Tuolta toisesta aiheesta en saanut tietoa jota kaipasin, joten aloitan uuden...
Piharakennuksessamme 47m2 on 18 allasta kooltaan n.60-100L + 400 litrainen kasviallas. Kansilaseja ei akvoissa ole, sillä meidän käytössä ne ovat vain tiellä.
Rakennus itsessään on vanhaa harkkoa, välissä tuuletusrako ja sisäpuolella tiili. Viime kesänä uusimme "uuden puolen" niin, että seinät eristettiin, vuorattiin lastulevyillä ja maalattiin. Rakennuksen toisessa lyhyessä päädyssä on ilmalämpöpumppu ja vastakkaisen lyhyen seinän yläosassa kosteuspuhallin sekä katossa potkuri, joka kierrättää ilmaa.
Ongelmana on ns. vanhan puolen seinien kondensointi
![Evil or Very Mad [}:)]](./images/smilies/icon_evil.gif)
Tila on muuten avoin, paitsi ns. vanha puoli, jossa puolet seinästä on vielä jäljellä. Siellä missä on ilmalämpöpummpu (+ toinen "huone"), seinät ovat jatkuvasti niin kosteat, että vesi valuu seiniä pitkin ja tiiliverhouksen pinnassa on pintahometta. Tuolla uudella puolella kondensointiongelmaa ei ole (siellä eristeet ja lastulevy pinnassa). Ilmanvaihto on selvästi puutteellinen? Pitääkö ilmalämpöpuppuseinään laittaa ylimääräinen korvausilmaventtiili (mihin kohtaan?), vai pitäisikö vanhakin puoli eristää kuten uusi puoli? Vai hankinko kosteuden poistajan? APUA.