Muuton yhteydessä kivoja yllätyksiä (oikeesti kivoja)

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
aquaario
Member
Member
Viestit: 285
Liittynyt: 09:59, 15.08.2002
Paikkakunta: Espoo /HAS

Muuton yhteydessä kivoja yllätyksiä (oikeesti kivoja)

Viesti Kirjoittaja aquaario »

Tässä muuton yhteydessä huomasin että pikkumonnisilta oli jäänyt jälkikasvua eloon. Ja tietenkään 2 edelliseen vuoteen ei jälkikasvua ole näkynyt, vaikka ovatkin kuteneet innokkaasti monesti. Murphyn laki toimii edelleen... :roll: Poikaset on nyt vielä niin pieniä ettei niitä pikkumonnisiksi voi tunnistaa. Ovat altaan ainoita kaloja, joten poikasten laji on kyllä siltä osin selvä. Ei taida olla mahdollisuuksia noilla poikasilla selviytyä muutosta.

Katsotaan mitä muita ylläreitä tulee vastaan... tämä oli ensimmäinen tyhjennettävä allas - kolme vielä jäljellä.
Ellei viime hetkiä olisi, mitään ei tulisi tehdyksi. aquaario.tk
aquaario
Member
Member
Viestit: 285
Liittynyt: 09:59, 15.08.2002
Paikkakunta: Espoo /HAS

Viesti Kirjoittaja aquaario »

Nyt on 5 pikkumonnisen poikasta pienessä muovisessa "muutto"akvaariossa ja vielä on eilisen jälkeen hengissä. Eilen istuttelin uudessa kämpässä sokkona hiekkapöllyisen 80-litraisen akvaarion kasvit ja sisustuksesta tuli yllättävän siisti kun aamulla sameus oli laskenut. Aina ei siis tule parasta sisustusta tuntien pähkäilyllä... :D

Heh, ketä kiinnostaa? :roll:

Kertokaa nyt tekin jotain mielenkiintoisia akvaarionmuuttohässäköitä/ylläreitä. Vai onko täällä jo liian monta samanlaista aihetta?
Ellei viime hetkiä olisi, mitään ei tulisi tehdyksi. aquaario.tk
Kaiku
Senior Member
Senior Member
Viestit: 795
Liittynyt: 13:45, 04.10.2004
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Kaiku »

Nyt ei ole (luojan kiitos!) tarvinut akvaariota muuttaa vähään aikaan, mutta kyllähän noita ylläreitä joskus on sattunut... Joskus ehkä 10 vuotta sitten muutin n. 400 litraisen kulma-akvaarion kotoa opiskelupaikkakunnalle. Ehkä vuosi ennen muuttoa olin ostanut sinne pikkuparven selkäuimareita, mutta ajattelin niiden kuolleen, kun en ollut nähnyt ainuttakaan kuukausiin. Kun sitten muuton takia raivasin akvaarion pimeässä takanurkassa olleen oksa- & melalehtiryteikön, puskasta singahti n. puolet pidemmäksi kasvaneita lihavia selkäuimareita ihan alkuperäinen määrä... Alkusäikähdyksen 8O jälkeen ylläri oli siis ihan mukava :P

(kirjoitusvirheitä pois)
Be merrier with a terrier!
aquaario
Member
Member
Viestit: 285
Liittynyt: 09:59, 15.08.2002
Paikkakunta: Espoo /HAS

Viesti Kirjoittaja aquaario »

Nyt poikasista näkee jo että ne on monnisia. Voi kun on kivaa. Tuli muutosta paljon mukavampi kokemus kun oli jotain positiivistakin mukana matkassa. :mrgreen:
Ellei viime hetkiä olisi, mitään ei tulisi tehdyksi. aquaario.tk
Carmila
Member
Member
Viestit: 491
Liittynyt: 02:12, 19.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Carmila »

Meillä joukko pieniä helmimonnisia touhuaa 60-l:n poikaspytyssä! Olisko n. 15kpl.
Huomasin sattumalta kudun, ja siirsin muutaman kudetun kasvin tuohon altaaseen. Saa nähdä, onko niiden altaassa muitakin selviytyjiä jäljellä, kun sen asukit muuttavat 900 litraiseen jonkin ajan kuluttua. Ja mitä muuta löytyy... [;)]
Kauheaa vauhtia pikkuiset kasvavat ainakin tässä vaiheessa! Koko tuplaantuu päivässä.

Meillä löytyi kanssa jokin aika sitten yllätys; jo kadonneeksi luultu töyhtökääpiöahven joukkio, äiti ja lapsilauma. Sekin oli kiva yllätys!
Nanna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 94
Liittynyt: 17:43, 09.03.2003
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja Nanna »

Meiltä löytyi kerran akvaarion siirron yhteydessä akvaariokaapiston takaa muumioitunut, siis kuivunut partis. Löytyihän se kadonnut tähtipartamonni sitten viimein, muttei niin hyvässä "kunnossa" kun olisi toivonut.
rithiam
Member
Member
Viestit: 254
Liittynyt: 15:38, 24.08.2004
Paikkakunta: Alajärvi

Viesti Kirjoittaja rithiam »

Muumioita on löytynyt valitettavasti meiltäkin (leväbarbi ja jokunen seeprakala), mutta hiljattain olin pudottaa silmät päästäni, kun laskeskelin kiarjomonnisparveani. Ne ovat olleet kaikkein uskomattomimpia nyhveröitä meillä, piilotelleet sitkeästi juurakon takana ja alla ja liikuskelleet vain varovasti yöaikaan kuin joku inkkarilauma. Hiljattain sain 10-päiselle parvelle 3 täydennysjäsentä, ja niiden myötä kaverit vähän rohkaistuivat. Ja tässä yhtenä iltana sain monta kertaa laskettua 13:n sijasta yhteensä 15 monnista! 8O En edelleenkään käsitä, miten ne ovat voineet lisääntyä kahdella ilman, että olemme sitä lainkaan huomanneet; kukaan ei edes näytä merkittävästi muita pienemmältä. Mutta että se niistä nyhveröistä. :D Nykyään jo mennä viipottavat joskus päiväsaikaankin, jos nälkä (ja ruoka) yllättää.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”