Hiilarisäiliö

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
piip
Junior Member
Junior Member
Viestit: 72
Liittynyt: 19:02, 05.12.2006
Paikkakunta: Turun seutu

Hiilarisäiliö

Viesti Kirjoittaja piip »

Saisinko taas teiltä viisaammilta vähän apua!

"Löysin" kotoamme baaritiskin alta tälläisen hiilarisäiliön. Tai olin tiennyt sen olemassaolon, mutta nyt vasta tajusin mitä hyötyä siitä voisi siis oikein ollakkaan!
Kuva on huono, mutta ehkä siitä tärkein selviää.

http://kuvablogi.com/nayta/447659/

Kysymys siis kuuluu:

Voinko hyödyntää tätä kapistusta omissa akvaarioissani ja jos voin niin mitä liittimiä tai muita tarvikkeita tarvitsen tuohon lisäksi?
Ja mistä niitä voisi löytää?

(edit: vielä, saisinko tästä yhdestä pullosta jaettua hiilaria kahteen akvaarioon? )

Tätä pulloa on käytetty kaljahanassa mitä emme ole itse tarvinneet ja nyt vasta tosiaan tajusin mitä tuo pullo sisältää. Eli kyseessä on 10kg pullo ja sisältö elintarvikehiilidioksidi.
Ja kyljessä lukee agan vuokrapullo, pitäisikö tämä kuitenkin toimittaa siis takaisin agalle vaikka emme ole itse sitä vuokranneet?
Tiettty voisin (kai?) myös myydäkin sen, vai onko se laillista? Kysellä saa yv:llä! [;)] Ja minullahan ei ole mitään hajua kuinka paljon siellä on tavaraa jäljellä. Painaa kyllä melkoisesti.

Mitäpä te oikeat akvaristit tekisitte tälläisen löydön kanssa? :D
tomduud
Junior Member
Junior Member
Viestit: 88
Liittynyt: 08:53, 10.05.2004
Paikkakunta: Siilinjärvi

Viesti Kirjoittaja tomduud »

Eiköhän tuon akvaarioon saane kiinni. Jonkunlainen paineenalennin tuossa näkyy olevan joten mahdollisesti tarvitset vain neulaventtiilin (hienompaa säätöä varten (tuo saatta jo tosin sisältää moisen kun en kuvasta saa selvää)) ja magneettiventtiilin jotta saat hiilidioksidin pullosta ulos automaattisesti valojen päälläolon tahdissa. Sitten letkua ja jonkin sortin levitin. Eiköhän noi tarvittavat osat kohtuu halvalla irtoa kun vähän etsiskelee. Muut voinevat korjata jos ylläoleva on täyttää tuubaa :)
akvaarioprojekti
Member
Member
Viestit: 425
Liittynyt: 11:25, 07.03.2007
Akvaarioseurat: SMAS, TAS
Paikkakunta: Tampere

Re: Hiilarisäiliö

Viesti Kirjoittaja akvaarioprojekti »

piip kirjoitti: Tätä pulloa on käytetty kaljahanassa mitä emme ole itse tarvinneet ja nyt vasta tosiaan tajusin mitä tuo pullo sisältää. Eli kyseessä on 10kg pullo ja sisältö elintarvikehiilidioksidi.
Ja kyljessä lukee agan vuokrapullo, pitäisikö tämä kuitenkin toimittaa siis takaisin agalle vaikka emme ole itse sitä vuokranneet?
Tiettty voisin (kai?) myös myydäkin sen, vai onko se laillista?
Ei saa myydä, pullo on Aga:n omaisuutta ja muualla kuin Agalla sitä ei saa edes täyttää. En tiedä täyttävätkö tai vaihtavatko noita täysiin Aga:n toimipisteissä vai onnistuuko vaihto ainoastaan elintarviketukuissa (jossa asiointia varten tarvii tukkukortin).
lehtis kirjoitti:Tietenkin magneetti venttiilinkin voi hommata jos siltä tuntuu. Vaikka pullo onkin AGA:n vuokrapullo, on siitä maksettu ostaessa pantti ja näin ollen ihan oma. Pullon idea on siinä, että pullon voi käydä vaihtamassa nopeasti. Eli annat pullon kaasupisteeseen ja saat tilalle täyden pullon, josta maksat vain hiilidioksidista.
Omaan pulloon verrattuna on ainakin sellaiset erot, että myydä sitä ei saa eikä täytättää missä haluaa.
lehtis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1560
Liittynyt: 16:35, 04.01.2005

Viesti Kirjoittaja lehtis »

Näyttää ihan käyvältä systeemiltä. Onko pullossa kaasua? Jos on niin voit testata toimiiko venttiilit ja sitten vain käyttöön. Hölskyttele pulloa ja jos sisällä tuntuu olevan nestettä, on pullossa hiilidioksidia jo ihan mukavasti. Kannattaa katsoa sisältääkö neulaventtiilin, jos niin silloin paketti on valmis. Tietenkin magneetti venttiilinkin voi hommata jos siltä tuntuu. Vaikka pullo onkin AGA:n vuokrapullo, on siitä maksettu ostaessa pantti ja näin ollen ihan oma. Pullon idea on siinä, että pullon voi käydä vaihtamassa nopeasti. Eli annat pullon kaasupisteeseen ja saat tilalle täyden pullon, josta maksat vain hiilidioksidista.
Aqualung
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5530
Liittynyt: 13:54, 06.04.2007
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja Aqualung »

Turun seudulla voi vaihtaa täysiin ainakin Orikedolla siinä polttolaitoksenkadulla. Entinen AGA - nykyistä nimeä en muista, joku tällainen moderni josta ei juurikaan saa vinkkiä kaasuihin ja hitsausvälineisiin. Pihalla kuitenkin isot rivistöt kaasupulloja ja sama vanha AGA:n lippu pihalla.

Siellä varmaan osataan myös neuvoa tuon pullon vuokra-asioissa - tai ainakin osaavat lähettää Kespro/Wihuri noutotukkuun..
My word's but a whisper - your deafness a SHOUT.
I may make you feel, but I can't make you think.

Liikkuvaa ja liikutettua kuvaa riutastani YouTubessa
piip
Junior Member
Junior Member
Viestit: 72
Liittynyt: 19:02, 05.12.2006
Paikkakunta: Turun seutu

Viesti Kirjoittaja piip »

Kiitoksia kaikille vastaajille! :P

Pullo kyllä hölskyy joten kaipa se jotain sisältää sitten!
Testaamista pitää oottaa siihen asti, että ukko saapuu kotio. Mä kun jostaan syystä kuvittelen, että kaikki tuollaset pullot posahtelee tämän tästä varsinkin tumpeloiden käsissä.. :roll:

Nyt pitää sitten ottaa tutkittavaksi tuo neulaventtiilisysteemi!
akvaarioprojekti
Member
Member
Viestit: 425
Liittynyt: 11:25, 07.03.2007
Akvaarioseurat: SMAS, TAS
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja akvaarioprojekti »

piip kirjoitti:Nyt pitää sitten ottaa tutkittavaksi tuo neulaventtiilisysteemi!
Vaikka tästä setistä otat mallia niin hyvä tulee. Ainakin toivottavasti, sillä itselläni on vastaavat osat (+ kontrolleri) tilauksessa :D
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tekniikka”