Juovaokamonni+250 litraa=mahdoton yhdistelmä?

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Eenokki-setä
Junior Member
Junior Member
Viestit: 90
Liittynyt: 21:59, 24.03.2004
Paikkakunta: Tampere

Juovaokamonni+250 litraa=mahdoton yhdistelmä?

Viesti Kirjoittaja Eenokki-setä »

Niin, onko 250 litrainen akvaario liian pieni akvaario juovaokamonnin kodiksi, vai kasvaako kyseinen monni liian isoksi tämän kokoiseen akvaarioon? Olen lukenut jostain lähteistä, että tämän kokoinen akvaario on minimi, minkä yksi juovaokamonni tarvitsee. Juovaokamonnihan kasvaa jopa 27 cm pitkäksi. Kuinka pitkään kyseisessä monnilla kestää saavuottaa tuo pituus? Mitä muita kaloja tämän kokoisessa akvaariossa kannattaa pitää kyseisen monnin kanssa?

Entä sitten juovaokamonnin seurallisuus? Onko kyseessä ehdoton yksineläjä, joka ei siedä lajitovereitaan samassa akvaariossa, vai voiko sitä pitää samassa, isossa akvaariossa esim. kahta tai muutaman kappaleen parvea yhdessä? Mitenkähän iso akvaario täytyisi olla, jos siellä
eläisi esim. 4-5 aikuista juovaokamonnia yhdessä?

Kuinka isossa akvaariossa teillä on juovaokamonni/juovaokamonneja? Kertokaa jotain teillä olevista juovaokamonneista!
Hetki tulee ja nyt jo on että kuolleet saavat kuulla Jumalan Pojan äänen ja jotka sen kuulevat ne saavat elää
amanda
Senior Member
Senior Member
Viestit: 964
Liittynyt: 11:04, 27.08.2004
Akvaarioseurat: LAS
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja amanda »

Meillä on juovaokamonni 325-litraisessa, seuranaan pari partista. Äskettäin joukon jatkoksi liittyi porukka leopardimonnisia. Muina kaloina on kiilakylkiä ja avainkirjoahvenpari. Tällä kokoonpanolla ei ole ongelmia ilmennyt.

Juovaoka on rauhallinen kala, eikä sitä päivällä juurikaan näe. Se tarvitsee ehdottomasti oman kolon jossa voi päivät jurottaa. Illalla se sitten lähtee liikenteeseen ja olenkin tiputtanut sille ruokaa kotikolon suulle. En tiedä johtuisiko sitten siitä, mutta meidän oka ei ole muita kaloja koskaan ahdistellut. Ei edes neontetroja silloin kun meillä niitä vielä oli. Joidenkin juovaokat ovat kuuleman mukaan syöneet pienempiä kaloja, meidän tyytyy syömään kotiloita. :)

Meidän okaherra on ollut meillä noin kymmenen vuotta ja tuntuu olevan hyvinkin vielä voimissaan. Pitkäikäinen kala siis. Kaveria sillä ei ole, mutta olen lukenut jostain että niitä voi pitää useampaakin yhdessä. Ne saattavat kuitenkin venähtää jopa 20- senttisiksi, joten en 250-litraiseen altaaseen niitä ainakaan montaa ottaisi, yhden korkeintaan. Suosittelisin juovaokan akvaarion minimikooksi kolmeasataa litraa, mutta paljonhan on kiinni myös altaan mallista.

Mielenkiintoinen ja kaunis kala, ja uskomattoman ahne. Tutustumisen arvoinen persoonallisuus! :D
Fin-76
Starting Member
Starting Member
Viestit: 35
Liittynyt: 13:00, 10.03.2005
Paikkakunta: Tampere

Re: Juovaokamonni+250 litraa=mahdoton yhdistelmä?

Viesti Kirjoittaja Fin-76 »

Eenokki-setä kirjoitti: Juovaokamonnihan kasvaa jopa 27 cm pitkäksi. Kuinka pitkään kyseisessä monnilla kestää saavuottaa tuo pituus?

Entä sitten juovaokamonnin seurallisuus? Onko kyseessä ehdoton yksineläjä, joka ei siedä lajitovereitaan samassa akvaariossa, vai voiko sitä pitää samassa, isossa akvaariossa esim. kahta tai muutaman kappaleen parvea yhdessä?
Niin mulla on täyteen mittaansa venynyt okis (iästä päätellen) ja se on noin 20 senttinen. Jos jo aikuinen okis kiinnostaa, niin laita YVtä tulemaan, vahdetaan vaikka kasveihin. Yksinäinen Okis majailee Atalassa.

Se oli mun kaverilla muutaman vuoden korkeahkossa 200 litrasessa, joten tuskin se okis akvasi koosta kärsisi.
Pasi
Aqvaristi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 71
Liittynyt: 15:17, 06.08.2004
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Aqvaristi »

Akvaariomaailmassa yksi kyseli jokunen aika sitten että mahtuisiko juovis 250 L. Vastaajan mukaan 250 L mahtuisi 2 juovista.
Lopettanut a-webissä käynnin. Hyvinhyvinhyvin harvoin satunnaisesti vierailen.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Monnit ja nuoliaiset”