Bleher's Discus Vol 2

Kiekkokalojen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
juhani
Member
Member
Viestit: 330
Liittynyt: 16:11, 08.01.2002
Paikkakunta: Jyväskylä

Bleher's Discus Vol 2

Viesti Kirjoittaja juhani »

Nyt se on sitten mulla, siis Bleherin uusin kiekkokirja! Onpa upea tietopaketti! Lukemista siinä riittää vielä juhannuksen ylitsekin. Alkuselailu sai innostumaan kiekkoilusta taas uudella tavalla. Kirjassa mm. esitellään enempi-vähempi ammattiviljelijöiden menetelmiä eri puolilta maailmaa. Suomesta mainittiin yhdessä kappaleessa Tina Keinonen Espoosta, jolla on kaksi kiekkoparia - sitä ei kerrota ovatko hänen kiekkonsa ikinä tuottaneet poikasia. Kovaan seuraan on Tina päässyt, kun samassa luvussa (Ruotsi ja Suomi) esitellään ruotsalaisia kiekkoilijoita. Yhdellä on 50 kutuparia ja muutamat muut kudettavat villikiekkoja "mennen tullen". Muutkin esittelyt on todella mielenkiintoista luettavaa, kirja näyttää olevan täynnä hyviä vinkkejä.

Täytyy hattua nostaa Heikolle. Asiaa kertyi tätä toista osaa varten niin paljon, että se ei mahtunutkaan tähän osaan ja kolmas osa tulossa ulos lähiaikoina. Esipuheessa hän kertoi olevansa menossa sillä hetkellä sivulla 1500+. Vaikka Bleheriä on tälläkin palstalla muutamaan otteeseen arvosteltu, niin kyllä täytyy sanoa että ei se turha mies ole, joka tämmöisen kirjasarjan tekee yhdestä pienestä lajiryhmästä.

JAS:n jäsenille tiedoksi: kirja on myös lainattavissa seuran kaapissa Reporangassa!
Juhani
Morpho
Senior Member
Senior Member
Viestit: 857
Liittynyt: 15:42, 14.09.2006

Re: Bleher's Discus Vol 2

Viesti Kirjoittaja Morpho »

Tilasitko tuolta-> http://www.aquapress-bleher.com ?
.·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º>
><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>

En luota lääkäreihin, yksikin hoiti yhdeksän vuotta saman potilaan keltatautia, kunnes huomasi että mieshän on japsi...(W.C. Fields)
Thompson
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1081
Liittynyt: 07:19, 09.06.2004
Akvaarioseurat: TAS, Ciklidistit
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Bleher's Discus Vol 2

Viesti Kirjoittaja Thompson »

Tuolta Bleherin omasta kaupasta minäkin tilasin. Ensimäinen osa oli todella hyvä kun siinä oli biotooppiasiaa ja paljon muitakin lajeja joita tavataan samoissa paikoissa. Toinen osa oli kyllä kova pettymys. Kuvat eivät olleet enää yhtä hyviä ja vain pelkästään kiekkoja. Tästä Vol2 ei ole iloa kuin kiekkoharrastajalle joka haluaa tietää mistä seitkytluvulla sai kiekkoja. Onneksi ei tarvinnut itse maksaa opusta vaan se meni seuran kirjastoon.
Tuukkis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1519
Liittynyt: 20:45, 24.06.2003
Akvaarioseurat: Ciklidistit
Paikkakunta: Espoo

Re: Bleher's Discus Vol 2

Viesti Kirjoittaja Tuukkis »

Suomesta mainittiin yhdessä kappaleessa Tina Keinonen Espoosta, jolla on kaksi kiekkoparia - sitä ei kerrota ovatko hänen kiekkonsa ikinä tuottaneet poikasia. Kovaan seuraan on Tina päässyt, kun samassa luvussa (Ruotsi ja Suomi) esitellään ruotsalaisia kiekkoilijoita
? Tästä muistuikin mieleeni kun Varjon Markku sanoi Bleheriä harmittaneen se asia että ei saanut suomalaisista kiekkoharrastajista oikein mitään tietoa . No,aika pienellä harrastamisella olisi tuohon kirjaan nimensä saanut. Mullahan ei tuota kirjaa ole eikä varmaan tulekkaan.
In numbers of ten the power is in one.
juhani
Member
Member
Viestit: 330
Liittynyt: 16:11, 08.01.2002
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Bleher's Discus Vol 2

Viesti Kirjoittaja juhani »

Morpho: Bleherin kaupasta kirjan tilasin.

Thompson: Miten et noin isosta kirjasta löytänyt muuta tietoa kuin mistä seitkytluvulla sai kiekkoja? Minä en tuota kohtaa ole vielä löytänyt....
Minusta tämä on aivan loistava kirja ja TODELLA mielenkiintoista juttua läpeensä, tai ainakin se mitä olen nyt ehtinyt lukea. Se vain ihmetyttää (ja käy kovasti kateeksi) että "suuret" kiekkospesialistit näköjään vain laittavat kaloja yhteen ja tekevät kaikennäköisiä sekoituksia ja värimuunnoksia, ja villit kutee keskenään ja viljellyiden kanssa. Minä suosittelen kirjaa varauksetta jokaiselle, joka on kiekkojen kanssa enemmän tai vähemmän touhunnut, ja ennen kaikkea jos kiinnostusta on viljelyyn. Aivan loistava paketti! Kuvissa ei ole mielestäni mitään valittamista. Eka osassa on paljon luettavaa, mutta tämä on mielestäni juuri mahtava, kun tämä on vain sitä itteensä eli melkein pelkästään kiekkoja!
Juhani
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kiekkokalat”