![Wink [;)]](./images/smilies/icon_wink.gif)

Valvoja: Moderaattorit
Jaahas, vaikkei tästä mitään ymmärtänytkään, mitä mahdoit tarkoittaa.espi2001 kirjoitti:Myöskin olen sitä mieltä että ilman kaloja päästään teoriassa samaan tulokseen mutta käytännössä asia ei ole aivan näin tai jos on niin kypsytystä saa harrastaa kuukausi kaupalla
Ei. Miksi pitäisikään? Kun nitriittiä on ollut tarpeeksi pitkään vedessä, typpibakteerikanta kasvaa siihen suuruuteen että nitriitti häviää huolimatta ammoniumilla annostelusta. Aikaa ei voi ennustaa, mutta sanotaan nyt tästä kaksi viikkoa.*Viltzu* kirjoitti:Kasveja olisi muuten näillä näkymin tulossa ens viikonloppuna, olisikohan mitään toivoa saada pyttyä kypsäksi siihen mennessä, tai edes nitriittipiikkiä ohi?
Alunalla saadaan ainakin kotilonalut tuhottua. Mitähän muuta? Jos ovat kasvatusruukuissa, poistetaan siitä. Jos on pitkät juuret, usein katkaistaan saksilla lyhyemmiksi. Olisiko täällä ohjeita?: http://satuj.aqua-web.org/akvaario.php tai täällä: www.aquahoito.info*Viltzu* kirjoitti: Ja onko se tosiaan ihan yleinen käytäntö että kasvit lillutellaan alunassa? Pitääkö niille tehdä jotain muuta?
Eivät ne tosi korkealle nouse, koska ammoniumia on annettu rajoitetusti. Minun neuvoni on nitriitin pitäminen jossain 3-8 mg/l, kunnes 1mg/l ammoniumia* muuttuu kokonaan nitraatiksi vuorokaudessa. Eli kun nitriitti laskee johonkin kolmeen yksikköön, laitetaan lisää ammoniumia. Helppo ohje, jolla ei annostella liikaa kerralla, vaan seurataan typpibakteerien kehitystä.*Viltzu* kirjoitti: Mitäs tässä kypsyttelyssä nyt muuten siis odotellaan, nitriitin ja nitraatin nousemista tosi korkealle?