Tän purtelon saakin auki.. Auttakaas avutonta

Valvoja: Moderaattorit
no lukeehan siinä...Josefina kirjoitti:Eikös tuossa purtilon kyljessä lue, että natural co-system? Eli hiilarilevitin, käymisperiaatteella, veikkaan.
Selvä, kiitoos!!Siltsu kirjoitti:Sinne siis sokeri, kuivahiiva, 41 asteinen vesi ja kansi TIUKASTI kiinni. Kyllä kasvit tykkää...
Eiköhän kannattaisi kuitenkin liuottaa sokeri ensin kiehuvaan veteen kunnolla, antaa sen jäähtyä kädenlämpöön tai huoneenlämpöön ja tämän jälkeen vasta sekoittaa kuivahiiva. 40 C asteen vesi voi olla jo vähän liikaa hiivalle ja osa soluista saattaa kuolla.Siltsu kirjoitti:Sinne siis sokeri, kuivahiiva, 41 asteinen vesi ja kansi TIUKASTI kiinni. Kyllä kasvit tykkää...
Leipoa en osaa, mutta kiljun sain toimimaan. Tässä ideana nimenomaan se, että aineita EI SEKOITETA! Sokeri pohjalle ja kuivahiiva päälle. Sitten kaadetaan vesi varovasti pulloon ja annetaan olla, ei sekoiteta. Unohdin mainita liivatejauhon joka toimii jarruna, eli mitä enemmän liivatetta lisätään sitä hitaammin käy. Toki valmiita kuiva-ainepussejakin akvakaupasta saa, sellaisia jotka kaadetaan sokerin päälle, mutta jos sattuu kaapissa leipomistarvikkeita olemaan, niin mikä ettei. Tarkemmat määrät vaikkapa näin; jos pullossa valmis merkkiviiva, laita sokeria siihen asti. Muutoin sanoisin että tuollaisessa vajaan 0,75 litran pullossa;silveria kirjoitti:Eiköhän kannattaisi kuitenkin liuottaa sokeri ensin kiehuvaan veteen kunnolla, antaa sen jäähtyä kädenlämpöön tai huoneenlämpöön ja tämän jälkeen vasta sekoittaa kuivahiiva. 40 C asteen vesi voi olla jo vähän liikaa hiivalle ja osa soluista saattaa kuolla.
PS. Tyhmäksi ei suotta tarvitse itseään tuntua. Kysyvä ei tieltä eksy, sanotaan, eikä oikeasti tyhmiin kysymyksiin kukaan täällä vastaa.HelluASD kirjoitti:Järkyttävän tyhmä olo jäi.. Tuntuu, että jokainen tietää mitä noi onNoh, varmasti pääsee kokeiluun!
Jokaiselle nämä asiat ovat joskus olleet uusia! Ja kun itselle näistä kiljupulloista ekan kerran kaupassa puhuttiin, jäädyin ihan täysin, kun luulit itseäni vedätettävän oikein kunnolla!pisarat2 kirjoitti:PS. Tyhmäksi ei suotta tarvitse itseään tuntua. Kysyvä ei tieltä eksy, sanotaan, eikä oikeasti tyhmiin kysymyksiin kukaan täällä vastaa.HelluASD kirjoitti:Järkyttävän tyhmä olo jäi.. Tuntuu, että jokainen tietää mitä noi onNoh, varmasti pääsee kokeiluun!
Toisinaan laitan kuumaa vettä tyhjään säiliöön ennen sokerin, hiivan ja veden mittausta, jotta saan säiliön ensin lämpimäksi.vallumaarit kirjoitti:Laitan niin kuumaa vettä kuin kraanasta tulee ( en ole mitannut paljon se on ) ja sekoitan siihen sokerin ja ruokasoodan ( oikeen ravistan ), pinnalle tl kuivahiivaa. Lähtee käymään aina tosi nopeasti. Näin olen tehnyt jo vuosia kuuteen akvaarioon.