Tämmöinen ihanuus on siis hankinnassa, markkinoille onkin jo ostoilmoitusta laiteltu.
Nyt mietinkin sitten kalastoa. Tiikerinuoliaisiin olen aivan ihastunut,
että niiden vesiarvojen perusteella sitten sitä muuta kalastoa miettimään.
Korutetra on yksi laji näistä pienistä mitä haluaisin suuren parven sinne, käsittääkseni käy tiikerinuoliaisen kanssa..?
Myös joitain värikkäitä ja isompia kaloja olen yrittänyt keksiä ja löytää, ehdotuksia?
Kannattaa ihan suosiolla vielä vähän suurentaa altaan kokoa, jos tiikerinuoliaisia tosiaan haluat. Mielestäni niiden allas saisi olla vähintään 160-200 cm pitkä ja leveyttäkin saisi olla tarpeeksi kunnolla kääntymiseen, litroja siis esimerkiksi 500-600. Ja seurallisena kalana tiikerinuoliainen arvostaa lajitovereita, joten niitä kannattaa ottaa esimerkiksi kuusi pyrstöä.
Tiikerinuoliaiset ovat vaatimuksiltaan sikäli varsin helppoja, että monetkin kalat sopivat niiden vaatimaan lämpimään, pehmeään ja happamaan veteen. Esimerkiksi kaikennäköiset rihmakalat, pusukalat, monet barbit ja rasborat, tetrat, kirjoahvenet ja monnit käyvät. Myös korutetra sopii kyllä.
Jos tuo olisi oma altaani, laittaisin parven jotain isompaa rihmakalaa, vaikka sini- tai kuutamorihmakaloja tai pusukaloja. Kun tilaa on tarpeeksi, reviiritietoisetkin labyrintit kuulemma alkavat käyttäytyä parvikalamaisemmin.
Ajattelin kahta tetralajia, korutetroja ja ruusutetroja, molempia suht hyvän kokoiset parvet. Minkähänlaiset määrät noita voisi olla?
Noitamonneista tykkäisin kanssa, ja lehtikaloista.
Varjon kirjasta katsoin että ainakin ph:n ja lämpötilan mukaan nuo tikrujen kanssa kävisi, mutta onkohan jotain muuta estettä..?
Kyllä kuulostaisi ihan hyvältä, mutta miksi ihmeessä sekä korutetroja että ruusutetroja? Lajithan ovat lähes identtisiä ja niitä myydäänkin jatkuvasti toistensa nimillä. Tuon kokoluokan tetraahan altaaseen menisi vaikka 50-60 kappaletta ihan kivasti.
Minusta (tämähän on toki vain mielipide) olisi hieno näky, jos altaassa olisi parvet kahta aivan eriväristä ja -muotoista tetraa, jotka ehkä vielä liikkuisivat eri vesikerroksessa.
Lehtikalojen sijaan suosittelisin pikkulehtikaloja, ellet halua nimenomaan jotakin lehtikalan jalostusmuotoa. Pikkulehtikala ei ole juurikaan tavan lehtaria pienempi, mutta on vähemmän reviiritietoinen ja viihtyy parvessa. Onhan parvi pitkin allasta lipuvia lehtikaloja aina näyttävämpi kuin möllöttävä pariskunta. Lisäksi pikkulehtikaloilla käsittääkseni on pienempi suu kuin lehtikaloilla, joten pienet kalat ovat vähemmän vaarassa päätyä evääksi.
Noitamonnien ja tiikerinuoliaisten yhdistämisestä en kyllä mene ihan takuuseen. Noitamonnit ovat sen verran hitaita syömään ja liikkumaan, että saattavat jäädä niiden liki maitopurkin kokoisten koheltavien nuoliaisten jalkoihin. Ehkä sampimonnit olisivat varmempi ratkaisu?