senior Member
Viestit: 792
Liittynyt: 22:07, 09.08.2001

Viesti Kirjoittaja Taika-Jim »

Juu no siitä on lehdissä ollut juttua, että linnanmäen akvaarion rakentaa joku kansallinen yritys (jonka nimeä en tähän hätään muista) jolla on opetustoimintaa ympäri eurooppaa akvaarioiden saralla. Eli ilmeisesti linnanmäen akvaariota ei perusteta puhtaasti raha sammoksi, mikä lienee kaikkien mielestä ihan hyvä?
Se onkin sitten kysymys merkki, että millä saadaan estetyksi se, että pienet lapset ei paukuta esimerkiksi tankin lasia? Varsinkin, kun kalat tullaan pyytämään suoraan luonnosta niin eivät varmasti moiseen ole tottuneet.
Saa nähä...vähän kyllä epäilyttaa tämä hanke. Oisivat mielummin perustaneet tuollaisen akvaarion jonnekkin eri tilaan kuin huvipuistoon...silloin oisi ehkä pystytty takaamaan se, että kävijät ovat edes jonkin verran kiinnostuneita kaloista ja osaavat käyttäytyä!
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Uutisaiheet, artikkelit ja kommentit”