Siis onko jollain aikuinen sinirapu?
Ku oon lukenu jokapaikasta että niistä tulee 10-12cm,
mutta joku oli sanonu puurorinakvaariossa, että niistä tulee 20cm.
Siis miten on? Onko jollain aikuista sinirapuu ja minkä kokonen siitä on tullu? Eli onko se 10-12cm aikuisena vai 20cm?
Taas saa painottaa näiden rapujen kanssa tieteellistä nimeä .
Aito sinirapu Procambarus alleni jää siihen noin 12 senttiin. Epäilempä että kyseisessä liikkeessä olevat ravut ovat tätä aitoa sinirapua. Hyvin useasti myydään kaikkia mahdollisia siniseen vivahtavia rapuja sinirapuina mutta kun asia ei ole niin, että ne kaikki olisivat sitä aitoa oikeaa.
Kyseessä lienee siis joku austraalialainen Cherax suvun rapu, jotka helposti kasvavat noihin mittasuhteisiin ja niillä ei ole siniravun kanssa mitään tekemistä, ovat kotoisinkin täysin eri mantereilta.
"Aito sinirapu Procambarus alleni jää siihen noin 12 senttiin. Epäilempä että kyseisessä liikkeessä olevat ravut ovat tätä aitoa sinirapua. Hyvin useasti myydään kaikkia mahdollisia siniseen vivahtavia rapuja sinirapuina mutta kun asia ei ole niin, että ne kaikki olisivat sitä aitoa oikeaa."
Eli jos on oikee sinirapu siis et se kans on sinirapu niin niistä tulee n. 12cm.??? Onko toi Procambarus alleni se siniravun "virallinen" lajikenimi?
Ja miten erotan ostaessa et se kans on SINIRAPU??? en haluu 20cm rapuu
SaMMaKKo^ kirjoitti:Eli jos on oikee sinirapu siis et se kans on sinirapu niin niistä tulee n. 12cm.??? Onko toi Procambarus alleni se siniravun "virallinen" lajikenimi?
Ja miten erotan ostaessa et se kans on SINIRAPU??? en haluu 20cm rapuu
Kyllä oikea sinirapu jää pienemmäksi, tuohon 12cm mittaan maksimissaan. P. alleni on siniravun tieteellinen nimi. Ostaessa erotat sen sillä että myyjä myy se sinulle nimellä P. alleni . Googlella voit katsoa kuvia osviitaksi, pieni ja kirkkaan sininen otus se on.
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
simo12 kirjoitti:mun sinirapu on noin8cm se ei sovi kalojen kanssa koska se syö ne,ja muutenkin jos sen akvaarioo siivoo se hyökkää käden kimppuun
Sinirapu on kiltti ja harmiton jos sillä on tarpeeksi tilaa ja ruokaa.
Minulla ollut vuosia sinirapuja ja yhtään kalaa ei ole suihin mennyt eikä kertaakaan ole kiinni käynnyt päin vastoin karkuun juoksee kun akvaa puhdistaa.
Malawi - hietikko-biotoppi
4 x Scieanochromis fryeri iceberg
6 x Labidochromis caeruleus
Mutta se ei ollut vuottakaan, kun kuoli.. Ilmeisesti kuorenvaihto epäonnistui tai liian pehmeä vesi tai jotain.. ennen kuolemaansa sillä alkoi kuori muuttua purppuran (sinipunainen) väriseksi. Meillä se oli muuten kiltisti, mitä nyt joitain kasveja kiskoi irti pohjasta ja söi alimmat lehdet intian vesitähdikistä ja nappasi piikkisilmältä ja partamonnilta palat pyrstöstä.. (jotka kasvoivat takaisin) Sen jälkeen kyseiset tyypit kiersivät ravun kaukaa
Akvaariot 40l, 180l, 243l, 252l ja 760l
Asukkaina kaloja ja sukarapuja. Perheessä myös kissa. kuvia akvasivuni
Tämmöinen voisi sitten ehkä mennä 180 L altaaseen, jos semmoisen uuden hankkisi tässä kun tuli rahaa? Ilmeisesti ei kuitenkaan useampia?
Ai vitsi, just kannoin 100 L altaan kellariin sen vapauduttua kynsisammakkojen käytöstä! Tähänhän taitaisi juuri ja juuri mennä yksi tämmöinen, ja sitten jotain vilkasta pintauimarikalaa kuten seeprakalaa, se ei ehkä niin helposti jäisi ravun saksiin? Tai ei kala ihan must olisi, mutta ehkä "täyttäisi tilaa". Jotain vialla ajatuksessa? (kunnon alustaa ei ole toistaiseksi, mutta eipä putkirunko paljoa maksaisi)
jokelamaniac kirjoitti:Tämmöinen voisi sitten ehkä mennä 180 L altaaseen, jos semmoisen uuden hankkisi tässä kun tuli rahaa? Ilmeisesti ei kuitenkaan useampia?
Tyttöjä voi olla enemmän mutta pojat tappaa toisensa. Jos haluat lisääntyvän vaatii molemmat sukupuolet.
Ai vitsi, just kannoin 100 L altaan kellariin sen vapauduttua kynsisammakkojen käytöstä! Tähänhän taitaisi juuri ja juuri mennä yksi tämmöinen, ja sitten jotain vilkasta pintauimarikalaa kuten seeprakalaa, se ei ehkä niin helposti jäisi ravun saksiin?
Ei siniravut näytä mitään kiinostusta jos vaan saa ruokaa. Taiston kanssa oli hetken evakossa eikä huntupyrstöiseen taistoon koskenutkaan vaikka vierekkäin nukkuivat.
Malawi - hietikko-biotoppi
4 x Scieanochromis fryeri iceberg
6 x Labidochromis caeruleus
Kiitoksia kommenteista! Tässä on nyt hurja pallokala- vaiko sinirapu- kädenvääntötilanne perheen sisällä, saas nähdä miten käy. Tosin täytyy kyllä ottaa huomioon saatavuuskin, että otetaan mitä on saatavilla kun aika koittaa ja lähdetään liikkeelle siltä pohjalta.
On sinirapu veikeä otus! Meillä asusti pariskunta 70 litraisessa, kun sen luin jostain tilavaatimukseksi (liian pieni, minimi kai 100l pariskunta). Nyt on vain yksi. Yksi miljoonakala meni alussa parempiin suihin. Kasvit silputtiin. Sitten kun rupesin kiinnittämään huomiota tarpeeksi monipuoliseen ruokavalioon, niin on kalat ja kasvit saaneet olla rauhassa. Seitsemän altaan asukkaista, se on vieraiden mielestä mielenkiintoisin.
Ymmärtääksenihän rapu olisi hieman helpompi kuin pallokalat, ja niin ikään mielestäni kiinnostava. Mutta selitä nyt asia sitten tuolle eskari-ikäiselle tytölle joka on ollut hulluna pallokaloihin sitten Nemoa etsimässä-elokuvan... Maasammakko- ja liskoideoista kun on jouduttu luopumaan ihan sen takia että lähin heinäsirkkakauppa on 65 km päässä eikä ole omaa autoa.
Pallokalat (kääpiö) on pieniä ja ujoja, ja kalliita! Sinirapu on "iso", värikäs japaljon esillä. Sen tai niiden touhuja on kiva seurata. Vaikka olisi 5 omenakotiloa syömässä yhdessä rykelmässä, niin rapuhan kävelee päältä vaan, jos se on kerran siitä päättänyt mennä. Kerran se oli peruuttanut piiloonsa ja omenakotilot päättivät leiriytyä myös sinne. No, rapu halusi ulos. Aikansa yritettyään kiivetä niiden ylitse, kun ei mahtunut, niin odotti nin kauan että omenoille sopi siirtyä tukkimasta kulkuväylä. Suosittelen sinirapuja!
Eli siniravut ja omenakotilot voi olla samassa akvaariossa? Itselläni on 85l akvaario ja haluaisin sinne siniravun ja omenakotilon....ei kaloja ollenkaan.
Täältä myös kannatus siniravuille! Ovat mielenkiintoisia seurattavia ja helppohoitoisia. Kunhan kalkinsaannista huolehtii ja pitää veden pH:n vähintään tuossa 7:ssä niin muu menee ihan itsestään!
Kääpiöpallolan jos perustat, niin varaudu vaihtamaan sitä vettä USEIN. Muuten tulee ylimääräistä ei niin silmää hivelevää tuonne asukkaiksi kuten iso lattanayhdyskunta, sinilevää ja tupsulevää...
ParratonMonni kirjoitti:Siis sinirapu oikein ruokittuna jättää jopa pohjakalat rauhaan?
Minkä kokoiseen (minimi) altaaseen tuon voisi laittaa?
Jos ruokaa on riittävästi, sinirapu ei aktiivisesti saalista kaloja, mutta tilaisuuden tullen varmastikin käyvät kaloihin käsiksi, joten en laittaisi ainakaan pohjalla elävien tai hidasliikkeisten kalojen (esim. taistelukalan) kanssa.
Pohjan pinta-ala ja piilopaikkojen määrä ratkaisee rapujen kohdalla aika pitkälti sen, kuinka monta niitä voi ottaa. Standardimittaisista akvaarioista n.100 litrainen voisi olla sopiva yhdelle koiraalle ja parille naaraalle. Tämän kokoisessa altaassa poikasillakin on jo hyvät edellytykset selviytyä isoiksi. Yhdelle ravulle riittää vaikkapa 60 litrainen allas.
Sami kirjoitti:Yhdelle ravulle riittää vaikkapa 60 litrainen allas.
Oikeinko tämä 60 litraa riittää yhdelle siniravulle? Sinänsä pitäisin tätä kommenttia luotettavana, kun se on Samin kirjoittama. Vähänkö tämä saa mulle taas rapukuumeen puhkeamaan - josko sellaisen tuonne 68 litraiseen hankkisi... Sopisiko se yhteen lippukirjoahvenparin ja omenakotiloiden kanssa?
Sami kirjoitti:Standardimittaisista akvaarioista n.100 litrainen voisi olla sopiva yhdelle koiraalle ja parille naaraalle. Yhdelle ravulle riittää vaikkapa 60 litrainen allas.
Mun näkökulmasta sata litraa riittää yhdelle ravulle. Meillä oli paljon piilopaikkoja 450 litraisessa ja herra rapu selätti kahta naarastaan usein ja saksethan siinä saivat kyytiä.. Ravuissakin on tosin eroja.
Suuremmassa altaassa ravut eivät möllöttele piiloissaan vaan liikuskelevat aktiivisemmin.
Eli varmaan kannattaa harkita tarkkaan ko. otuksen hankintaa tuon kokoiseen boxiin. Näkyi muuten Varjo uudessa kirjassaan ilmoittavan 63 litraa minimiallaskooksi...
No hui sentään, mitä saankaan täältä lukea, että sinirapu voisikin napsia kaloja, erityisesti pohjalla olevia... Mulla meinaan on siniravun kanssa pandamonnisia, toistaiseksi tulevat samaan aikaan syömään ja ovat ihan vieretysten, pandamonniset ei ainakaan vielä mitenkään pelkää rapua.
Joskus ennnen ravun hankkimista luin täältä, että vois laittaa kalojen kanssa, mut nyt tarviikin seurata kun rapu alkaa olla aikuiskokoinen, alkaako käydä monnisiin kiinni. Kasveja rapu silppuaa jonkin verran. Viimeksi oli konnaputki palasina... Ruokin sitä kyllä hyvin, se syökin ahneesti ja aika paljon kerralla, pellettejäkin menee jo kaksi yhellä aterialla.
Meillä siniravut eivät paljon napsi kasveja. Silloin tällöin vain irrottavat pohjasta, kun tekevät maansiirtotöitä . Rapulassamme on myös hitaana vaeltavia seeprakotiloita, joista ravut eivät ole pätkääkään kiinnostuneita. En tiedä sitten herättäisikö omenakotilot siniravun mielenkiinnon, en ole testannut. Meillä ravut syövät paljon pakasteherneitä, liekö se hillitsee sitten niiden "tuhovimmaa" kasveja ja muita eliöitä kohtaan, en tiedä.