"pelastetut" keltabarbit huonossa kunnossa. Apua!

Akvaarioiden ja kalojen hoito, ongelmat, sairaudet jne.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
  1. akvaarion tilavuus ja mitat
  2. Valaistus (millaiset putket, esim. 58W Philips 86)
  3. Suodatus (suodattimien merkit ja mallit)
  4. Akvaarion hoito (vedenvaihdot, ruokinta, kasvilannoiteet yms.)
  5. Akvaarion asukit (kalat + muut eliöt)
  6. Vesiarvot (pH, GH, KH, NO2-, NO3-, lämpötila)
  7. Mikä on ongelma ja miten se esiintyy? Täysi kertomus kalan/kasvien oireista
  8. Milloin huomasit ongelman, onko jatkunut jo kauan? Onko ollut jotain muita ongelmia?


Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Vastaa Viestiin
Ackey
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 13:48, 05.09.2015
Sukupuoli: N/A

"pelastetut" keltabarbit huonossa kunnossa. Apua!

Viesti Kirjoittaja Ackey »

Elikkäs, eilen 4.5. huuto.netistä "pelastin" 3kpl keltabarbeja ja 2 jotain nuoliaista akvaarioineen (Myyjä ei vastannut kysyttäessä mitä kaloja kyseessä, itse pienen tutkimustyön jälkeen päättelin nuo 3 barbeiksi, nuoliaisista en tiedä mitä ovat).
Akvaario on 54l Waterhome, ei suodatinta, valokansi ja lämmitin sentään löytyy, lasista ei melkeenpä nähnyt mitä sisällä oli, siivotessa vesi muuttui mustaksi ulosteesta.
Tyhjensin ja jynssäsin akvaarion ja siirsin kalat jo omistaamaani 110l kippoon (yli 200 litranen tulossa kunhan sellaisen jostain löydän)
110 litraisen entiset asukit (taistelukala koiras, 12 kardinaalitetraa ja 5 täplämonnista) siirsin siivoamaani 54 litraiseen väliaikaisesti.
Tuo isompi on siis Juwel Rekord 800, jossa paketin mukana tullut Bioflow super 500 -suodatin, lämmitin ja valokansi kahdella loisteputkella.

Yhdellä barbilla saapuessa punaisia läiskiä joissa keskellä valkoinen paise ym. Nämä haavoja?
Nyt yön jälkeen kahdelle muullekin on ilmestynyt punaisia läiskiä joista toisella koko vatsa punainen. kaikkilla barbeilla tiuha hengitystahti ja muutenkin vaikean näköistä. eristin tuon pahimman näköisen heti saapuessa.
Kuvia täällä: http://www.petsie.fi/pets/286123-muut-k ... lat/albums
MP
Junior Member
Junior Member
Viestit: 218
Liittynyt: 15:45, 02.04.2008

Re: "pelastetut" keltabarbit huonossa kunnossa. Apua!

Viesti Kirjoittaja MP »

Siinä ostamassasi pienessä akvaariossa ei ollut edes suodatinta? Keltabarbien sairaus vaikuttaa kalatuberkuloosilta, joka on puhjennut aikaisemmissa huonoissa oloissa. Tietoa kalatuberkuloosista mm.; http://akvaario-tietopankki.blogspot.fi ... -fish.html

Itse tuossa tilanteessa lopettaisin nuo kolme oireilevaa keltabarbia, joista ainakin tuo yksi on pian kuolemassa muutenkin, ja toivoisin, ettei tauti ole ehtinyt levitä muihin kaloihin ja molempiin akvaarioihin. Kalatuberkuloosiin ei ole olemassa kaloille sopivaa lääkettä. Nuoliaiset (olisivatko touhunuoliaisia) näyttävät terveiltä ja pirteiltä. Tyhjensitkö ostamasi akvaarion kokonaan myös hiekasta ennen kuin siirsit ennestään omistamasi kalat siihen? Jos tyhjensit akvaarion kokonaan, on ehkä mahdollista, etteivät siinä nyt olevat kalat saa tartuntaa. Mutta se selviää vasta ajan kanssa.
pirjoh
Junior Member
Junior Member
Viestit: 194
Liittynyt: 17:10, 09.07.2012
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Nokia

Re: "pelastetut" keltabarbit huonossa kunnossa. Apua!

Viesti Kirjoittaja pirjoh »

Huonoista oloista, likaisesta vedestä johtuvaa sairastelua, sanoisin. Tuo yksi kala on niin huonossa kunnossa että sen olisi saanut tappaa välittömästi kitumasta. Noissa kahdessa muussa en näiden kuvien perusteella näe mitään ihmeellistä. Koiras puolisen, terveen ja hyvin voivan keltabarbin vatsan alustan väritys on punertava, ilman mitään sairautta.
Pitäisin kokeeksi itse nuo kaksi muuta eristyksissä ja seuraisin tilannetta alkavatko oireilla (enemmän?) vai ovatko kunnossa. Niille kannattaa huolehtia puhdas vesi ja jos jotain iho-oireita, joku bakteerilääkitys saattaisi vielä auttaa. Jos selviävät ja terveiltä alkavat näyttämään vielä muutaman viikon päästä, ne voisi pitää ja ehdottomasti hankkia niitä lisää koska ovat parvikaloja ja kaipaavat ympärilleen lajikumppaneita.
Nuoliaisetkin ehkä enemmän lajikumppaneita kaipaisivat. Nämä voisi niinikään kuitenkin karanteenata jonkin aikaa jotta ehtisit nähdä pysyvätkö ne terveen kirjoissa ja sitten vasta siirtää tulevaan akvaan muiden joukkoon.
tiiasu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 108
Liittynyt: 15:37, 17.10.2014
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Re: "pelastetut" keltabarbit huonossa kunnossa. Apua!

Viesti Kirjoittaja tiiasu »

Mun mielestä nuo näyttävät harlekiininuoliaisilta. Tuollaisia ainakin itse olen sillä nimellä ostanut. Keltabarbit ovat sitkeitä kavereita, mutta muuten en kyllä osaa sanoa mitään niiden selviämismahdollisuuksiin. Muuta kuin että huonolta näyttävät ja tuon yhden olisin lopettanut saman tien... Molemmat lajit tarvitsevat parven ympärilleen.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hoito, ongelmat ja kalataudit”