Eipä taida mahtua?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Rapu77
Starting Member
Starting Member
Viestit: 6
Liittynyt: 13:37, 04.06.2004
Paikkakunta: Nurmo

Eipä taida mahtua?

Viesti Kirjoittaja Rapu77 »

Hinku olisi saada 317-litraiseen akvaariooni vielä muutama isompi ja näyttävämpi kala. Mutta eipä taida enää soppaan mahtua, kun mukana ovat jo: 9 siniseeprakalaa, 8 keltabarbia, 6 selkäuimarimonnia, 4 albiinomonnista, 3 helmimonnista, 3 partamonnia, 1 piikkisilmä ja omppukotilo? Siniseeprakalan ja selkäuimarimonnin kokoennusteet vaihtelevat usealla sentillä lähteestä riippuen, mikä hieman vaikeuttaa laskutoimituksia.

Olen yrittänyt itselleni tolkuttaa, että ahneella on tunnetusti "piip" loppu. Mutta kun esim. 1 isäntä + 2 emäntäsinirihmakalaa kuulostaisi kivalta. Vai häiriintyisivätkö ne melko vilkkaasta nykyisestä lajistosta (vesivaatimukset täsmäisivät)? Tai olisiko joitain pienempiä näyttäviä kaloja jotka saisin umpattua mukaan? Laji saisi olla myös kestävä ja sellainen ettei riitele keskenään ja antaisi sisustuksenkin olla rauhassa. Vesiarvot kutakuinkin seuraavat: lämpö 24 astetta, pH 6,8, Kh muistaakseni 3 ja virtaus kohtuullisen voimakas.
Menton
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 11:36, 23.10.2005

Viesti Kirjoittaja Menton »

En ottaisi tuohon enää mitään rihmakaloja, sillä ne eivät viihdy kovassa virtauksessa, eivätkä välttämättä vilkkaiden keltabarbien seurassa jotka saattavat nyppiä niiden rihmoja, myös siniseeprakalan yhdistäminen rihmoihin ei ole paras mahdollinen vaihtoehto, sillä ne viihtyvät reilusti viileämmässä vedessä.
JukkaV
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3249
Liittynyt: 13:24, 06.11.2003
Akvaarioseurat: Turun akvaarioystävät
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tuusula ja Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja JukkaV »

Itse suosittelisin seuraavaa lisäystä:

- 2 albiinomonnista
- 3 helmimonnista
- 3 piikkisilmää
- 2 kääpiöakaraa tai ruostekirjoahventa
Erityiskiinnostuksen kohteena harvinaisemmat synnyttävät hammaskarpit (tällä hetkellä kääpiö-, metalli- ja sirppihammaskarppeja ja seepralimioita) ja monniset (tällä hetkellä mustaselkä-, panda-, pikku-, sihti- ja somamonnisia).
kirre68
Senior Member
Senior Member
Viestit: 510
Liittynyt: 18:56, 21.11.2004
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja kirre68 »

Avainkirjoahvenia on pakko jälleen tuputtaa :P Ja JukkaV:n lisäykset monnisiin ja piikkareihin ovat oikein hyvä idea.
*Mokien kautta oppii, valitettavasti*
Rapu77
Starting Member
Starting Member
Viestit: 6
Liittynyt: 13:37, 04.06.2004
Paikkakunta: Nurmo

Viesti Kirjoittaja Rapu77 »

Kiitos vinkeistä! Kävin netissä kaloihin tutustumassa & yllätyin miten säyseiltä kalat vaikuttavat. Olen pitänyt kaikkia kirjoahvenia melkoisina häjyilijöinä, enkä valikoimaa ole perusteellisesti selvittänytkään. Ruoste- ja avainkirjoahvenet ovat todella kauniita!

Monnisia voisin muutaman myös ottaa täydennykseksi. Mutta piikkisilmä joutuu viettämään yksinäisen vanhuuden. Sitä näkyy tosi harvoin ja aina siivotessani pelkään liiskaavani sen pohjaa putsatessani... Mukavaa aluillaan olevaa talvea kaikille!
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”