Nitraatti, valot, lämpö ja hiilidioksidi.

Kiekkokalojen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
jusa
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1156
Liittynyt: 20:58, 17.09.2001
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Nitraatti, valot, lämpö ja hiilidioksidi.

Viesti Kirjoittaja jusa »

Kylläpäs asiat voi heittää perskutarallaa noin parin vuorokauden aikana.

Olin jo kauan haaveillut avoimesta akvaariosta ja viimeinkin sain asennettua kattoon elohopealamput sillä seurauksella että hieman vanhastaan hämyisästä akvaariosta tuli kirkas, kirkas...ehkä liiankin kirkas (muutama lumpero haussa). Samalla aloin annostelemaan hiilidioksidia. Ajatuksena oli nyt saada kasvit kasvamaan vieläkin reippaammin. Seuraavana päivänä huomasin että kiekot on hieman arkoja oletin että se ehkä voi johtua valosta, mutta varmuuden vuoksi suoritin viikottaisen vedenvaihdon (vajaa puolet) ja jopa lisäsin vedenparannusainetta.

Sitä seuraavana aamuna kiekot olivatkin piilosilla pohjan tuntumassa todella pahoinvoivan näköisesti, levää oli tullut niin prkleen paljon että huh huh, ja jostain hemmetin syystä lämpötila akvaariossa oli 25 astetta. Lämmitin on termostaatti 30 asteessa ja potkua se 300 wattia joten en oikein uskonut silmiäni.

Ei kun vettä mukaan ja liikkeeseen testaamaan. Testin arvot oli kaikki aivan ihanteelliset mutta Nitraatti olikin mukavat 30+. mainittakoon tässä yhteydessä että asuessani pk-seudulla päijännetunnelin rempan vuoksi vantaanjoesta otetun veden nitraattipitoisuudessa on ollut suunnattomia päivittäisiä vaihteluja. Eli normaalisti kun mulla se nitraattipitoisuus akvaariossa pyörii vedenvaihtopäivänä siinä 10:n tienoilla, niin voikin vain arvailla minkälaista vettä sitä tuli sinne tilalle juoksutettua.

Liikkeestä palatessani vaihdoin taas vettä ja laitoin koputin puuta ettei sieltä letkusta tulisi mitään ektoplasmaa ja samalla kiroilin mielessäni että en ollut hankkinut itselleni nitraattitestiä, koska olin ollut siinä luulossa että hyvällä hoidolla...

Seuraava operaatio olikin yhden lampun himmennys, akvaarion kansilasien paikalleenlaitto, ja Jägerin termostaattiasennon vääntö sinne 34 asteen tienoille. Ihme kyllä lämmittimen valo syttyi..

Sainkin lämpötilan nostettua 30 asteeseen. Mutta nyt päätä vaivaa yhden kiekon silmien selvä pullistuminen ja täysi passiivisuus suodattimen imuaukon kohdalla pohjassa. Ei ruoka maistu. Asentokin on naama kohti taivasta ja pyrstö pohjaa...

Laitanko lihakirveen heilumaan?
TiHe
Rekihurja
Rekihurja
Viestit: 1926
Liittynyt: 13:00, 02.09.2002
Paikkakunta: Kuopio Finland

Viesti Kirjoittaja TiHe »

Ei missään nimessä lihakirvestä heilumaan. Aina on niinkauan toivoa kun kiduskannet heiluu.

Kylläpäs altaassasi on myllerys käynnyt vähälleaikaa. Levä ja valon määrä + laatu ja ravinteet, kulkevat käsikädessä. Eli makeavesialtaassa ei tulisi käyttää valaisimia joidenka kelvin luku ylittää 6000 kelviniä minumielestäni kiekkoaltaaseen ritävät 4000-5000 kelviniä. Ovatko elohopeapurkauslamppuja mallia flooraset <-- tai jotakin tuonnepäin. Noilla edellämainituilla lampuilla olen nähnyt toimivia kiekkokala altaita. Itselläni ei ko lampuista ole kokemusta omassa käytössä mutta tiedän niiden noilla toimivan. Kaverillani oli 2,5 m pitkä akvaario jossa oli päällä 8 kpl elohopeapurkauslamppuja maiilia. Osram flooraset ja allas toimi hienosti. Puhut kyllä elohopealampuista puhutaanko samoista valaisimista, onko antaa linkkiä valmistajan sivuille ?.

Tuo vedenlämmön tipahtaminen johtuu varmasti kansilasien poistosta, voin sanoa ettei ole kiekkoallasta taloudellista pitää ilman kansilaseja. Itse kokeilin kerran 540 litraisen veden lämmitin 30 asteeseen, viikonlopussa altaasta haihtui 20-30 litraa vettä ja vedenlämmittämiseen menee paljon watteja kun lämmitin lämmittää kokoajan, akvaariostahan haihtumisen kautta haihtuu ainoastaan puhdas vesi kaikki kuona aineet jäävät vedestä altaaseen.

Tuo nitraatti jos ilmoitit sen lukuna mg/l ei vielä kiekkokaloille ole vaarallista vaikka suositus onkin korkeintaan 20mg/l mutta hetkellisesti kiekot kestävät korkeampiakin arvoja. Onkohan vantaajoen vedessä mahdollisesti jotakin muutakin kuin nitraattia, esimerkiksi lasketaanko siihen jossakin maatalouden jätevesiä, viittaan lannoteisiin on mahdollista että jos vesilaitos ei saa kaikkia epäpuhtauksia pois voi vedessä olla jotakin kaloille myrkyllistä yhdistettä joka ihmiselle jonkin normin mukaan on vaaraton määrä mutta kaloille se voikin olla jo tappavaa.

Varmasti kiekkosi ovat tykänneet kyttyrää noin nopeista valaistus, lämpö ja mahdisen huononveden heittelyistä. Tuo kiekko josta puhuit noin äkkinäinen huonoonkuntoon meneminen viittaa mahdollisista mytkytysoireista, päälle muut yhteensattumat. Yritä pitää vesi mahdollisemman hyvälaatuisena ja lämpötila vakaana ja seuraa kaloja. Kiekkokalojen kanssa altaan vesiolosuhteiden muutoksissa kannattaisi pitää mahdollisimman loivat liikkeet, hitaasti muuttaa vettä haluttuun suuntaan jos muutokset ovat liian nopeita käy juuri noin.

Katsoppas löydätkö valaisimillesi netistä tietoa niin katsotaan käykö ne akvaarioon ollenkaan. Kaloja ei kannata ruokkia jos ruoka jää syömättä.

P.S. Muistan uutiset vuosientakaa kun vantaajoki vaahtosi sinne oli päässyt jotakin pesuainetta. Ja toinen uutinen kun sinne oli päässyt jonkin tehtaan liuotinta tms tuhansia litroja.

Trv. Timppa




-------------------------

Ei järki oo kaikki yhden miehen päässä.


Muokattu - Timppa on 04/10/2001 07:47:12
Jani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1196
Liittynyt: 09:07, 26.09.2001
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Jani »

Tuosta valaistuksesta voisin ainakin sanoa sellaista että mulla on 600 L altaassa 3 kpl noita Osramin elohopeahöyrylamppuja (80 w) ja kiekot ovat ihan tyytyväisiä tilanteeseen. Väsäsin sitten vielä kaveriksi loisteputkivalaisimen joka syttyy aamulla ensin, sitten syttyy nuo Osramit ja tuo sinertävä loisteputki sammuu 15 min kuluttua Osramien syttymisestä. Illalla taas 19.30 syttyy loisteputki ja Osramit sammuu 10 min päästä siitä. Tässä ikäänkuin aamu ja iltahämärää yrittelen simuloida. Alussa kiekot olivat ihan ihmeissään tuosta sinisestä (kasvivalo) valosta ja olivat arkana mutta tottuivat pian. Punaturkoosien värit näyttävät todella upeilta tuossa valossa ja muutkin arat kalat kuten ripsimonnit tulevat paremmin esiin...ihan hyvä juttu. Mutta perusajatuksena voisin sanoa ettei nuo elohopeat ole huonoja ratkaisuja kiekkoaltaaseen.

Sitten tuosta nitraatista. Mulla on tuo tetran testi ja se näyttää Oulun vedestä ihan suoraa vesijohdostakin otettuna 12,5 mg/l ja sitten altaassani lukemat pomppaa aina 25-50 ja kerran oli jopa 100 mg/l. Näistä arvoista eivät kiekot ole koskaan hetkahtaneet eikä muitakaan kaloja näytä tilanne vaivaavan. Voipi kyllä olla että testi näyttää ihan päin prinkkalaa ja muita testereitä en ole kokeillut. Tuo iso nitraatiarvo kuulostaa myös sikäli ihmeelliseltä että suoritan veden vaihdon 2 kertaa viikossa ja vaihdan kerralla n. 1/4 vettä joten pitäisi olla aika puhtaat oltavat. Suodatuskin on aika massiivinen sillä altaan suodatuksesta vastaa 2 kpl fluval 403 ulkosuodatinta (1200 l/h) ja matskuina on sintrattua lasia ja siporaxia. Ja lisäksi on vielä sisäsuodatin fluval 4 huolehtimassa mekaanisesta suodatuksesta. Liekkö testi on sitten susi tai jotain muuta on pielessä. Tosin en oikein ole ollenkaan huolissani tilanteesta sillä kaikkihan mulla menee ihan putkeen ja kiekot senkun kasvaa ja komistuu....
TiHe
Rekihurja
Rekihurja
Viestit: 1926
Liittynyt: 13:00, 02.09.2002
Paikkakunta: Kuopio Finland

Viesti Kirjoittaja TiHe »

Sinullahan on kaikki hyvin altaassasi. Mutta jos sattuisi olemaan nitraattitestin verran ylimääräistä rahaa niin vertailisin eri testejä. Tuo nitraatin noin suuri heittely kyllä ihnetyttää kun vaihdat vettäkin kahdesti viikossa. Mutta sinulla taitaa olla akvaariossasi kalakuormmakin hiukan liikaa
vaikka et sitä viestissä kerro mutta luen ajatuksiasi

Hyvältähän tuo altaasi suodatuskin kuullostaa, onko altaassasi tai oletko harkinnut laittavasi valutus suodatinta siihen noiden ulkosuodattimien jatkoksi ?.

Tiedän noiden Osram 80W elohopeahöyrylamppujen toimivan hyvin kuten edellä kerroin kaverini altaasta niissä on pitkassä altaassa vaan haittana kapea valokiila ja valaisimen hinta kun niitä tarvitsee olla kasvienkasvatuksessa monta kappaletta niin valaisimien hinta muodostuu huimaksi.

On kiva kuulla kiekkokala akvaristista jolla ei ole ongelmia kalojensa tai altaidensa kanssa. Yleensähän ei kirjoiteta kuin ongelmista

Trv. Timppa

-------------------------

Ei järki oo kaikki yhden miehen päässä.
pehis
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 1010
Liittynyt: 15:24, 19.06.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja pehis »

quote:Sitten tuosta nitraatista. Mulla on tuo tetran testi ja se näyttää Oulun vedestä ihan suoraa vesijohdostakin otettuna 12,5 mg/l ja sitten altaassani lukemat pomppaa aina 25-50 ja kerran oli jopa 100 mg/l.

Mulla on sama testi ja olen huomannut ehkä jo vanhenemista tjs. Tai ainakaan se jauhe ei meinaa enää millään liueta, eli ei oikein osaa luottaa testitulokseen.
Jos vesijohtoveden nitraattipitoisuus on tosiaan tuota luokkaa, eikä testi vain valehtele, niin aika vaikeaa on nitraattitasoa kovin alhaalla pitää.

quote:Suodatuskin on aika massiivinen sillä altaan suodatuksesta vastaa 2 kpl fluval 403 ulkosuodatinta (1200 l/h) ja matskuina on sintrattua lasia ja siporaxia. Ja lisäksi on vielä sisäsuodatin fluval 4 huolehtimassa mekaanisesta suodatuksesta.

Eii tuo vielä massiivinen ole, hyvä suodatus kyllä, mutta ei massiivinen

__________________
Luuletko tietäväsi vai tiedätkö luulevasi
jusa
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1156
Liittynyt: 20:58, 17.09.2001
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jusa »

quote:
Kylläpäs altaassasi on myllerys käynnyt vähälleaikaa. Levä ja valon määrä + laatu ja ravinteet, kulkevat käsikädessä.

Tiedän... Toisaalta nyt näen ekaa kertaa elämässäni omassa akvaariossani että kasvit yhteyttää niin tehokkaasti että akvaario "kuplii" eli happea pitäis ainakin piisata. Levien määrän radikaaliin kasvuun vaikuttaa osaltaan se että akvaarioni leväbarbit sai kenkää tossa alkukesästä, ja pari imumonnia ei oikein ala köynnöskasveista hiusmasta levää järsimään.
quote:
Eli makeavesialtaassa ei tulisi käyttää valaisimia joidenka kelvin luku ylittää 6000 kelviniä minumielestäni kiekkoaltaaseen ritävät 4000-5000 kelviniä. uhut kyllä elohopealampuista puhutaanko samoista valaisimista, onko antaa linkkiä valmistajan sivuille ?.

Polttimoina on 2 kpl radiumin ja 1 kpl sylvanian 125 watin lamppuja. Värilämpötilaksi on ilmoitettu 4000 Kelviniä. Lamput on ihan akvaariokäyttöön tarkoitettuja (www.bresslein.de) esim bioblast valmistaa aivan identtisiä lamppuja. Florasetistä ne eroaa pääasiassa heijastinkuvussa, ja mahdollisuudessa käyttää 80/125 watin polttimoita. Tietenkin kun akvaarion tilavuus on se 470 litraa, niin onhan toi 375 wattia aika kirkas.
quote:
Tuo vedenlämmön tipahtaminen johtuu varmasti kansilasien poistosta, voin sanoa ettei ole kiekkoallasta taloudellista pitää ilman kansilaseja. Itse kokeilin kerran 540 litraisen veden lämmitin 30 asteeseen, viikonlopussa altaasta haihtui 20-30 litraa vettä ja vedenlämmittämiseen menee paljon watteja kun lämmitin lämmittää kokoajan, akvaariostahan haihtumisen kautta haihtuu ainoastaan puhdas vesi kaikki kuona aineet jäävät vedestä altaaseen.

Kansilaseja en ole pitänyt puoleen vuoteen Toisaalta kun sähkö ja vesi kuuluu vuokraan niin taloudellisuuta ei lienee tarvi miettiä kuin vasta muutettaessa muualle.. Ilmeisesti lämmittimen termostaatti on mennyt paskaksi. Kun pidän sitä 32 asteessa, niin akvaarioni molemmat lämpömittarit näyttää sitä +29:ää. Lämmitin ei ole läheskään koko ajan päällä, joten potku siinä pitäis ehjänä riittää.
quote:
Tuo nitraatti jos ilmoitit sen lukuna mg/l ei vielä kiekkokaloille ole vaarallista vaikka suositus onkin korkeintaan 20mg/l mutta hetkellisesti kiekot kestävät korkeampiakin arvoja. Onkohan vantaajoen vedessä mahdollisesti jotakin muutakin kuin nitraattia, esimerkiksi lasketaanko siihen jossakin maatalouden jätevesiä, viittaan lannoteisiin on mahdollista että jos vesilaitos ei saa kaikkia epäpuhtauksia pois voi vedessä olla jotakin kaloille myrkyllistä yhdistettä joka ihmiselle jonkin normin mukaan on vaaraton määrä mutta kaloille se voikin olla jo tappavaa.

Kun nyt ei satu olemaan käänteisosmoosilaitta komerossa, niin en edes halua tietää totuutta.

quote:
Varmasti kiekkosi ovat tykänneet kyttyrää noin nopeista valaistus, lämpö ja mahdisen huononveden heittelyistä. Tuo kiekko josta puhuit noin äkkinäinen huonoonkuntoon meneminen viittaa mahdollisista mytkytysoireista, päälle muut yhteensattumat. Yritä pitää vesi mahdollisemman hyvälaatuisena ja lämpötila vakaana ja seuraa kaloja. Kiekkokalojen kanssa altaan vesiolosuhteiden muutoksissa kannattaisi pitää mahdollisimman loivat liikkeet, hitaasti muuttaa vettä haluttuun suuntaan jos muutokset ovat liian nopeita käy juuri noin.

nyt kun lämpötila on ollut haluttu jo pari vuorokautta niin yhtä lukuunottamatta muut kiekot käyttäytyy suht normaalisti. Se ainut aneemikko on tottakai se jota muutkin on potkinut päähän siitä asti kun se akvaarioon muutti. Ei huvita eristää sitä muista.

Saas nähdä miten käy. Pitäis laittaa lisää kasvillisuutta, jotta se imis nitraattia pois altaasta (lois hämäriä paikkoja akvaarioon)ja toisaalta jotain levänsyöjiä jotka taasen imis noi hiuspallot pois kasvien lehdiltä. Leväbarbeja en huoli, mutta alkaa vaihtoehdot oleen aika vähissä. Ehkä pitäis lopettaa kasviravinteen anto, ehkä ei.

Jossain vaiheessa nauroin että ostan punasilmäplekon, annan sen syödä kaikki kasvit ja levät, ja ihmettelen loppuvuoden mitä helvettiä mä oikein teen noilla uusilla lampuilla ja hiilidioksidi annostelulaitteilla mun akvaariossa.

Henkisesti köyhän bangladeshin pojan kotisivun näet osoitteessa:
www.sunpoint.net/~eihuolia
TiHe
Rekihurja
Rekihurja
Viestit: 1926
Liittynyt: 13:00, 02.09.2002
Paikkakunta: Kuopio Finland

Viesti Kirjoittaja TiHe »

No hyvä sittenhän eihuolia

Paitsi levä. Mitähän tuo rihmamainen levä on ?. Piilevää ?. Ei kuullosta tupsulevältä, tiedätkö itse

Toivotaan että kun saat oman kämpän sitten joskus niin olet opiskellut hyvään ammattiin ja olet hyväpalkkaisessa työssä, sillä kansilasittoman kiekkoaltaan lämmitykulut maksaa kultahunajaa. Ei vuokraisäntä ole kysynnyt sähköstä mitään

Oletko harkinnut ottavasi purjesampimonneja ?.

Trv. Timppa







-------------------------

Ei järki oo kaikki yhden miehen päässä.
jusa
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1156
Liittynyt: 20:58, 17.09.2001
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jusa »

quote:


No hyvä sittenhän eihuolia

Paitsi levä. Mitähän tuo rihmamainen levä on ?. Piilevää ?. Ei kuullosta tupsulevältä, tiedätkö itse

Ei ole ainakaan piilevää, sitä ilmestyi aikaisemmin loisteputkien kanssa kun ph:kin oli hieman emäksisen puolella. Mikä oli taasen yksi kimmoke tähän valo hiilidioksidi suuntaan...ORAVANPYÖRÄ!!. en tiedä tarkkaa lajia, mutta miekkakasvien ja juurakoiden pinnalla se ei viihdy ilmeisesti imomonnien syönnin vuoksi.
quote:
Toivotaan että kun saat oman kämpän sitten joskus niin olet opiskellut hyvään ammattiin ja olet hyväpalkkaisessa työssä, sillä kansilasittoman kiekkoaltaan lämmitykulut maksaa kultahunajaa. Ei vuokraisäntä ole kysynnyt sähköstä mitään

ei humanistiset) opiskelut on meneillään, ja onneksi muija valmistuu piakkoin juristiksi ja alkaa sponsoroimaan mua joten harrastusten jatkuminen on opiskelujen pitkittyessäkin turvattu... Vuokraisällä on onneksi kädet täynnä työtä muissa hommissa
quote:
Oletko harkinnut ottavasi purjesampimonneja ?.

olen ja vakavasti olenkin. Olen mailaillu aiheesta blombergin kanssa ja alustavasti ilmoitin hakevani niitä paluumatkalla kun seuraavan kerran tulee käytyä vanhempien luona. (En ole mikään helsinkiläinen pygmi vaan aito lappalainen, ja täällä vain pakosta...)


Henkisesti köyhän bangladeshin pojan kotisivun näet osoitteessa:
www.sunpoint.net/~eihuolia
Jani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1196
Liittynyt: 09:07, 26.09.2001
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Jani »

quote:Timppa kirjoitti: Sinullahan on kaikki hyvin altaassasi. Mutta jos sattuisi olemaan nitraattitestin verran ylimääräistä rahaa niin vertailisin eri testejä. Tuo nitraatin noin suuri heittely kyllä ihnetyttää kun vaihdat vettäkin kahdesti viikossa. Mutta sinulla taitaa olla akvaariossasi kalakuormmakin hiukan liikaa
vaikka et sitä viestissä kerro mutta luen ajatuksiasi


Heeee....Onhan noita kajoja ja kiekkojen takia syydän myös sapuskaa altaaseen aika lailla. Mutta puhtaudesta pidän huolta juuri noilla vedenvaihdoilla ja myös imuroin pohjalta paskat pois joka viikko. Muuta töhnää ei kyllä altaassa onneksi ole kuin vain kalojen jätöksiä.
Sitten kun kiekot ovat isoja niin voin vähentää ruokintaa sillä haluan niille nyt tarjota optimaaliset mahikset kasvaa "isoiksi ja vahvoiksi pojiksi"
Ei kyllä viitti alkaa muita testejä kokeileen...liikaa rahan menoa jne. Kyllähän sitä tosiaan muutenkin näkee jos jokin on pilessä: Levät rehottaa (mulla ei ole yhtään), kalat käyttäytyy oudosti jne jne. Onneksi toistaiseksi homma pelaa...ja miksei pelaisi jos satsaa hoitoon enemmän kuin itseensä


quote:Timppa kirjoitti: Hyvältähän tuo altaasi suodatuskin kuullostaa, onko altaassasi tai oletko harkinnut laittavasi valutus suodatinta siihen noiden ulkosuodattimien jatkoksi ?.


En ainakaan tähän nykyiseen asuntoon. Asun vuokralla mutta suunnitelmissa on velkavankeus ja omakotitalon osto. Sinne sitten oma "leikkihuone" jonka pyhitän akvaariolle ja tietsikalle (myös 30 v. mies tarvitsee omat lelunsa

quote:timppa kirjoitti: Tiedän noiden Osram 80W elohopeahöyrylamppujen toimivan hyvin kuten edellä kerroin kaverini altaasta niissä on pitkassä altaassa vaan haittana kapea valokiila ja valaisimen hinta kun niitä tarvitsee olla kasvienkasvatuksessa monta kappaletta niin valaisimien hinta muodostuu huimaksi.

Jooo...valaisukulma taisi olla 110 astetta joten kun sitä nostaa vähän ylemmäs niin katetta kyllä riittää aika hyvin. Mulla siis on 200 cm altaassa niitä vain 3 ja kirkasta on ja kasvit tykkää. Hintakin on kodin anttilassa vain 590 mk kpl (sisältää lampun ja polttimon)


quote:(purjesampimonneista) Pehis: olen ja vakavasti olenkin. Olen mailaillu aiheesta blombergin kanssa ja alustavasti ilmoitin hakevani niitä paluumatkalla kun seuraavan kerran tulee käytyä vanhempien luona. (En ole mikään helsinkiläinen pygmi vaan aito lappalainen, ja täällä vain pakosta...)

Jooo..itsekkin himoitsen noita Sturisoma panamenseja mutta niitä ei saa tänne Ouluun edes tilaamalla. Ja oli joku aika sitten Järvitalon Terhin kanssa bisnekset Blombergin kanssa menossa että oltais häneltä ostettu sampimonneja mutta hänpä tekikin oharit ja oli jo myynyt kalat nenämme edestä. Kiekkokalat kylläkin sain häneltä helposti ja homma toimi mutta aina ei voi voittaa.... Niin ja Lappilaisuus rulez!!! (Rovaniemeltä)

Ja vielä lopuksi haluan kehua SAMia tästä helevetin hyvästä palstasta. Hakkaa mennen tullen muut palstat ja toivotaan että muutkin akvaarionettiläiset asian pian tajuaa. Lisää vaan käyttäjiä ja sitä kautta keskustelut senkun paranee....

t: Jani
TiHe
Rekihurja
Rekihurja
Viestit: 1926
Liittynyt: 13:00, 02.09.2002
Paikkakunta: Kuopio Finland

Viesti Kirjoittaja TiHe »

Voithan laittaa Jani Blombergille mailin niistä sturisomista. Janin Kanotti=anoppi asuu oulussa ja ainakin Janin muija käy siellä aika usein.

Noihin muihin kommenteihisi ei ole minulla mitään sanottavaa kun ei kerran mikään viallakaan ole.

Maili Janille. blomberg@raketti.net

Sam kyllä kiitoksesi lukee ja varmasti istuu "pulpetissaan rinta rottingilla."




















-------------------------
"Jos väännät nenää tarpeeksi, tulee verta." "Jos kellotat prosessorisi reilusti yli se kärähtää." Vanha Murolainen viisaus !. TB. 1400MHz@1533MHz


Muokattu - Timppa on 08/10/2001 11:21:40
pehis
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 1010
Liittynyt: 15:24, 19.06.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja pehis »

quote:(purjesampimonneista) Pehis: ...

Siis Jusa... Miksiköhän porukka koko ajan sekoittaa meidät toisiinsa...
Minä olen (ainakin melkein ) kiero savolainen

quote:Ja vielä lopuksi haluan kehua SAMia tästä helevetin hyvästä palstasta. Hakkaa mennen tullen muut palstat ja toivotaan että muutkin akvaarionettiläiset asian pian tajuaa. Lisää vaan käyttäjiä ja sitä kautta keskustelut senkun paranee....

Täysin samaa mieltä. Pitää muistaa mainostaa aina sopivan tilaisuuden sattuessa...

__________________
Luuletko tietäväsi vai tiedätkö luulevasi
Sam Salonen
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 2535
Liittynyt: 05:37, 17.06.2001
Akvaarioseurat: HAF, HAS, TAS, TAY
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sam Salonen »

quote:
Ja vielä lopuksi haluan kehua SAMia tästä helevetin hyvästä palstasta. Hakkaa mennen tullen muut palstat ja toivotaan että muutkin akvaarionettiläiset asian pian tajuaa. Lisää vaan käyttäjiä ja sitä kautta keskustelut senkun paranee....


Auts... *tipahti tuolilta* harvoinpa saa kehuja oikein julkisesti
Toivotaan että porukka löytää tänne jatkossakin *sormet ristissä*, siitä vaan mainostelemaan niin paljon kuin suinkin kehtaatte
Palvelin-pään ongelmista kun vielä päästään niin... tuo 'verkko varattu' (Le réseau est occupé) ilmoitus tulee turhankin tutuksi


/sam

mail - sam.salonen@abo.fi
ICQ - #129290278
GSM - +358-40-505 7487
jusa
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1156
Liittynyt: 20:58, 17.09.2001
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jusa »

quote:
Oletko harkinnut ottavasi purjesampimonneja ?.

Trv. Timppa

No nyt on 5 kappaletta. Suhteellisen ahkeria kuuraajia näyttävät olevan. Saas nähdä missä vaiheessa käyvät kylkiin kiinni

Ainakin levänkasvu tuntuu parissa päivässä pysähtyneen.
TiHe
Rekihurja
Rekihurja
Viestit: 1926
Liittynyt: 13:00, 02.09.2002
Paikkakunta: Kuopio Finland

Viesti Kirjoittaja TiHe »

quote:
No nyt on 5 kappaletta. Suhteellisen ahkeria kuuraajia näyttävät olevan. Saas nähdä missä vaiheessa käyvät kylkiin kiinni

Ainakin levänkasvu tuntuu parissa päivässä pysähtyneen.


No hyvä ettei levä pääse valtaamaan koko allasta. Mistäs hommasit sampit Janilta vai jostakin muualta...




-------------------------
I know you don't have any idea what I'm talking about. It's okay. You will.
jusa
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1156
Liittynyt: 20:58, 17.09.2001
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jusa »

quote:

No hyvä ettei levä pääse valtaamaan koko allasta. Mistäs hommasit sampit Janilta vai jostakin muualta...


Posti kulkee kun Kusti polkee. Janihan ne pisti tulemaan, ja hyvässä kondiksessa tulikin otin samalla muutaman sterbain, kun 3 pohjavipeltäjää on ehkä turhan vähän altaan kokoon nähden. Mulle ei tullut ohareita
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kiekkokalat”