Mikäli tuohon teoriaan on uskominen, että toiset kalalajit kestää tubia toisia paremmin, tässä tapauksessa ne ovat olleet nuo kardinaalitetrat, ainoat keskiveden kalat jotka ovat selvinneet.
Tuosta tarttumisestakin, tämä tautihan aloitti jo muistaakseni syyskuussa, vaikken silloin sitä vielä tiennyt. Kasveja ja muutamia kalojakin tuli siirreltyä altaasta toiseen pitkän aikaa tuon jälkeenkin, eikä tauti
onneksi näiden mukana kulkeutunut toiseen, terveeseen tankkiin.
Jotain häikkää tässä sairastuneessa 160-litraisessa (juwel)on ollut jatkuvasti (leväongelmia, parin kuukauden rihmalevä-sota, surkea suodatin, joka ei alkuperäinen, oli kerran viikossa tukossa ja pestävä tämän vuoksi mielestäni liian usein-> vaihdettiin parempaan. Lisäksi myös lämpötila on etenkin kesäisin aivan liian korkea umpinaisen kannen vuoksi, 27-28c. Talvilämpö n.25c,lämppäri ei koskaan käytössä.), joten sikäli ymmärän, että näin epävakaista oloista johtuva taudin puhkeaminen loppupeleissä ei olisi ihmekään.
Terveessä altaassa ei minkäännäköisiä ongelmia ole koskaan ollut tekniikan kanssa, ei myöskään leviä eikä heittoja vesiarvoissa, näin ollen ne tod.näk. ovat pysyneet mokistani huolimatta vastustuskykyisinä.
Ajatuksena on nyt, että teen vähän perusteellisemman siivouksen tubitankkiin ja seuraan vesiarvoja, mikäli kaikki sen puolesta ok, laitan terveestä altaasta muutamia mustaneontetroja, joita on paljon, tuonne "koe-kaniineiksi"
Katsellaan, kuunnellaan..
