About 100 litraa, mitä laittaa?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Makrus1981
Starting Member
Starting Member
Viestit: 25
Liittynyt: 14:12, 03.04.2006
Paikkakunta: Espoo

About 100 litraa, mitä laittaa?

Viesti Kirjoittaja Makrus1981 »

Moi!

Kertokaa aloittelijalle mitä eri kaloja vois laittaa n. 100 litraseen akvaarioon? Haluaisin mahdollisimman värikkään ja näyttävän kalaston. Liikkeessä sanoivat, ettei noin pieniin oikeen voi laittaa edes reilun 5 cm kokoisia. Mut minkä verran ja mitä olisi hyvä laittaa sataseen?
crisse_83
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4720
Liittynyt: 04:42, 17.04.2005
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kullaa, altaita vielä Harjavallassa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja crisse_83 »

Ketuttaa kuin pikkuoravaa pakkasella. Käpy on jäässä, hammas katki ja oksakin niin himskatin liukas. (Siistitty versio.)
Höpötys
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1008
Liittynyt: 15:47, 23.07.2005
Paikkakunta: vsa

Viesti Kirjoittaja Höpötys »

Heips!

Mulla on 80L (vaihtuu 105L) korurihmakala pariskunta, 15 kääpiörasboraa ja 9 kääpiömonnista, korurihmat kasvavat isoimmiksi n. 4cm, eli tämä on tälläinen "pikkufisu-allas". Toisaalta epäilen että olet aloittelija, jolloin suosittelisin helppoja kaloja (eli sellaisia, jotka kestävät tahattomat hoitovirheet ja muut sählingit).

Sopivia kaloja voisi siis olla mm. intiaanisulka ja muut perustetrat, kiilakylki, kirsikkabarbi, seeprakala, viisi- ja kuusiraitabarbit, kuparimonniset, piikisilmät.. Yleisesti ottaen sellaiset, joita suositellaan aloittelijoille ja joiden vesivaatimukset ovat mahdollisimman "väljät" eli pH 6-8, GH > 15, lämpötila haarukkakin saisi olla isohko esim 22-28.

Onko allas jo kypsytetty? Entäpä vesiarvot? Kun allas on kypsä ja tiedät vesiarvot, voit selailla kaloista tietoa (toki aikaisemminkin). Sitten voit valita itseäsi miellyttävät lajit ja kysellä täällä sopisivatko ne altaaseesi ja kuinka paljon mitäkin kannattaa ottaa.

Tuohon altaaseen voi kyllä ottaa yli 5 cm kalojakin (esim piikkisilmät ovat n. 10cm), ja toki voit niitä hiukan vaativampiakin ottaa, mutta silloin täytyy varautua tunnolliseen hoitamiseen ja silti voi joutua pettymään, kun kalat kuolevat, jonkin pikkumokan takia.
tappajatäti
Member
Member
Viestit: 414
Liittynyt: 17:37, 26.02.2006
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja tappajatäti »

Jos kaipaat _väriä_: taistelukalahaaremi, kardinaalitetrat, _jotain_ ja piikkisilmiä. Tämä kolmikko viihtyy melko lämpimässä, eli jotkut tetrat käyvät tuohon lisukkeeksi, mutta toisilla lämpötilavaatimus jää liian alas. Piikkisilmät ovat kuin uivia kastematoja, ja taistot ovat uteliaita ja persoonallisia pikkuhirviöitä.
112L
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”