Kalastoa punapääbarbien ympärille 300 litraiseen

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
höntti
Senior Member
Senior Member
Viestit: 907
Liittynyt: 19:24, 12.11.2003
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio

Kalastoa punapääbarbien ympärille 300 litraiseen

Viesti Kirjoittaja höntti »

Harrastus on ollut jonkin aikaa horrostilassa, mutta nyt taas innostuin ja ostin tähän mennessä isoimman aaltaani. Punapääbarbit on ollu mun kalaston päärunko koko harrastuksen ajan, enkä vieläkään halua niistä luopua, eli nyt ois tarkotus pähkäillä kalasto tuohon 300 (120x50x50) litraseen vilkkaan eli rauhattoman barbin ympärille.
Vesiarvot: vesi sellaista kun hanasta tulee, eli pH hiukan happaman puolella, vesi pehmeähköä ja lämpötila 25 asteen paikkeilla.
Muu kalasto tällä hetkellä: 13 punapääbarbia, sinileukapariskunta, 6 piikkisilmää ja kaksi partista.

Mietinnän alla on ollu lehtikalat, paratiisikalat, helmirihmakalat tai parvi neonsattareita. Lehtikalat ei sais kuitenkaan olla normaalia muotoa, koska muuten kaikki kalat on yhtä pystyraitaa. Paratiisikalojen luonnevikaisuus arveluttaa. Helmirihmakaloja voisi mennä isompikin haaremi, mutta miten tuommonen levoton seura sitten. Ja onko sateenkaarikalaparvi+barbiparvi yhtäkuin silmät sekaisin ja migreeni?
Ja sopisiko pohjalle piikkisilmien lisäksi joitain fisuja, vai kannattaako vain kasvattaa piikkiksien parvea?

Tässä muutaman vuoden aikana on varmaan tullut esille semmosiakin kaloja täällä foorumilla mistä minulla ei ole hajuakaan. Siksi ois kiva kuulla teidän ehdotuksia tuohon pyttyyn.

Kiitoksia jo etukäteen
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”