Mutta miten kypsytän oikein? Kuullut niin monenlaista juttua. Joku perus hyvä tapa kelpaisi neuvoksi.

Kypsyttäminen ei enää tänä päivänä ole mikään ongelma:
http://www.akvaariotukku.com/index.php? ... &Itemid=40
Kaikenmaailman sörsselit saa suosiolla jättää apteekin hyllylle. Testit on tietysti noin about pakolliset. Nitriitti ja pH riittää. Nitraatin voit hankkia sitte myöhemmin, jos se tuntuu tarpeelliselta. Yleensä sitä ei tarvita kun erittäin runsaskasvisessa akvaariossa. Siis sellaisessa altaassa jossa pääosaa esittää kasvit.
Ison akvaarion ylläpito ei muuten poikkea pienestä kovinkaan paljon, itseasiassa se on helpompaa. Parhaimmassa tapauksessa vedenvaihto kerran kuussa riittää. Riippuu tietysti paljon akvaarion kalastosta. Mulla 400l:n allas jossa kymmenkunta keskikokoista kalaa ja vaihdan vedestä viikottain 2/3. Jos tuossa samassa vesimäärässä olisi parvi (vaikka 100) neontetraa ja lehtikalaparvi en vaihtaisi vettä muuta kuin kerran kuukaudessa.
Laitteet isommassa akvaariossa ovat tietysti tehokkaampia kuin pienemmässä. Ulkosuodattimen hankintaa suosittelen. Ja jos siltä tuntuu, niin joku pieni sisäsuodatin sille kaveriksi. Itselläni on akvapallo 2206 mutta aika tarpeettomaksi tuon olen tuntenut.
Perinteiseen loisteputkivalaisimeen en enää tänäpäinä rahojani haaskaisi. T-5 putkilla varustetut valaisimet eivät enää ole kovinkaan paljoa kalliimmat kuin vanhalla tekniikalla varustetut.
Onnea isomman altaan hankintaan. Vinkkejä saa aina täältä.