Hunajarihmanaaras olikin uros

Rihmakalat, kiipijäkalat, pusukalat, taistelukalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Mykkeli
Starting Member
Starting Member
Viestit: 35
Liittynyt: 14:10, 23.10.2012
Akvaarioseurat: JAS
Sukupuoli: Nainen

Hunajarihmanaaras olikin uros

Viesti Kirjoittaja Mykkeli »

Meillä on ensimmäinen akvaario ollut nyt jonkun aikaa. Hankittiin sinne hunajarihmapariskunta, ja viime perjantaina vielä toinen hunajarihmatyttö. Se näytti ostettaessa tytöltä myös myyjän mielestä (oli vielä pieni), mutta nyt se on ollut pari päivää ihan selkeästi uroksen väreissä. Kala on ollut koko ajan tosi arka, ja nyt on heittäytynyt ihan apaattiseksi, ja saa koko ajan kyytiä isommalta urokselta. Mikä neuvoksi, kaksi urosta ei varmaankaan pärjää 120 litran altaassa? Voiko kalan viedä takaisin kauppaan, kun ei viitsisi tästä syystä sitä tappaakaan??
Ruma mies
Senior Member
Senior Member
Viestit: 746
Liittynyt: 13:44, 23.02.2010
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hunajarihmanaaras olikin uros

Viesti Kirjoittaja Ruma mies »

Kyllä dominoiva koiras pitää huolen siitä, että heikomman koiraan elämä ei ole helppoa. Kysy, vaihtaisiko kauppa sen naaraaseen.

Kun taannoin viljelin hunajarihmakaloja, poikasia tuli suunnilleen 50 % naaraita ja 50 % koiraita. Poikasista eroon pääseminen oli hiukan ongelmallista, kun kaikki halusivat yhden koiraan ja 2-3 naarasta.
hh_
Senior Member
Senior Member
Viestit: 633
Liittynyt: 16:55, 29.08.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Oulu

Re: Hunajarihmanaaras olikin uros

Viesti Kirjoittaja hh_ »

Tuo onkin tosi ongelmallista saada se naaras sieltä kaupasta. Koiraat on yleensä siellä stressiväreissä, taikovat jopa sen naaraan raidan siihen kylkeen.
Meillä loppui kärsivällisyys viidennen koiraaksi osoittautuneen naaraan kohdalla. Ei jaksettu enää sitä arpomista.

Koiraat pärjäsivät kyllä samassa altaassa, meillä näitä oli siis aina 2u+1n. Olivat kyllä silminnähden stressaantuneita siitä toisen kalan läsnäolosta. Pahempia tappeluita ei tullut, mitä nyt rihmoillaan välistä toisiaan sohivat.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Labyrinttikalat”