Jaavansaniainen on herkkä kasvi ainakin lääkeaineille, mutta kypsytyksestä en osaa sanoa. Tuskinpa sentään.

Valvoja: Moderaattorit
Mutta pärjäävät ja kasvavat ihan hyvin happamassakin. Olen startannut puolenkymmentä allasta ammoniakkikypsytyksellä arvojen ollessa pH 6,4, KH alle 1 ja johtavuus 40uS, hyvin ioniköyhää siis.111na kirjoitti:Typpibakteerien optimi on myös emäksinen vesi.
Ja voi se olla vaikka satakin se raja. Jos kasvit eivät voi huonosti, ne voivat hyvin.111na kirjoitti:Sellainen vinkki vielä, että pääset vähemmällä, kun vaihdat vettä mahdollisimman paljon sitten kun vaihdat. Nitraatti tulee nousemaan vahvasti vielä, mikäli aiot saada aikaan oikein "isoa kypsyyttä" ja kasvienkin takia on syytä pitää jokin järkevä raja typen määrässä vedessä. Raja voisi olla esimerkiksi 50 mg/l.
Kyllä. Harva pystyy muuhun.2marjaa kirjoitti:Kyttäänkö mie yleensä vähän liikaa tuota tankkia..?[:I]
Osaisiko joku sanoa, paljonko painaa 1ml? Minä en tiedä, mutta ammoniumpitoisuus 0,5mg/l on ihan käypä ja tehokas päiväannos kypsyttämiseen, usein kypsytyksen loppuun asti, jos tämä kuormitustaso riittää asuttamiseen. Ammoniumbikarbonaatti on yhdiste, josta osa on siis ammoniumia. Tiedän jauheen vahvuudesta ulkomuistista vain sen, että 1,35g sataan litraan tuo 5mg/l ammoniumpitoisuuden.2marjaa kirjoitti:Hirvensarvisuolaa uskaltauduin laittamaan 0,5ml. Eikös se ole tuo minimi jota suosittelit.
En mene kommentoimaan laskua ollenkaan, koska itsekkin painin samassa asissa2marjaa kirjoitti:Joku ilmoitti yhdessä ketjussa että 1tl hs-suolaa painaa n. 4g ja 1tl on 4ml. Eli 1ml painaisi 1g.
Jos näin on niin 0,5g suolaa antaa 400l:an antaa tuon 0,5mg/l-pitoisuuden (ainaki lähelle)kun 5mg/l pitoisuus saadaan 5,4g:lla.
Menikö ihan mettään, on niin noloja tällaset laskuhommelit...