Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Muihin ryhmiin sopimaton keskustelu, eli ns. Off-Topic, tänne. Täällä voit myös tehdä äänestyksiä.

Valvoja: Moderaattorit

maketzu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2408
Liittynyt: 09:35, 26.09.2001
Akvaarioseurat: TAS
Paikkakunta: Loppi, Kormu City
Viesti:

Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja maketzu »

Kuinkas moni täällä katselee aktiivisesti elokuvia tai sarjoja? Itse katson aktiivisesti kumpiakin.
Makevaario Tuossa uudistettua sivustoa. Käykääpä äänestämässä galluppiin ja laittamassa palautettakin :) Toivottavasti olet vakiokävijä. Käy vastaamassa kyselyyn.
Makevaario esittää Youtube-kanavani, jossa akvaariovideoitani. Käy katsomassa.
akvaristi
Senior Member
Senior Member
Viestit: 976
Liittynyt: 20:53, 09.06.2004
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Satakunta

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja akvaristi »

Täältä löytyy yksi leffafriikki :). Eniten hyllystä taitaa leffojen osalta löytyä toiminta-/seikkailu- ja kauhuosastoa, sen jälkeen tulee komediat ja animaatiot. Vähemmäkseen tulee katsottua draamaa ja lässynlässyn-leffoja :roll:, mutta taitaa niitäkin jokunen löytyä. Tv-sarjoja on myös aika kokoelma. Itse asiassa joutuikin tarkkaan miettimään, miten saa uuden ison akvaarion olohuoneeseen sopimaan, kun elokuvat vie niin paljon tilaa :D. Niitä siis on kertynyt vuosien varrella "jokunen".
- 720l Afrikka-allas, 25l nano -
mickey2004
Senior Member
Senior Member
Viestit: 862
Liittynyt: 12:20, 12.04.2009
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Jokioinen

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja mickey2004 »

Täältä löytyy myös yksi leffojen suurkuluttaja! Fantasia-, scifi-, jännitys-, kauhu-, toiminta-leffat ovat parhautta mun makuun, mutta joskus uppoo myös aivoton romantiikka-hömpötyskin [;)] .
Muutamia tv-sarjoja tulee myös melko säännöllisesti tuijoteltua.
Kohtele toisia niin kuin toivot itseäsi kohdeltavan
Aquafani
Junior Member
Junior Member
Viestit: 53
Liittynyt: 19:33, 13.02.2009
Sukupuoli: Mies

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja Aquafani »

Leffoja menee jonkin verran. Sarjoja taas enemmän. Nyt on katsottu 10 tuotantokautta tähtiporttia, 5 tuotantokautta tähtiportti atlantista ja taisteluplaneetta galaktikassa on kolmas tuotantokausi menossa tällä hetkellä :D . Eli dvdllä on sarjat lähinnä scifiä. Tvtä en enää kovin paljon tuijottele.
Mimos
Member
Member
Viestit: 473
Liittynyt: 15:24, 19.04.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kausala, Iitti

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja Mimos »

Leffoja ja sarjoja tulee katottua lähes joka päivä. Viimoinen minkä katsoin elokuvista oli varmaan Mr. Popper and penguins. Ihan kelpo komedia pitkästä aikaa.
No yksi sarja on tällä hetkellä mikä on ylitse muiden nimittäin Game of Thrones (http://www.imdb.com/title/tt0944947/) ja odottelen innolla toista tuotantokautta. Suosittelen todellakin katsomaan :D .
Sarjoja mitä katson tällähetkellä niin on ; Walking Dead, Merlin, Dexter, The Big Bang Theory. Enkä oikeastaan jaksa edes luetella mitä haluan katsoa ja olen katsonut oli sitten kyse elokuvista tai sarjoista:mrgreen: .
To be a rock and not to roll.
MA7xGE
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2208
Liittynyt: 12:24, 27.02.2011
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja MA7xGE »

Vannoutunut kauhun kurkkija! :D
Tänä vuonna katsottu mm. The Ring, The Ring 2, Skream, Skream 2, Skream 3, SKRE4M, Kauna (The Grudge), Kauna 2, Kauna 3, ja aktiivisesti odotetaan 3. Ringiä. :D
!\/!. /\. /. x. ('';. €.
LKA
Junior Member
Junior Member
Viestit: 229
Liittynyt: 15:21, 19.08.2010
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja LKA »

Täällä ilmoittautuu vannoutunut leffafriikki :mrgreen: Makkarin seinällä on muutaman sadan leffan "yksityinen kokoelma", tilan vähyyden vuoksi on pakko vuokrata suurin osa leffoista nykyään... Sarjoista House ja X-Files on niitä jotka kuuluu yleissivistykseen imo.
heituliini
Senior Member
Senior Member
Viestit: 659
Liittynyt: 23:13, 24.09.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kaenuun korpi :D

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja heituliini »

Jo varmaan ammatinkin puolesta tulee toljotettua kaikki mahdolliset ensihoitoa, poliisia ja sairaalaa tosielämässä kuvanneet sarjat ja dokumentit jotka jotenkin koskettavat ihmisen anatomiaa, fysiologiaa, tai sairastamista :) ...:Töissä ei vissiin edellämainituista saa tarpeekseen :mrgreen:
On ne vaan niiiiiiiiin ihania :)
mc82
Senior Member
Senior Member
Viestit: 769
Liittynyt: 19:23, 18.02.2010
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja mc82 »

Tuntuu, että enempi nyhjään nykyään tietokoneen ääressä kuin että katsoisin telkkaria... :roll:

Sarjoista seuraan lähinnä tosi-tv -sarjoja, erityisesti ruokaan ja muotiin liittyviä, koska elämä näiden kulissien takana vaan kiehtoo niin paljon, vaikka jenkkisarjoissa ehkä 80% on ylivedettyä ja 20% sitä itse asiaa :roll: Tosi-tv -sarjoista eniten seuraan Hell's Kitcheniä, Muodin Huipulle ja Huippumalli haussa (USA).

Muita tv-sarjoja, joita seuraan, ovat Sinkkuelämää (mulla on itselläni kaikki kaudet dvd:llä), Simpsonit (sama juttu), Oz - Kylmä Rinki, Miehen Puolikkaat.

Leffoissa tuntuu, että katson ihan fiiliksen mukaan aika ääripäiden leffoja. Pääsääntöisesti varmaan ne realistiset, ehkä tositapahtumiin perustuvat, puhuttelevat, mietiskelevät draamat kiehtovat (Gladiator, Shakespeare in Love, Lost in Translation, My Blueberry Nights yms.). Komediasta tykkään, aivoja on hyvä nollata välillä (kasarikomedia rocks! \,,/) :D Kunnon testosteroniaction tai omalla tavallaan kieroutuneet leffat kiehtovat myös aika ajoin (Gone in 60 Seconds, Sin City, Fight Club, Tarantinon leffat yms.). Sen sijaan kauhu ei sytytä lainkaan :frown:
450 l Etelä-Amerikkaa:
Biotodoma wavrini, Biotodoma cupido, Pterophyllum leopoldi, Hypancistrus sp. L-66, Peckoltia sp. L-134
Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

Täältä ilmoittautuu outohyyppä, joka ei ole seurannut teitä muita digiaikaan. En ole katsonut televisiolähetyksiä enää todella moneen vuoteen ja viimeisin telkkukin hankittiin ihan tarkoituksella sellainen mihin ei ollut integroitu digisovitinta (vai mikä ihme se nyt on...se vempele kuitenkin ettei tarvitse erillistä digiboksia). Sopii siis tarkastajan tulla kylään jos siltä tuntuu.
Telkkari taloudesta toki löytyy, se on pyhitetty pelkästään leffojen ja lempisarjojen katseluun, jotka on joko ostettu tai saatu osin lahjaksi (luulenpa että uskallan melko varmoin mielin odottaa joulupukilta tänä vuonna täykkäreiden uusinta tuotantokautta).
Leffamakua on liian vaikea lokeroida niin että siitä saisi jotain tolkkua, hieman kaikentyyppinen uppoaa, poislukien sotafilmit täysin (kauniin poikkeuksen tekee tässä klassikko Tuulen viemää) ja elokuvat joissa juoni on sivuasia ja pääasia on jahdata jotakuta jossain moottoritiellä miljardia ja leffan lopuksi lasketaan montako poliisiautoa meni rusinaksi ja elokuvan taso päätellään tästä.
Jos muutamia lempileffoja mainitsen, niin ehkä siitä jotenki pääsee kärylle. Musikaaleista omaan hyllyyn on päätynyt yllättävän suppea kokoelma ja monista löytyy erinomaisen loistavaa musiikkia ja lempikappaleitakin jopa, mutta jos tutkailee kokonaisuutta, nousevat omasta hyllystäni kiistatta: Viulunsoittaja katolla, My fair lady, The sound of music ja Grease.
Piirrettyjä löytyy hyllystä liian vähän, ehdottomia suosikkeja ovat Ice aget, Leijonakuningas, Mulan, Nemoa etsimässä (kaikki akvaristit tykkäävät tästä ihan väkisinkin) ja muusta kuin Disneyn tuotannosta Anastasia. Tyttäreltä olen saanut lahjaksi Hayao Miyazakin elokuvia ja myös nämä ovat mukavaa katsottavaa, vaikka niistä en aivan yhtä fiiliksissä olekaan kuin noista perinteisemmistä.
Kauhu on laji, johon suhtaudun hyvin kriittisesti. Minua on kyllä suhteelisen helppo pelotella, säpsyn kovin pienistä asioista, mutta kauhuleffassa pelkkä säpsyminen ei riitä, vaan haluan että elokuva saa minut pidättämään hengitystäni ja että se herättää ajatuksia katsomisen jälkeenkin vielä jonkin aikaa. Uhrilampaat, Uinu uinu lemmikkini, Manaaja, Seitsemän, The calling... Sahatkin olivat onnistuneita. Yleensä eläinten ympärille tehdyt kauhuleffat kusevat jossain vaiheessa sillä että vedetään liian överiksi ja eläin inhimillistetään tmv. Näin on tapahtunut myös Araknofobiassa, joka loppua kohden käy todella älyttömäksi. Näin hämähäkkikammoiselle kyseinen elokuva kuitenkin toimii, samoin kuin toimi aikoinaan Tappajahaikin.
Fantasiapuolen suosikeista löytyy niitä tavallisia. Taru sormusten herrasta, Kultainen kompassi ja muuan erinomaisesti tehty elokuva on Tähtisumua. Myös Marvelit uppoavat kuin häkä.
Loppuja en enää kategorioi, mutta suosikkien listalta löytyy: Million dollar baby, Titanic, Forrest Gump,Vihreä maili (haluaisin ehdottomasti lukea tämän kirjana, vaan ei taida löytyä suomeksi), Pahuus, White chicks, Deuce Bigalow kymmenen dollarin gigolo (myös akvaarioharrastajan pakollista katsottavaa), Julmia aikeita, Vuosi nuoruudestani, Menolippu Mombasaan, Merlin, The boat that rocked (hyppäsi oitis top kymppiin tämän katsottuani), Paistetut vihreät tomaatit... onhan näitä.

Sarjoista taas hyllystä löytyy kaikki Frendit ja X -Filesit ja myös kaikki tähän asti ilmestyneet Täydelliset naiset.
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
akvaristi
Senior Member
Senior Member
Viestit: 976
Liittynyt: 20:53, 09.06.2004
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Satakunta

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja akvaristi »

Mari kirjoitti:Täältä ilmoittautuu outohyyppä, joka ei ole seurannut teitä muita digiaikaan. En ole katsonut televisiolähetyksiä enää todella moneen vuoteen ja viimeisin telkkukin hankittiin ihan tarkoituksella sellainen mihin ei ollut integroitu digisovitinta (vai mikä ihme se nyt on...se vempele kuitenkin ettei tarvitse erillistä digiboksia). Sopii siis tarkastajan tulla kylään jos siltä tuntuu.
Telkkari taloudesta toki löytyy, se on pyhitetty pelkästään leffojen ja lempisarjojen katseluun, jotka on joko ostettu tai saatu osin lahjaksi (luulenpa että uskallan melko varmoin mielin odottaa joulupukilta tänä vuonna täykkäreiden uusinta tuotantokautta).
Turhaan meilläkin taidetaan tv-maksua maksaa, enemmän tulee katseltua levyltä jotain sarjaa tai leffaa.
Mari kirjoitti:Leffamakua on liian vaikea lokeroida niin että siitä saisi jotain tolkkua, hieman kaikentyyppinen uppoaa, poislukien sotafilmit täysin (kauniin poikkeuksen tekee tässä klassikko Tuulen viemää) ja elokuvat joissa juoni on sivuasia ja pääasia on jahdata jotakuta jossain moottoritiellä miljardia ja leffan lopuksi lasketaan montako poliisiautoa meni rusinaksi ja elokuvan taso päätellään tästä.
Jos muutamia lempileffoja mainitsen, niin ehkä siitä jotenki pääsee kärylle. Musikaaleista omaan hyllyyn on päätynyt yllättävän suppea kokoelma ja monista löytyy erinomaisen loistavaa musiikkia ja lempikappaleitakin jopa, mutta jos tutkailee kokonaisuutta, nousevat omasta hyllystäni kiistatta: Viulunsoittaja katolla, My fair lady, The sound of music ja Grease.
Piirrettyjä löytyy hyllystä liian vähän, ehdottomia suosikkeja ovat Ice aget, Leijonakuningas, Mulan, Nemoa etsimässä (kaikki akvaristit tykkäävät tästä ihan väkisinkin) ja muusta kuin Disneyn tuotannosta Anastasia. Tyttäreltä olen saanut lahjaksi Hayao Miyazakin elokuvia ja myös nämä ovat mukavaa katsottavaa, vaikka niistä en aivan yhtä fiiliksissä olekaan kuin noista perinteisemmistä.
Kauhu on laji, johon suhtaudun hyvin kriittisesti. Minua on kyllä suhteelisen helppo pelotella, säpsyn kovin pienistä asioista, mutta kauhuleffassa pelkkä säpsyminen ei riitä, vaan haluan että elokuva saa minut pidättämään hengitystäni ja että se herättää ajatuksia katsomisen jälkeenkin vielä jonkin aikaa. Uhrilampaat, Uinu uinu lemmikkini, Manaaja, Seitsemän, The calling... Sahatkin olivat onnistuneita. Yleensä eläinten ympärille tehdyt kauhuleffat kusevat jossain vaiheessa sillä että vedetään liian överiksi ja eläin inhimillistetään tmv. Näin on tapahtunut myös Araknofobiassa, joka loppua kohden käy todella älyttömäksi. Näin hämähäkkikammoiselle kyseinen elokuva kuitenkin toimii, samoin kuin toimi aikoinaan Tappajahaikin.
Marilla tuntuu olevan kovin sama maku ja ajatukset leffoista kuin mulla [;)]: animaatiot ja piirretyt on ihan huippuja: Leijonakuningas, Ice Aget, Nemoa etsimässä, Karvakamut, Kung Fu Panda, Rango (on kyllä aikuisten animaatio selvästikin), Yli aidan... erinomaisia huumoripläjäyksiä :D.

Olen itse tuijotellut niin paljon jo leffoja, että myös minä suhtaudun lempikategoriaani kauhuun hyvin kriittisesti (tosin elokuviin yleensäkin, alkaa myös kyllästyttämään nuo perinteisellä kaavalla kulkevat toimintaelokuvat). Kauhu on laji, jonka voi lyödä niin helposti täysin överiksi. Uinu, uinu lemmikkini on minusta lähinnä naurettava elokuvana (erittäin huonosti toteutettu) mutta kirjana todella pelottava (Stephen Kingiä tulee luettua ja paljon) mutta nuo muut Marin mainitsemat ovat myöskin mielestäni erinomaisia. Lisäksi ehdottomia suosikkejani on mm. Kubrickin Hohto sekä Blair Witch Project. Jälkimmäinen on ehkä yksi pelottavimmista elokuvista, kun samaistuu siihen sakkiin, joka on keskellä umpimetsikköä. Tämä elokuva kuuluukin ns. psykologiseen kauhuun. Ja korealaiset sekä japanilaiset kauhuleffat ovat omaa luokkaansa. Esimerkiksi alkuperäinen The Grudge on aika lailla eri luokkaa kuin jenkkiversio...
Mari kirjoitti:Fantasiapuolen suosikeista löytyy niitä tavallisia. Taru sormusten herrasta, Kultainen kompassi ja muuan erinomaisesti tehty elokuva on Tähtisumua. Myös Marvelit uppoavat kuin häkä.
Loppuja en enää kategorioi, mutta suosikkien listalta löytyy: Million dollar baby, Titanic, Forrest Gump,Vihreä maili (haluaisin ehdottomasti lukea tämän kirjana, vaan ei taida löytyä suomeksi), Pahuus, White chicks, Deuce Bigalow kymmenen dollarin gigolo (myös akvaarioharrastajan pakollista katsottavaa), Julmia aikeita, Vuosi nuoruudestani, Menolippu Mombasaan, Merlin, The boat that rocked (hyppäsi oitis top kymppiin tämän katsottuani), Paistetut vihreät tomaatit... onhan näitä.

Sarjoista taas hyllystä löytyy kaikki Frendit ja X -Filesit ja myös kaikki tähän asti ilmestyneet Täydelliset naiset.
Tässäkin makumme kohtaa, fantasiapuolelta löytyy paljon erinomaista katsottavaa :). Omia ykkössuossikkejani on juuri tuo TSH, Avatar (juoni nyt on mitä on mutta toteutus on silmiä hivelevän kaunista), Harry Potterit, Star Warsit, Batmanit... onhan noita vaikka kuinka. Ja kaikki Frendit sekä X-filesit löytyy myös täältä sekä niiden lisäksi House, 24, Metsolat ja muutamia kausia Simpsoneita, Pikku-Britanniaa ja Lostia. Lostiin kyllästyin, kun mitään ei ikinä paljastettu, tuli vaan lisää omituisuuksia kuvioihin mukaan.

Ja Mari: kyllä se Vihreä maili löytyy ihan suomeksi, olen sen lukenut. Kulkee suomenkielisellä nimellä kylläkin Kuoleman käytävä, vaikka englanniksihan tuo kirjakin on The Green Mile. Kannattaa ehdottomasti lukaista, vaikka se on kyllä oikeastaan aika surullinen tarina.

Pakko vielä mainita ehdoton suosikkini lapsuudesta, Hopeanuoli :). Tosin tuo aikuisten leikkaamaton versio on hiukan rajumpi kuin mitä lapsena tuli katsottua :D. Mutta selvisipä sitten lopultakin, miksi joissain kohdissa juoni tuntui hyppivän ihmeellisesti... :roll:
- 720l Afrikka-allas, 25l nano -
Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

Pikku Britannia unohtui ja toinen loistava on Herrasmiesliiga. Lapinlahden lintujen ja Studio Julmahuvin sketsit on myös kikatettu läpi moneen kertaan.
Hassua miten mielipiteet menee ristiin, mulle toi Blair witch projekt tai Hohto ei kolahtanut ollenkaan ja taas tuo Uinu uinu lemmikkini oli mun mielestä aika hyvin toteutettu elokuvana (muistaen toki nyt valmistusvuoden).
Harry Pottereissa ongelma on se, että kirjat pitenevät joka osan myötä, jolloin elokuvasta jää koko ajan enemmän ja enemmän olennaista pois (tai siis ellei ole lukenut kirjaa, ei mielestäni oikein pelkästä leffasta saa likikään kaikkea irti). Ensimmäiset kolme HP elokuvaa olivat ok (ekat kaksi jopa kiitettävän kirjoilleuskollisesti toteutettuja), mutta sen jälkeen taso heikkenee. Pahin on Liekehtivä pikari, jossa jää kaikki oikeasti hauska pois (räiskeperäiset sisuliskot ymv. oppitunneilla tapahtunut) jolloin koko juttu kärsii pahasti.
Miljoonat kiitokset akvaristille tuosta tiedosta että tuo Green mile löytyy suomeksikin (ihmettelinkin kyllä ettei löytynyt kun joskus sitä haeskelin googlella), pistämme kyseisen opuksen hankintalistalle.
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
urppis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1321
Liittynyt: 18:50, 08.01.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja urppis »

Mari: Kyllä vihreä maili löytyy suomenkielisenä. Meillä on vihreä maili suomeksi 5 osaisena pokkarisarjana, mutta kyllä se on ihan kirjanakin nykyään jo ilmestynyt. Kannattaa ehdottomasti lukea kirjana!!! Kuten muutkin kingit jotka on leffana nähty..
Nyt kun tässä kerran kirjoitellaan... minä tulisin vallan mainiosti toimeen ilman telkkaria. Juurikaan ei tule katseltua. Dexter nyt oli sellainen sarja, joka tuli katottua innolla alusta loppuun, myöskin 24h ekat tuotantokaudet. csi, pulmuset ja frasier on hyviä nukahtamis ohjelmia...
Leffoja nyt tulee joskus katsottua. lasten kanssa lähinnä lasten ja nuorten leffoja. Viimeisin katottu leffa taitaa olla jokin harry potter, kuoleman varjelukset2 ainakin leffassa katottuna. lapset on liian pieniä harry potterille, mutta ite minä sitä fanitan!!! :)
1000 litraa vesivahinkoa
bluefish1
Senior Member
Senior Member
Viestit: 524
Liittynyt: 09:47, 21.08.2010
Akvaarioseurat: CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Mies

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja bluefish1 »

Täytyy ilmoittaa itseni myös leffa/sarjaihmiseksi :mrgreen: . Kuten joku täällä jo mainitsikin, niin yleissivistyksenä on tullut katsottua 8 kautta X-filesia ja viimeinen pitäisi jossain vaiheessa katsoa :D . Leffoja tulee katsottua aika paljonkin, scifia ja kauhua sekä "historiallisia" leffoja.
akvaristi
Senior Member
Senior Member
Viestit: 976
Liittynyt: 20:53, 09.06.2004
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Satakunta

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja akvaristi »

Mari kirjoitti: Harry Pottereissa ongelma on se, että kirjat pitenevät joka osan myötä, jolloin elokuvasta jää koko ajan enemmän ja enemmän olennaista pois (tai siis ellei ole lukenut kirjaa, ei mielestäni oikein pelkästä leffasta saa likikään kaikkea irti). Ensimmäiset kolme HP elokuvaa olivat ok (ekat kaksi jopa kiitettävän kirjoilleuskollisesti toteutettuja), mutta sen jälkeen taso heikkenee. Pahin on Liekehtivä pikari, jossa jää kaikki oikeasti hauska pois (räiskeperäiset sisuliskot ymv. oppitunneilla tapahtunut) jolloin koko juttu kärsii pahasti.
Miljoonat kiitokset akvaristille tuosta tiedosta että tuo Green mile löytyy suomeksikin (ihmettelinkin kyllä ettei löytynyt kun joskus sitä haeskelin googlella), pistämme kyseisen opuksen hankintalistalle.
Olet varmasti oikeassa noiden Harry Pottereiden kanssa, kirjat ovat erittäin todennäköisesti paljon parempia. En vaan ole itse niitä vielä ehtinyt lukemaan, joten ei ole vertauspohjaa. Mutta yleensäkin ottaen elokuvissa on vain murto-osa kirjojen tapahtumista (tai sitten niitä on muuteltu). Se on harmi. Ja eipä kestä, oli ilo auttaa ;).
- 720l Afrikka-allas, 25l nano -
urppis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1321
Liittynyt: 18:50, 08.01.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja urppis »

Jaahas taas puusilmä ohitti osan tekstiä, vaikka luki viestit läpi... Elikkä akvaristi olikin ehtinyt jo nuo kingin vihreämaili jutut marille selventää... Juu kuoleman käytävä on juurikin suomennettu kirjan nimi tuolle vihreälle mailille. Ja ehdottomasti luettava!
Harry pottereista vielä... Kirjat olivat sika hyviä, leffat pettymyksiä kaikki... Luin kaikki kirjat ennen kuin katsoin leffat ja odotukset olivat korkealla. Niin kuin mari sanoi ekat leffat nyt meni, mutta sitten alkoi alamäki. Kuoleman varjelukset päättyi aivan eri tavoin kuin kirjassa... Kingin kirjoihin perustuvia leffojakin on valitettavasti muunneltu monin osin.. Malli opppilas taisi olla aika räikeä jos oikein muistan...
Onkohan kingin uneton yö leffana.... Kirjana hyvä.
1000 litraa vesivahinkoa
Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

Kingin kirjat ovat sen verran monitahoisia, että ne ovat aidosti vaikeita tavoittaa leffassa. Kun miettii vaikka jotain Piinaa tai Unensieppaajaa, niin suurin osa kirjan tapahtumista tapahtuu jonkun pään sisällä, jolloin tavallaan ei tapahdu mitään (olipas sekavasti selitetty, mutta ehkä tajusitte). Potterit olis mun mielestä pitäny tehdä tv-sarjana, jolloin olisi uskollisemmin voitu noudattaa kirjojen tapahtumia eikä olis tarvinnut tiivistellä niin paljon. Aineksia loistoesitykseen oli niin paljon, että leffojen toteutus kiukuttaa.
Pulmuset on loistava, niitä ei ole tullut keräiltyä vaan itselle. Ja Todella upeeta on myös hyvä, sitä on pari tuotantokautta.
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
urppis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1321
Liittynyt: 18:50, 08.01.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja urppis »

Mari kirjoitti:Kingin kirjat ovat sen verran monitahoisia, että ne ovat aidosti vaikeita tavoittaa leffassa. Kun miettii vaikka jotain Piinaa tai Unensieppaajaa, niin suurin osa kirjan tapahtumista tapahtuu jonkun pään sisällä, jolloin tavallaan ei tapahdu mitään (olipas sekavasti selitetty, mutta ehkä tajusitte). Potterit olis mun mielestä pitäny tehdä tv-sarjana, jolloin olisi uskollisemmin voitu noudattaa kirjojen tapahtumia eikä olis tarvinnut tiivistellä niin paljon. Aineksia loistoesitykseen oli niin paljon, että leffojen toteutus kiukuttaa.
Pulmuset on loistava, niitä ei ole tullut keräiltyä vaan itselle. Ja Todella upeeta on myös hyvä, sitä on pari tuotantokautta.
juuripa näin! kaikin puolin! Potterit todellakin oiottuja ja pinnalta raapastuja monilta osin..
Nuo kingit tosiaan ovat vaikeita tavoittaa, siinä olet oikeassa, joitain olen sekä lukenut, että katsonut, osan vain lukenut, mutta kyllähän se niin on, että jos kirjan on lukenut ja sille luonut omat mielikuvansa ja hahmojen ulkonäöt ym, on leffa hyvinkin tehtynä aina aika keskustelua herättävä kokemus. Stephen kingin night shift ( se puuvillatehdas juttu...) olen vain leffana nähnyt ja leffa oli todella hyvä... En osaa sanoa olisiko näin, jos olisin myös lukenut kirjana. Muutenkin olen lukutoukka, luen ja yleensäkin ostan paljon kirjoja. (nyt tuossa odottelee kellokosken prinsessa uunituoreena kirjana, leffa anopilta kopsattuna hyllyssä, mutta ensin luen kirjan) <- ootan malttamattomana, alalla töissä... :)
1000 litraa vesivahinkoa
Hopotus
Member
Member
Viestit: 313
Liittynyt: 11:10, 16.06.2008

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja Hopotus »

Suuriosa vastaajista kun tuntuu olevan leffaihmisiä niin täältä löytyy oikein kunnon sohvaperuna hömppäsarjojen parissa :roll: . Itse seuraan mm. vamppyyri päiväkirjat, täydelliset naiset, good wife, 90210, rakkauden anatomia, glee, moderni perhe, taran monta elämää, salatut elämät, koirakuiskaaja, isännän ja koiran käytöskoulu, inno, tila, Debby Travisin sisustusyllätys, ja realitystä tanssii tähtien kanssa ja tietysti big brother :mrgreen:
Boxi jatkuvasta täynnä, tapaan nimittäin kerätä tiettyä sarjaa useamman jakson ja katsoa ne sitten putkeen, saa mukavasti hyppiä mainokset ja kaikki "tapahtui edellisessä jaksossa"-osiot. Arvatkaas mitkä itku-potku-raivarit pääsi, kun viimeviikolla boxi oli täynnä ja jäi BB ja muutamaa muu sarja nauhottamatta [:I] !

Katson toki myös leffoja: kauhu, trilleri, toiminta, komedia, draama. Uutuuksia vuokraamalla ja lisäksi kaikki disneyn ja pixarin piirretyt/animaatiot tulee katsottua. Telkan leffojakin tulee otettua talteen, kaikenlaista hömppää, joita en edes katso vaan poista ne tukkimasta boxia sarjojen tieltä.

Pitäis liittää telkka nettiin, että vois katsoo suoraan netinkautta, ei tarvis tallennella....
Kalatkin saattavat itkeä, vaan vedessä eivät kyyneleet näy.
urppis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1321
Liittynyt: 18:50, 08.01.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja urppis »

Ihana sohvaperuna! Muista tuon ajan 90 luvulla, ennenkuin lapset syntyivät. Tiistai-ilta... klo 18 alkoi teininoita sabriinalla, edeten frendien ja muistaakseni kotikatujen ym. Kautta sinkkuelämään... koko ilta meni. Klo 23 persaus puuduksissa sai vihdoin nousta sohvalta. Oliskohan silloin tullut 3.s kivi auringostakin...
Ennen koukutti x files ja sinkkuelämä... Nykyään boksi on täynnä muksujen ohjelmaa ja vuorotyöläisenä ei ehdi vakkariin seurata mitään. Yö vuoroissa tulee luettua sika paljon ja sunnuntaisin katon vedetään hatusta. Siinäpä ne... niin joo... juniorilta on alkanut taas pukin apupoika. Se me katotaan yhdessä. Ja maanantai iltaisin pikkuprinssi. Tuon jälkimmäisen kirjan olen tytölleni lukenut monta kertaa, ja nyt kun tulee sarjana, pitää se kattoa...
1000 litraa vesivahinkoa
Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

Juu, muistan myös ajalta kun odotin jälkimmäistä lastani, enkä saanut tehdä yhtään mitään (raskaus ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla ja jouduin pötköttelemään pääosan siitä vuoteessa tahi sohvalla). Mulla oli telkkari makkarissa ja sielläpä sitten pötköttelin ja tuijotin Lemmenlaivasta ja Kauniista ja rohkeista lähtien kaiken.
BB on jotain mitä en ole koskaan käsittänyt. Olen nähnyt kyseisestä sarjasta pari pätkää (jossain kylässä ollessa on ollut telkka auki) ja olen syvästi ihmetellyt mikä siinä voi viehättää ihmisiä. Valistakaa minua!
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
akvaristi
Senior Member
Senior Member
Viestit: 976
Liittynyt: 20:53, 09.06.2004
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Satakunta

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja akvaristi »

Pakko muuten mainita omista suosikkisarjoista vielä True Blood, aivan loistavaa settiä ollut ainakin tähän asti :D. Innolla odottelen 4. kauden käynnistymistä...

BB:tä katsoin ensimmäisen kauden ja toista satunnaisesti, sen jälkeen en ole jaksanut seurata. Tai no katsoin sen avausjakson tämän vuotisesta kaudesta, että näin mitä tyyppejä taloon meni (jotta tietäisin, mistä puhutaan), mutta nythän siellä on taas osittain ihan eri porukka. Big Brotherin alkuperäinen idea (suljettu ympäristö, ei tekemistä, mahdollisimman erilaiset ihmiset yrittää keksiä tekemistä) on täysin hukattu. Nykyään menee hermot alle minuutissa, jos sattuu vahingossa telkkari lipeämään Subille kyseisen ohjelman lähetysaikaan. Ei pysty edes huumorilla katsomaan, kun ihmiset tekee itsestään idiootteja... :roll:
- 720l Afrikka-allas, 25l nano -
urppis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1321
Liittynyt: 18:50, 08.01.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja urppis »

Jep, bb:n alkuperäinen formaatti oli todellakin ottaa taloon asumaan 12 täysin toisilleen tuntematonta ihmistä, ja täysin eristyksiin ulkomaailmasta. Ruokaa saivat sen minkä ansaitsivat, peruselintarvikkeet vain annettiin automaattisesti. Tehtäviin panostaessaan ja ne voittaessaan saivat viikkobudjetin, millä mentiin ruokaostoille. Ulkopuolelta ei kukaan taloon mennyt, korkeintaan ihan loppupuolella joku ylläri, esim. julkkis tai uusi asukas. Porukka hajos, juonitteli ja muuttui kukin luonteelleen ominaiseen tapaan. Itketti ja nauratti. Röökit jaettiin solidaarisesti ja kaljasta tippa kunkin lasiin.. Nythän se on täysin muuttunut ja itse en jaksa enää seurata. Ehkä 2 ensimmäistä tuotantokautta oli tosi hyviä, kun mentiin sillä alkuperäisellä formaatilla ja tarkoituksella. Nyt elää vain suuri myötähäpeä noita ihmisiä kohtaan, jotka sekoilee ja pettää talossa, eivätkä he varmaankaan ole edes eristyksissä enää sanan varsinaisessa merkityksessä.
Mari: Voi nuo raskaus ajat olikin oikeita sarjojen katsomis aikoja... Ekan kaikana jopa nelosen chattiä tuijotin, kun muuta ei tullut eikä mitään saanut enää tehdä. Vimppa syntyikin sit sen verran aikaisin, ettei ehtinyt alkaa tuolle löhö linjalle. Keskimmäisen kanssa sit laitoin tytölle barbababan aina dvd:ltä, jotta sai itse huilittua, varsinaista lasten kasvatusta joo, mutta aivot hieman pehmenneenä ainoa asia päässä oli, kun sais nukkua!
Mutta aika jännä juttu, nytkin yövuorosta tulleena, en ole avannut tv:tä, vaikka muksut on tarhassa ja koulussa. Tv:Stä tulisi armaankin paljon ohjelmaa nyt päivällä... Ajat on pikkasen muuttunut :o)
1000 litraa vesivahinkoa
Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

Eli ilmeisesti tuo BB:n idea on alunperin ollut hivenen sama kuin Selviytyjissä. Hassua sinällään, koska Selviytyjät oli oikein hyvä sarja, kun taas tuo BB vaikuttaa tosi älyttömältä (sori nyt kaikki fanit).
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
urppis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1321
Liittynyt: 18:50, 08.01.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Akvaristeissa leffa- ja TV-sarjaihmisiä?

Viesti Kirjoittaja urppis »

No karkeasti otettuna kyllä.. BB on tietynlaista selviytymistä, mutta tila on erilainen, elikkä suurinosahan tapahtuu sisätiloissa... Mutta joo. Ja tuossa olen yhtämieltä. Selviytyjät on katsottava ohjelma. Hyvä niin sanoakseni. Ja vielä tuohon bb:hen... siis alunalkaen tuo tarkoitus oli tuo vilu, nälkä ja eristyneisyys... nykyäänhän nuo elävät kuin herran kukkarossa! :)
1000 litraa vesivahinkoa
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “"Off-Topic" ja äänestykset”