3D tausta lasikuidusta

DIY - Do It Yourself, tee se itse ajatuksella toteutetut ja haaveissa olevat projektit.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Petteri E
Starting Member
Starting Member
Viestit: 35
Liittynyt: 17:42, 11.12.2006
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Eura

3D tausta lasikuidusta

Viesti Kirjoittaja Petteri E »

Päädyin askartelemaan lasikuidusta taustaa ja luolastoa kaloille, kun kyllästyin katselemaan luonnonkiviä. Ja olihan niissä liki 60kg painoakin, joten syrjäyttävät kiitettävästi vettä.
Projektin eteneminen...
-rakennusmuovia (paksu pvc) ryttäsin haluttuun muotoon
-päälle ylijäämäksi jääneistä lasikuidunpalasia (100-300g/m2) ja epoksihartsia (kevran sp 115) 1-2kerrosta.
-seuraavana aamuna muotoonleikkaus ja kevyt hionta
http://ehis.kuvat.fi/kuvat/DIY+projektit/_DSC2720.jpg
-seuraavaksi maaväreistä (käytössä: vaalean ruskea,punainen ja musta), piituhkasta ja harsista seos jonka maalasin taustaan kiinni
-päälle ripottelin vielä hienoa hiekkapuhallushiekkaa estämään hartsin liiallisen "kiiltämisen" (ja tulee leville hyvää tartuntapintaa)
http://ehis.kuvat.fi/kuvat/DIY+projektit/_DSC2791.jpg
-samalla värjäsin vanhan kaupasta ostetun muovisen kantojäljitelmän samaan sävyyn (oli vuosien varrella pestessä kulunut värit pois ja lähes valkoinen)
Nyt vedenvaihdon yhteydessä sain uusittua sisustan ja jään odottelemaan, että levät ottavat hieman kiinni niin ulkonäkö mielestäni vielä paranee (kalat tosin tuntuu tykkäävän heti). :mrgreen:
http://ehis.kuvat.fi/kuvat/DIY+projektit/_DSC2823.jpg
Painoa tais tulla 500-600g ja kun ovat onttoja niin ei syrjäytä vettä.
Kiksu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1301
Liittynyt: 21:38, 02.07.2011
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo

Re: 3D tausta lasikuidusta

Viesti Kirjoittaja Kiksu »

Tuohan on nerokasta! :) Kalat pääsevät hyvin kulkemaan sieltä alta. Vesi kiertää väleistä eikä sinne kerry pahemmin moskaa. Siistin ja aika luonnollisen näköiset. Kohta sulle varmaan tulee tilauksia noista, postikulutkaan ei painon takia ole korkeat.
Kultakalat
MinnaG
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 09:07, 11.03.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Imatra
Viesti:

Re: 3D tausta lasikuidusta

Viesti Kirjoittaja MinnaG »

Hei, pystytkö vielä kertomaan mistä olet mitäkin materiaaleja hankkinut ja minkä merkkisiä ne ovat? Mahdolliset kustannukset ois kans kiva tietää :)

Olen itsekin erittäin kiinnostunut tekemään akvaani onttoja kivirakennelmia, ja en oikeastaan uskalla tehdä mitään sen kummempia kokeiluja. Varmaan vuoden ravannut paikallisissa kaupoissa kyselemässä materiaaleja mitkä kävis mihinkin, mutta kukaan ei osaa vastata mihinkään... alkaa jo mennä hermo :mrgreen:

Sama oli noissa pigmentti-jauheissa... löysin verkkokaupan, josta saa halvemmalla kuin Uula-tuotteelta. Laitoin eräälle akvaharrastajallekin kysymyksenkin aiheesta sähkiksenä, enkä saanut vastausta. Tässä linkki sinne kauppaan...
http://www.sateenkaariperinnetaito.fi/f ... s?catid=10
Voikohan tuollaisia kokeillakaan edes vai voiko niistä irrota jotain myrkyllistä, tai jos sen hartsin sivelee siihen ihansamaminkä päälle, niin lopputulos on akvaystävällinen?

Koska toi hartsi on melko kallista siihen nähden että jos sitä menisi melko vähän, niin oiskohan mahdollista saada ostettua tuollaista kimpassa, anyone? Olen kiinnostunut asiasta, että minuun voisi ottaa vaikka yv:llä yhteyttä.
Älä sekoita minua faktoilla - olen tehnyt jo päätökseni.
Petteri E
Starting Member
Starting Member
Viestit: 35
Liittynyt: 17:42, 11.12.2006
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Eura

Re: 3D tausta lasikuidusta

Viesti Kirjoittaja Petteri E »

Muottimuovi: Rakennustarvike eli jäänyt nurkkiin remontista mutta voi toki kivien ympärille vetää vaikka pvc-muovi teippiä ideanaha siinä on että kun hartsi kovettunut se irtoaa.

Lasikuitu matto: Nämä palaset mulla ylijäämää lainelaudan rakennusprojektista, mutta täältä http://www.kevra.fi/tuotteet/index.php? ... 8&mag_nr=8 löytyy.

Hartsi: Pitää olla epoksia (polyesteristä liukenee styreiinejä yms. vielä kovettumisen jälkeenkin) ite käytin sp 115 http://www.kevra.fi/tuotteet/index.php? ... 3&mag_nr=8
tuoteselosta tässä http://www.kevra.fi/tuoteluettelodir/at ... 5_2010.pdf
halvemmallakin toki saa hartsia esim täältä. http://www.arsalin.fi/kauppa/product_catalog.php?c=3 kuitu tosin on täällä sellasta hamppumattoa ei siis punottua kangasta.

Värit: kaikki jauhemaiset värit käy koska sotketaan hartsiin väriaineeksi, jos käyttää pastoja tai valmista maalia pitää ottaa selvää mitä aineita siinä mukana.

Fillerit eli täyteaineet: Mä käytin jossain kohdissa piituhkaa että sain ropöliästä pintaa toki siihen voi sotkea lisäks vaikka hiekkaa. http://www.kevra.fi/?mag_nr=8&group=00000102
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “DIY, eli tee se itse”