Katastrofin pelko

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Anii
Member
Member
Viestit: 338
Liittynyt: 20:33, 21.09.2003
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Katastrofin pelko

Viesti Kirjoittaja Anii »

Istuin koneella irkkaamassa, kun isoimman tankin (325 l) suunnalta alkoi äkisti kuulua lorinaa... 8O Hetken rytmihäiriö. kun sydän yritti hypätä kurkkuun, ennen kuin tajusin että omenapallokotilohan se siellä riehuu [;)]

"näin pissitään lamppuun.."

Kuva

Lorina tosiaan oli aikamoinen, ja lampun elinikä varmaan lyheni taas, mutta vuotoa ei akvassa ole ja se on pääasia :mrgreen:

Mitä shokkeja teille kuuluu? [;)]
Todellisuus on niitä ihmisiä varten, jotka eivät pysty kohtaamaan science fictionia.
Makrus1981
Starting Member
Starting Member
Viestit: 25
Liittynyt: 14:12, 03.04.2006
Paikkakunta: Espoo

Itsellä näin

Viesti Kirjoittaja Makrus1981 »

Pari päivää sitten akvaariota putsatessa kopsautin akvan sisällä olevaa kukkaruukkua lasiin. Siitä kuului kova kopsaus ja ehdin jo säikähtää, että nyt hajoaa, mutta ei onneksi hajonnut. Nyt olen pari päivää pelännyt, että onko akva heikentänyt kestävyyttä. Miten kestäviä akvaariolasit ovat?

Viime yönä heräsin pamaukseen tms. ja säikähdin, että NYT se hajos! Mutta se olikin vain postinkantaja, joka osasi pamauttaa postiluukkua todella kovaäänisesti. Että semmosta sydämmen tykytystä täällä...huh.
Kaiku
Senior Member
Senior Member
Viestit: 795
Liittynyt: 13:45, 04.10.2004
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Kaiku »

Mulla on tässä jo pidemmän aikaa ollut sellaista lievää sydämentykytystä, kun remonttia tehdään. Avo kun hakkaa yläkerrassa lekalla laudoituksia irti seinästä tms. niin alakerrassa akvaariossa "loiskuu"... 8O Lisäksi eilen oli kaivuri pihaa laittamassa niin sen liikkuessa jytinä tuntui oikein kunnon tärinänä sisällä. Nyt alkaa kuitenkin olla purkuhommat tehty ja kaivuriakaan ei pitäisi tarvita, joten ehkäpä tästä selvittiin säikähdyksellä... (kop, kop)
Be merrier with a terrier!
Zorromi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 211
Liittynyt: 15:40, 29.03.2006
Paikkakunta: Karstula
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Zorromi »

Olin putsaamassa suodatinta ja pikkuveljeni halusi auttaa. Olin juuri kiinnittänyt sen takaisin akvan lasiin ja sanoin veljelleni että se voi laittaa suodattimen töpselin seinään, kun sanon.

Aloin säätämään suihkuputkea oikeaan suuntaan ja sanoin että kohta voit laittaa töpselin seinään. Juuri kun sanoin "kohta" koirani haukahti kerran ja pikkuveljeni kuuli vain osan "voit laittaa töpselin seinään.

Suihkuputki oli vielä väärässä suunnassa ja osoitti kattoon päin. Vesi alkoi suihkuta hirveällä voimalla ja minä kastuin ja lattia alkoi lainehtia. Pistorasia on aika jäykkä ja töpseli jäi jumiin siihen. Aloin kiskoa sitä pois ja viimein se irtosi. Tilanne rauhoittui muuten paitsi että koirat haukkuivat, koska luulivat suihkua uudeksi leikiksi. Komensin niitä olemaan hiljaa ja aloin katsella tuhoja. Lattialla oli n. 50L vettä, seinät olivat aivan märkiä ja kalat kauhuissaan.

Siitä vain sitten siivoamaan. Kaloille uutta vettä ja Sera Aqutania stressin lieventämiseksi.

tästä lähtien teen kaiken kyllä yksin.

Tässä kuva suodattimen suihkuputkesta, jos joku ei tiedä millainen se on. [;)] [;)]

http://www.akvaario.com/kauppa/tuotekuvat/magi_700.jpg
Did you know that water's not to blame if you drown?
Dragolainen
Starting Member
Starting Member
Viestit: 20
Liittynyt: 17:40, 13.03.2006
Paikkakunta: Jyväskylä/Alajärvi

Akvaario vuoti

Viesti Kirjoittaja Dragolainen »

Minulla on 120 litranen akvaario ja taitaa olla vähän vanhan puoleinen. Mutta yhtenä yönä kun heräsin viime talvena ja menin laittamaan akvaarion lamppua päälle niin astuin vesilätäkköön. Kauhuissani sitten äkkiä valoja päälle ja kahtomaan kuinka pahasti oli vuotanu. Akvaariosta ei onneks ollu lähteny paljoa (n. 10l) pois mutta niin että akvaarion lähiympäristä oli veden vallassa. Äkkiä hain sangon ja täytin sen vedellä. Pistin kalat sinne ja tyhjensin akvaarion. Eipä siinä muuta auttanu kun mennä herättämään äiti ja lähteä kouluun.

Kaks platyä kuoli (emo ja poikanen) kun oli hypänny pois sangosta :( , sen jälkeen kyllä laitoin jotain niiten päälle ettei loput pääse hyppäämään.

Mutta onneks sain lasisilikoonia, korjattua vian ja laitettua kalat takas.

Toinen juttu missä sydän alko pomppimaan oli kun vaihdoin soraa hiekkaan. Otin vanhan partiksen pois akvaariosta haavilla ja laitoin sankoon. Sitten kun yritin ottaa haavia pois sangosta huomasin että partis oli juuttunu kiinni siihen parrastaan ja oli ylösalaisin. Pakokauhu siinä iski. Onneks ei kuollu mutta sen jälkeen kädet täris vaikka kuinka kauan. Päätin että en enää koske siihen haavilla vaan otan suosiolla jollain kipolla sen pois. 8O
adaina
Member
Member
Viestit: 277
Liittynyt: 15:58, 23.05.2003
Paikkakunta: Pyhäjärvi

Viesti Kirjoittaja adaina »

Meillä kerran n. 4-vuotias serkku leikitti koiraa kumisella pallolla, jonka heitti täysiä suoraan 140l altaan etulasiin, aika jysähdys kuului. Pelästyin, että nyt se hajoo, mutta ehjänä pysyi 8O
helunia
Member
Member
Viestit: 301
Liittynyt: 01:40, 28.11.2003
Paikkakunta: Jkl / JAS --> Alajärvi / AAH
Viesti:

Viesti Kirjoittaja helunia »

Hahaa Aniin kotilo oli kyllä huippu! Loistava tyyppi halusiko se huomiota?
:mrgreen:
Serkun tenavat tuli kerran kylään ja alkoivat suoraapäätä hakkaamaan nyrkeillä etulasiin! Siinä kyllä tuli korotettua ääntä ja toimittua melko rivakoin ottein, jotta sain tilanteen haltuun... :roll: Onneksi kaikki päättyi hyvin, oli vaan aika selittäminen lapsille, että miksi täti sillä tavalla huusi! No asia ymmärretty...
Sitten toisen kerran tultiin kotiin viikonlopun jälkeen ja huomattiin, että pöydällä lainehti ja lattialla oli noin litra vettä. Kääk, luultiin pikkualtaan vuotavan, mutta suodattimen suihkuputki oli jäänyt vinoon ylöspäin hieman liikaa, jolloin vettä oli päässyt roiskumaan lampun reunaan ja sitä pitkin se sitten oli tiivistynyt noroksi altaan päätyseinään suoraan pöydälle jne...
Huh, selvittiin säikähdyksellä.
"Tuleeko kaikista norsuista talvella mammutteja?" - kummipoika Miro 4v.
---------------------------------------------------------
Milloin viimeksi olet kokenut jotain erilaista?
http://www.tulivuorikeskus.fi
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”