
Seuraakvassa on ollut partalevästä koostuva "leväpallo", ihana katseltava mutta tästä on lähtenyt leviämään partalevää ympäri koko akvaa joten päätettiin poistaa "pallo" akvasta. Koska se kuitenkin on hauskan näköinen laitoin kukkamaljakon pohjalle valkoisia, pyöreitä, ulkomailta kerättyjä kiviä (kivistä lähtee kalkkia joten eivät ole voinet olla akvassa) ja laitoin, huuhdeltuani leväpallon kunnolla, sen sinne sekä osan kraanavettä ja osan akvavettä päälle. Sekä kelluvia kynttilöitä vielä koristeeksi. Kauniin näköiseksi tuli.

Nå, parin viikkon jälkeen oli pinnalle tullut öljymäistä kerrosta akvavedestä ja kummarruin lähelle ihmettelemään että pitäisikö sittenkin koko hökötys heittää pois. Yllätyksekseni näin jotain siellä liikkuvan! Katsottuani tarkemmin, niin n.3mm pitkä simmahäntähän siellä uiskentelee.


Lajiksi epäilen pandamonnista, sillä kalapoikasella on kaksi paksua mustaa poikittais viivaa, muuten lähes läpinäkyvässä kehossa. Toinen viiva etu- ja toinen takapäässä. Pandat eivät kylläkään ole ikinä tehneet meillä poikasia, tai sitten kutu on aina syöty...
Toinen vaihtoehto on juovaperhosnuoliainen, jotka ovat ennenkin tehneet poikasia akvassa, mutta mielestäni ne olivat aivan eri näköisiä ihan pieninä, paljon tummempia.
Minua ihmetyttää että minkä kokoisena kalapoikasta uskaltaa siirtää seuraakvaarioon? Kukkamaljakossa kun on pakko olla hieman tukalat olot.

Mitään "petokaloja" meillä ei ole vaan yksinäinen leväbarbi, neontetroja, vanhoja mustaneontetroja, juovaperhosnuoliaiset, panda- ja leopardimonnisia.
Akva on 225l ja piilopaikkoja löytyy runsaasti.