Pienen skaalan ahvenaltaan suunnittelua

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
silveria
Junior Member
Junior Member
Viestit: 124
Liittynyt: 23:33, 29.08.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Pienen skaalan ahvenaltaan suunnittelua

Viesti Kirjoittaja silveria »

Mietiskelin seuraavaksi allasprojektiksi pitkänomaista, mutta matalaa allasta. Tämä voisi ehkä olla pelkästään ahvenille suunnattu biotooppi. Pohjan tuntumassa viihtyvät lajit eivät varmaan kauheasti korkeutta kaipaa altaalle? Mittoja ajattelin suurinpiirtein 130x40x35. Tämän kokoinen mahtuisi vielä asuntoonkin ja uskaltaisi kerrostaloon ottaa.

Lajistosta en oikein vielä tiedä, ehdotuksia otetaan vastaan. Ehkä paria kääpiöahvenlajia tai rusokirjoahventa tai avainkirjoahventa? Mitenköhän joku keskikokoinen ahven tuollaiseen menisi, yleensähän allassuositukset ovat esim. tulisuulle noin 200 litraa josta tuo jäisi vajaaksi, tosin olisi tuossa mahdollisesti vähän enemmän pohja-alaa. Haaveeksi taitavat tosin jäädä :|

Onko ihan tyhmä idea tuon mallinen allas ahvenille? Jotenkin kuvittelisi, että kalalle on mukavampi saada uintitilaa/reviiriä pituussunnaassa kuin korkeussuunnassa. Mukavinhan olisi tietysti tila joka suuntaan, mutta jossain on tingittävä ennen omakotitalo -vaihetta. [;)]

Jos nyt kuitenkin hankin tuollaisen pitkänomaisen altaan, niin minkä lajiyhdistelmän tai yhden lajin laittaisitte? Lajiakvaario on siis myös hyvä vaihtoehto. Sisustus tietysti sitten lajin mukaan. Vaihteeksi olisi kyllä hauska tehdä joku hämyisä, vähäkasvinen, juurakkoinen ja kivikkoinen allas.. Kääpiöahvenille tietysti taas reheväkasvinen.

Mikään kiire projektilla ei ole, asunnon remontti on vielä hyvin vaiheessa ja altaan budjetti mietinnässä!
maketzu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2408
Liittynyt: 09:35, 26.09.2001
Akvaarioseurat: TAS
Paikkakunta: Loppi, Kormu City
Viesti:

Re: Pienen skaalan ahvenaltaan suunnittelua

Viesti Kirjoittaja maketzu »

Kyllähän tuohon pohja-alalle saa jo jotain. Täällä on esim. 3 kpl rusokirjoahvenkoiraita altaassa, jonka pohja-ala 130x46. Ihan noin vinkiksi, se kun oli listallasi. Tai joku muu kääpiöahven. Keltakääpiöahven voisi olla yhtenä vaihtoehtona :) Tai juurikin tuo avainkirjoahven.
Makevaario Tuossa uudistettua sivustoa. Käykääpä äänestämässä galluppiin ja laittamassa palautettakin :) Toivottavasti olet vakiokävijä. Käy vastaamassa kyselyyn.
Makevaario esittää Youtube-kanavani, jossa akvaariovideoitani. Käy katsomassa.
afrodite
Member
Member
Viestit: 254
Liittynyt: 22:34, 25.10.2011
Akvaarioseurat: CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Salo

Re: Pienen skaalan ahvenaltaan suunnittelua

Viesti Kirjoittaja afrodite »

Itse myös liputan rusokirjoahventen puolesta. Kauniita ovat. Ja hyvin menisi vaikka kaksi kutuparia tuohon.
720l kiekkola.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”