Killien aika

Synnyttävät ja kutevat hammaskarpit. Miljoonakalat, mollit, platyt, killikalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
kaikau
Junior Member
Junior Member
Viestit: 174
Liittynyt: 18:15, 06.01.2013

Killien aika

Viesti Kirjoittaja kaikau »

Hei!

Nyt on hyvä aika tilata killin munia. Pakkasella ei onnistu. Itse ostin ebaysta carmelzammit -nimimerkiltä. Nopea toimitus ja ohjeet tulivat munien mukana. Alle 20 euroa postikuluineen. En heti pystynyt kastamaan turvetta, vaan aloitus viivästyi parilla viikolla . Silti munat säilyivät elossa.

Munia oli noin 20, ja laji oli Nothobranchius guentheri (ZAN 2014/2). Munat alkoivat kuoriutua taikinakulhossa kahden vuorokauden jälkeen. Nostin poikaset pipetillä karkki-astiaan (noin 20x20 cm). Siellä oli joulusammalta piilopaikkana poikasille ja likoeläimille kasvualustana. Ruokin poikasia Hobby Protogen alkueläimillä ja mikromadoilla.

Poikaset olivat melko passiivisia, ja luulin, että ne kaikki kuolisivat. Mutta yksi oli muita vahvempi, ja söi innokkaammin. Söi varmaan sisaruksensakin. Kannattaa siis ensi kerralla laittaa poikaset useampaan kulhoon!

Kun lähdimme kahdeksi viikoksi matkalle, siirsin 3 - 4 -viikkoiset poikaset isoon akvaarioon. Vain kaksi oli jäljellä. Toinen oli iso, toinen ihan pieni. Pieni ehkä joutui isosiskon suuhun loman aikana. Mutta isosisko oppi syömään automaattiruokaa, koska pysyi hengissä.

Vesi jota käytin, oli makeasta kypsästä akvaariosta. Vedenvaihdot tein pienellä kupilla kauhaisemalla. En joka päivä.

Nyt kala on jo niin iso, että syö isoja hyttysen toukkia, joita kasvatan takapihalla vauvan kylpyammeessa. Pitää varmaan tilata Charlesilta lisää munia, että saisin likalle poikaystävän.

Pahoittelen kuvan laatua. Ipad ei pystynyt parempaan.

Rohkeasti kokeilemaan!!
Liitteet
IMG_0498.JPG
IMG_0497.JPG
Tällä hetkellä enemmän kasveja kuin kaloja.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hammaskarpit”