Mitä noi munathan on vaaleita.
Muuttaako ne väriä ku pilaantuu?
Mä löysin oransseja munia.
olikohan ne jonkun muun sitten?
Sinileuka siellä putkessa kyllä kiehnäs.
Onko sulla Karo partiksia? Oranssit ja melko isot kutupallerot ovat todennäköisesti partisten.
325: M. festivus, H. pyrrhonotus, C. duplicareus, CW021, Hypancistrus sp. L-066
250: T. espei, P. kuhlii, Hypancistrus sp. L-066
100: Axelrodia riesei
100: Carinotetraodon travancoricus
nirppu kirjoitti:Tässä vähän todistusaineistoa, että sinileukanaaras kutee myös yksin.
ja tässä toisessa kuvassa näkyy "kutukumppani".
hahhaa, loistava emäntä, liekö vauvakuume iskenyt pahasti
Mä oon kans yrittäny pongata tuolta saniaisen sisuksiin kaivetun kraaterin pohjalta jotai kudun suuntaista mutta mitään ei kyllä näy.. Akka on melkee pikimusta ja kököttää kuopassaan, liekö vahtii olemattomia kun on senverta piskuinen vielä?
Ei oo partiksia ainakaan tässä altaassa. Siellä on kyllä plekoja (Salamantereita) mut ne on vielä ihan pikkusii varmaan jotain 6 cm. Ja niin arkoja että en tiiä onko ne kaikki ees hengissä ku en oo nähny ku yhden kerrallaan
Ei tuo naaras meilläkään ollut kovin iso verraten urokseen. Olivat alle viikon altaassa kun tekivät kudun ja poikaset mennä viipertää. Itse nostin raviruukkua kun huomasin pienia ruskeita munia ja pistin takasin piskuisen akan tullessa hurjana käsille. seuraavana päivänä oli jo nutipäitä noin 30 kpl. Jännä oli huomata että naaras kadotti keltaisen värin poikasten myötä ja muuttui tummaksi. Tosin se tietty palautuu aikanaan mutta selkee merkki muille kaloille tuo muutos. http://www.aijaa.com/v.php?i=001478191463.jpg tossa uros ja seuraavassa naara vahtimassa nutipäitään kuten näkyy keltaiset evät hukassa. http://aijaa.com/v.php?i=002258202234.jpg
Ahaa, nyt on sitte saviruukun pohjalle saatu aikaan iso rykelmä pieniä täpliä ja monnikin saa kyytiä jo erehtyy lähettyville.. pitäisköhän tässä nyt olla mielissään vai kauhuissaan
Meillä on leskeksi jäänyt sinileukaherra, joka on 5 poikansa yksinhuoltaja, hyvin on isukki hommansa hoitanut vaikka äitee kuolikin poikien ollessa pieniä. Pariin kertaan on sen jälkeen isipappa kaivanut suunnattoman montun suodattimen viereen sylkien hiekkaa nuoliaisten niskaan, mutta eipä ole rouvaa kutemaan
Syökö sinileuka miljoonakalat, siis aikuiset? jos ne laittaa samaan akvaarioon... Sarjassamme ehkä tyhmät kysymykset. Tai kuinka ahnaasti ylipäätään pistelee pienempiään suuhunsa?
...Kalasoppakeitoksia jo yli 20v ajan...
Akvarismi on hulluus johon ei ole lääkettä ja se pahenee aikaa myöden.
Tia-Teresia kirjoitti:Syökö sinileuka miljoonakalat, siis aikuiset? jos ne laittaa samaan akvaarioon... Sarjassamme ehkä tyhmät kysymykset. Tai kuinka ahnaasti ylipäätään pistelee pienempiään suuhunsa?
Meillä sinileuka naposteli joka yö 2-3 kardinaalitetraa ja ne ei ollu kyl pienimmästä päästä
Tia-Teresia kirjoitti:Syökö sinileuka miljoonakalat, siis aikuiset? jos ne laittaa samaan akvaarioon... Sarjassamme ehkä tyhmät kysymykset. Tai kuinka ahnaasti ylipäätään pistelee pienempiään suuhunsa?
Meillä sinileuka naposteli joka yö 2-3 kardinaalitetraa ja ne ei ollu kyl pienimmästä päästä
Taitaa olla sit niin, et joutuis todennäköisesti isot naaraatkin moisen suuhun, ja urokset nyt ainakin.
...Kalasoppakeitoksia jo yli 20v ajan...
Akvarismi on hulluus johon ei ole lääkettä ja se pahenee aikaa myöden.
Tankero kirjoitti:Meillä on ollut sinileukojen kanssa intiaaninsulkia ja mustaneontetroja, mutta ei ole syönyt. Ja uros on valtavan kokoinen.
Eli mahtaneeko sitten tämäkin olla vain persoonasta kiinni ja kaikenmoisista pikkuasioista. Kokeilemallahan tuo varmaan sitten selviäis vaan jos etsin kalaa, joka pitäis milliksen poikaskannan kurissa, mutta ei söis aikuisia, niin sinileuka voipi olla melko epävarma valinta Hmmmm, pitäneepä miettiä, itse oon kyllä kyseiseen otukseen kovin tykästynyt ja siksi moinen kiinnostaisi kovin.
...Kalasoppakeitoksia jo yli 20v ajan...
Akvarismi on hulluus johon ei ole lääkettä ja se pahenee aikaa myöden.
Voi olla yksilöstäkin kiinni mutta itsellä on ollut kaksi isoa urosta ja pienempää naarasta. Nyt tuo myynnissä oleva pari on altaassa jossa on pieniä platyn poikasia ja ne ovat kasvaneet ja selvinneet hyvin. Ei ole kadonnut tetrojakaan sen sijaan partiksen kudut meni parempiin suihin. Varmaan silläkin miten monipuolista ruokaa saa on jotain tekoa asian kanssa. Itseasiassa on aika huvittavaa että ilmeisesti kasvin siiron yhteydessä yksi kirsikkasukarapu on päässy isoon altaaseen ja se sissi on säilynyt hengissä kuukausia. Ensin ihmettelin mitä pirua sinileuka päivystää aika ajoin sisäsuodattimen ja lasin välissä kunne huomasin ravun asustavan urassa missä johto menee. Eilen illalla sitten katselin kun pimeän turvin rapunen oli liikkeellä ja taas aamulla urassa oleilemassa.
Kaunis kala mutta osaa kyllä myös kaivaa kutukuoppia. Itse luovun noista siksi että edellisen kutuparin jäljiltä on 6 junioria kasvamassa ja ovat nyt sen kokoisia että tuskin kuolevat enää. Ovat nyt kk vanhoina pelki 10 settisen kokoisia vilpereitä. Kauniita ovat nytkin vaikka väriä ei ole mutta kuin pieniä mustapilkkuisia minjatyyrejä. täytyisi varmaan ottaa kuvia ja huomata että taas on muksu saaneet lasin likaiseksi joka tietenkin näkyy vasta kuvassa
Voi ei nyt on meilläkin sinileukojen poikasia.
Vielä vähän aikaa sitten olisin ollut innoissaan, mutta sitten olen nähnyt niitä jokaisessa liikkeessä täällä päin, kun olivat ilmeisesti jollain niin paljon lisineet.
Joten toivottavasti nuo ei selviä ainakaan kovin moni.
Alkaa tulla muuten ahdasta, kun seeprakirjot kutee toisessa päässä ja niillä on jo ainakin 20 selvinny aika isoksi asti
Karo_, meillä ainakin nuo sinileuat sai aikaan 200 kalan poikueen josta jälkellä ei ole enää mitään. Muut pistelivät herkut poskeensa perheriidan päätteeksi.. Hauska noita oli seurata mut kauhulla toivoa ettei kovin moni selviäisi isoksi. Seuraavaa katrasta odotellessa, tanssi näyttäis olevan jo käynnissä
Miten muuten tuo yhteiselo sinileuan jo muiden ahvenien kanssa toiminut? Mulla on avaimet ollu samas altaas ja ottavat vähä ressiä ku perheelliset valtaa koko laarin. Onneksi parin kk päästä saadaan siiryttyä isompaan altaaseen johon saa varmaan paremmat reviirit kyhättyä.
Kyllä ne jotenkin toimeen tulee mutta kyllä 200l ne kyllä valtasi altaan täysin vaikka allas oli selkeesti keskeltä jaettu kahdella xl juurakolla ja isolla kasvilla niiden välissä. Tämä on oma kokemus edellisestä kutuparista.Tuo parin uros kävi jopa ison partiksen kimppuun kun erehtyi meneen sen pesän liki. Samassa altaassa oli tuo nuorempi sinileuka pari ja siinä oli hauska huomata että uros jahtasi uroksen pois ja naaras taas jahtasi toisen naaraan kauas. Kumpikaan ei jahdannut samaa sukupuolta. Tuo nuorempi pari on 400l jonne sen siirsin turvaan edellä mainitusta syystä, jossa se on ainakin vielä tyytynyt toiseen nurkkaan ja muut kalat saaneet olla suhteellisen rauhassa. Itseasiassa kun nuo sinne aikanaan laitoin avaimen nössökät antoi niille kyytiä ja ilmoitti missä heidän reviirinsä on. Oli itselle ylläri koska ovat niin kesyjä olleet kokoajan. Tiedä sitten mitä käy kun kutu onnistuu niin että hoitaisivat poikasiaan. Tosin toivottavasti saan ne myytyä ennen sitä pois kun nuo 6 minikalaa on jo olemassa.
Meillä nuo molemmat ahven parit On vielä aika pieniä
Ja nuo seeprat ei oo vallannu isoa reviiriä. Tai ensin ne kyllä kävi aika kaukaakin ajamassa kaikki pois mut erotin niiden kutu nurkan isolla liuskekivellä, niin ne ei enää nää muita niin on olleet ihan tyytyväisiä.
Sinileuat taas teki pesänsä ihan toiseen päähän kasvitiheikköön niin kummatkaan ei eksy mitenkään toisten reviirille.
Loput kalat onkin sit siinä keskellä kiviröykkiössä piilossa
Tossa näkyy jotenkin toi valkosten seeprojen kutunurkka (siellä ne kaivaa).Ja sinileuat pinnassa on aika pieniä vielä. http://kuvablogi.com/nayta/prev/img3121174.jpg
PS: Enää 10 pikku siimahäntää hengissä (kohta ei yhtään)
Minulla on jo sinileukapari 430 l akvaariossa Timanttikrijoahventen (6 kpl) kanssa. Nyt tuli tarve hankkia niille toinen allas, mutta tuollaista toista isoa allasta meille ei mahdu. Mikä olis hyvän kokoinen pienempi allas niille. Min. se 200 l ??
Tarkoitus siirtää myös Timantit. Täytyy katastaa sitten reilusti vaan jotain 300 l allasta, jos löytyy sopivilla mitoilla... Tuli pelastettua pari kiekkokalan poiskasta, jotka nyt voivat hyvin, mutta kaipaavat lajitovereita, enkä uskalla enää siirtää niitä, jotta eivät stressaannu.
On tullee hyvin toimeen tai eivät välitä toisistaan. Säyseitä ovat. Nyt tarttis vaan löytyä uus akva niille affenoille. Tuskassa etsin sopivaa ja sopivan välimatkan päästä Olen löytänyt isojakin, mutta kun nuo mitat... Huoh, nyt on pari taas kiikarissa, mut niistä pitäis silikonit uusia.
Dodiin, eli uskalletaan mekin lehtikalat laittaa samaan. Täälläpäin löydettiin ihana uusi akvaario tosi hyvillä mitoilla. Oli jopa 60cm korkea.
Hyvin mahtuu lehtarit kasvamaan ja muille ahvenille on pohjapinta-alaa ja tilaa uiskennella.
Meillä altaan korkeus 70cm. Mulla on kalastoa ajateltu kerroksittain. Affenat on siinä keskellä ja pohjalla, lehtikset huitelee useimmiten siellä ylempänä. Nyt tuli miehen toimesta kiekkoja , jotka viihtyvät nyt hyvin, niin affenille on hakusessa uusi allas. Sinileukojen kanssa ollut timanttikirjahvenia ja keisaritetroja ja pohjalla vihermonnisia. Ainakin minun pariskuntani on antanut kaikkkien olla rauhassa. Tosin ovat vielä nuoria ja harjoittelevat kutupuuhia, joten jos niillä olisi mätiä, niin vahtisivat varmaan aika tarkkaan omaa reviiriään.
Meillä piti naikkonen eristää toiseen akvaan, pelättiin että se kuolee nälkään.
Piilotteli vain kiven kolossa koko ajan. Uros ei antanut sen tulla ulos edes syömään. Oli vissiin liian innokas?
Näillä on aika iso kokoero, odotetaan että naaras kasvaa tuosta vähän.
Mietittiin ensin onkohan kutua tahi poikaisia jossain mutta eipä löytynyt.
Rupesi vain naaras säälittämään kun ei saanut rauhassa olla ollenkaan ja syönyt ei tosiaan 4 pv.
Uudessa akvassa on vähän rohkaistunut ja pienen paaston jälkeen on tullut jo maistelemaan ruokaa :/