Juwelin Rio 300 lisätietoja

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Minni
Junior Member
Junior Member
Viestit: 229
Liittynyt: 19:47, 21.10.2004

Juwelin Rio 300 lisätietoja

Viesti Kirjoittaja Minni »

Onko kellään tietoa minkälaisen sisäsuodattimen, lämmittimen ja valaisimen tuo paketti sisältää? Tarvitseeko vielä muuta tekniikkaa lisäksi? Voisiko tuohon asentaa mattosuodattimen lisäksi? Kiitos vastauksesta, jos jollain on kokemusta.
aquasol
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1376
Liittynyt: 21:01, 20.02.2003
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja aquasol »

Lämmitin on muistaakseni suodattimen sisällä jotenkin ja valaisimet kannen alla. Itse poistaisin tuon Juwelin oman suodattimen ja laittaisin tilalle ulkosuodattimen (tai sitten maton jos siihen on mieltynyt). Mielestäni se Juwelin oma suodatin on melko riitämätön yksistään, riippuu tietenkin kalastostakin. Muuten varmasti hyvä paketti, mutta suodattimen vaihtaisin.
Rise
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 14:47, 09.11.2004
Paikkakunta: Nummela

Viesti Kirjoittaja Rise »

Itselläni on sama akvaario. Lämmitin on Juwelin oma 300 watin lämmitin. Akvaariossa on valaisinkansi, jossa 2*38 watin putkea.

Suodatin on mielettömän kokoinen pönikkä takanurkassa, joka kierrättää vettä n. 1000l/h, itse poistin suodattimen aika nopeasti ja laitoin tilalle eheim proffa 2 2028:n, lisäksi pöntössä on aiemmasta akvaariosta eheim classic 2215 :). Ulkosuodattimet saa kätevästi piiloon akvaarion jalustaan jos hommaa altaaseen myytävän jalustan mukana.
Mattosuodatin käy siinä missä muihinkin akvaarioihin.
Jacke
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 1380
Liittynyt: 14:44, 16.11.2004
Paikkakunta: Pornainen

Viesti Kirjoittaja Jacke »

Itselläni on Rio 240. Purin altaan oman suodattimen pois samantien kun sain paketin kotia. Suodattimina Eheimin proffa II ja Eheim 2048 sisäsuodatin. Pitäs riittää sama setti myös Rio 300.
Aikamoinen lelu tämä Juwelin "suodatin". Lämppäri on ihan toimiva vekotin kunhan hommaa siihen jonkunlaisen telineen. Lämppäri kun on suunniteltu sijoitettavaksi suodattimen sisään.
Minni
Junior Member
Junior Member
Viestit: 229
Liittynyt: 19:47, 21.10.2004

Viesti Kirjoittaja Minni »

Kiitokset näistä pikaisista vastauksista. Lisääkin saa omakohtaisia kokemuksia kertoa.
Tiuhti
Junior Member
Junior Member
Viestit: 207
Liittynyt: 12:58, 13.01.2004
Paikkakunta: Halikko

Viesti Kirjoittaja Tiuhti »

Mulla kanssa Juwelin Rio 240. Ostin käytettynä ja siihen oli jo silloin laitettu mattosuodatin. Joten Juwelin omasta suodattimesta ei kokemusta ole. Lämmitin on hyvä, jos sitä sattuu tarvitsemaan. Meillä ainakin lämpö on pysytellyt näin talviaikaankin 24 asteessa, ilman lämppäriä, kiitos tiiviiden päällikansien. Ja kesällä sitten jäähdytellään :mrgreen:
Minni
Junior Member
Junior Member
Viestit: 229
Liittynyt: 19:47, 21.10.2004

Viesti Kirjoittaja Minni »

Sitä vielä, että minä pöljä jotenkin oletin, että kyseessä on 300 litran akvaario ja nyt tilavuutta laskiessa tulokseksi tuli 382 ja risat. Osaatteko sanoa suunnilleen paljonko akvassa on nettotilavuus?
minnakoo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 213
Liittynyt: 21:38, 29.10.2004
Akvaarioseurat: OAS
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja minnakoo »

Itselläni on Juwelin 400 litranen ja en ole poistanut suodatinta. Ajattelin sen ensin käyttää "loppuun" ja sitten ostaa uuden kun tuo "lasahtaa". Yksistään tuo ei missään nimessä riitä, minulla onkin kaverina Eheimin proffa II 2028. Eilen nostin suodatin palikat sieltä ulos ja pesin ne. Ei ollut kovin kauhesti tullut moskaa vaikka allas ollut käytössä nyt noin 2 kuukautta.

Lämppärissä ei minulla ainakaan ole mitään valittamista - hyvin tasaiseti on lämmöt pysyny siinä missä on halunnut.

Nuista altaan mitoista, Juweli laskee ne erillalailla. Eli hiekat, tekniikka sun muut sisustushan vie litroja, mutta tämä Juwelin ilmoittama litramäärä on juuri se netto. Eli vähennettynä nämä tekijät. Näin minä olen tämän asian käsittänyt.

Itse ostin lisävalosarjan tähän altaaseen eli putkia on nyt yhteensä neljä. Tosin valaistuksen määrän kanssa minulla on vielä hakemista. Mutta tälläinenkin lisävaruste on mahdollista saada. Tosin 300 litran altaassa varmaan pärjää sillä kahdella lampulla ja jos ei, niin laittaa ne pellit tai vastaavat peilit lisäksi.
Chili
Starting Member
Starting Member
Viestit: 36
Liittynyt: 16:31, 18.08.2004
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Chili »

Rio 300:n tilavuudeksi tulee kyllä ulkomittojen perusteella tuo 380 ja risat, mutta niissä mitoissa on mm. yläreunan paneeli. Vettähän ei tule niin paljoa, että se ihan kansia hipoisi, myös pohjasta voinee vähentää pari senttiä sekä tietysti hiekat ja viehän se suodatinpönikkäkin muutaman litran. [;)]
Rise
Junior Member
Junior Member
Viestit: 180
Liittynyt: 14:47, 09.11.2004
Paikkakunta: Nummela

Viesti Kirjoittaja Rise »

Juwelin akvaarioissa lasketaan tilavuudeksi 300 litraa sisämittojen mukaan esim. rio 300=120 x 50 x 50 cm. Tilavuus ulkomittojen mukaan olisi 121 x 62 x 51 cm=382 litraa. Useimmissa akvaariomerkeissä akvaarion tilavuus lasketaan akvaarion ulkomittojen mukaan. Miten sen nyt ottaa paljonko oikea tilavuus on Juweleissa on.. [;)]

Juwelin lämmitintä olen itse käyttänyt ja ollut siihen tyytyväinen. Laitoin sen tavallisella "klipsu-imukuppisysteemillä" kiinni, millä muutkin lämmittimet ja ulkosuodattimien putket jne. pidetään kiinni lasissa. Itseltä löytyi näitä pari ylimääräistä, mutta akvaariokaupoista varmasti parilla eurolla lähtee jos ei kotoa löydy.

Onko kenelläkään ideaa mitä sisäsuodattimesta jäävällä Juwelin pumpulla voisi tehdä? Itse viritin sen lisävirtausta tuomaan akvaarioon sukkahousuvirityksen avulla, mutta partamonni onnistui vuorokaudessa selviytymään pumpun imuun eikä päässyt irti, vaikka siinä imun päällä oli sukkahousua. Piti itse vähän avittaa kaveria ja nakata samalla se pumppu varastoon odottamaan seuraavaa kokeilua. :roll:
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”