Joo insinöörimäinen ajattelutapa, myönnetään.Mjoo, jos sitä ajattelee noin
![Wink [;)]](./images/smilies/icon_wink.gif)
Valvoja: Moderaattorit
Ihan helposti näköjäänmaisu kirjoitti:Siis kuinka voit unohtaa joukosta viemäriputkisuodattimen?
Lecasora kelluu ja nousee kakuksi veden pinnalle ja vähän päällekin, joten se soveltuu enemmänkin valutussuodattimeen ja valutussuodattimeen kasveilla (eli 'kasvivalutussuodattimeen' tai 'valutus-kasvisuodattimeen').jarvij kirjoitti: 1) suodattimen rakennetta: sisäsuodatin, ulkosuodatin
2 ) toimintaa: mekaaninen, biologinen, kemiallinen
3) tyyppiä tms.: mattosuodatin, hiekkasuodatin, valutussuodatin, kasvisuodatin
... kasvisuodatin, johon vesi pumpataan laatikkoon, jossa kasvit kasvavat lecasorassa, ja josta vesi palautuu akvaarioon.
Unohdetaan tämä tässä vaiheessa toki. Sen on parempi kuvata mitä Jari kertoi ja juontua loogisesti valutussuodattimesta.liina kirjoitti: Toisaalta nimi on yleisemmin vain vakiintunut käytäntö, 'sopimus', ja kasvivalutussuodatin on myös kohtuullisen kuvaavakin.)
Huono lause tämäkin. Otetaan se poisliina kirjoitti: On jotenkin ilmassa ettei aina ymmärretä kasvien itseisarvoakin.
* pohjasuodatin (eli se under gravel filter)Kati kirjoitti:Mitäs suodattimia meillä onkaan...
* ulkosuodatin
* sisäsuodatin
* mattosuodatin
* märkäkuivasuodatin
* lämpösuodatin
* valutussuodatin
Kasvi toiminnassaan tarvitsee ravinnetta, paistattelee pitkää päivää auringossa. Soluista haihtuu vihreä, kasvi kellastuu. Se rakentaa päivänvarjoa ja aurinkopaneelia ravinteista. Solut uusiutuvat, kasvavat.jarvij kirjoitti:Kasvi ottaa vettä juurillaan ja veden mukana tarvitsemiaan ravinteita. Tuo kasvin ottama vesi haihtuu huonelmaan. Ei tuo kasvin ottama ravinnemäärä kovin paljon vaihtele kasvilajista toiseen. Enemmän vaikuttaa luonnolliseti uuden kasvisolukon muodostumisnopeus eli kasvin kasvuvauhti.
Tottakai kasvien kasvuun tarvitaan samoja orgaanisia aineita kuin eläintenkin. Eläimet saavat ne syömällä kasveja (tai toisia eläimiä, jotka ovat syöneet kasveja). Kasvit rakentavat itse tarvitsemansa orgaaniset aineet mineraaleista, kuten vesi, hiilidioksidi, ammonium, nitraatti, fosfaatit jne.liina kirjoitti:Tultiin kasvin ja eläimen eroon. Eikö kasvin solujen elämään tarvita ravinteita? Auringonvalo pilkkoo ainetta, värit haalistuvat. Eikö solut uusiudu kasvissa lainkaan?
Se on muuten hirmuisen kiinnostava aihe. Omasta hyllystäni löytyy muutama opus tällä hetkellä. Harmittaa vain kun ei ole yhtään vesikasveja tarkasti käsittelevää luettavana :/jarvij kirjoitti: Tässä kannattaisi ehkä perehtyä kasviorganologiaan ja -fysiologiaan. Minä tein sen joskus reilu 30 vuotta sitten.![]()
On se tämä akvaarioharrastus varsin monipuolista.
Oletkos koskaan katsellut miten lehdelle käy kun jokin toukka on syönyt siihen reikiä. Eiköhän se käy vastauksesta. Seuraa vaikka jonkin puutarhapensaan elämää kesällä. Tai viherkasvia kotona. Viherkasviin voit vaikka neulalla tökätä reiän lehteen; jos tökkäät haavan sormeesi, niin siitä ei useinkaan jää edes arpea, mutta mites sen viherkasvin lehteen tekemäsi reiän kanssa käy. Taitaa reunat kuivua.liina kirjoitti:Sanoisit nyt sen vielä ääneen, että kasvien solukko edes vihreässä lehdessä ei uusiudu lainkaan, kun ihminen taas uusii solujansa elämänsä aikana joka hetki.
Minustako seniori?
499