P.elongatus mphanga ja pari muuta kysymystä

Malawi- ja Tanganjika-akvaariot, kalat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Sillipurkki
Member
Member
Viestit: 271
Liittynyt: 17:50, 19.08.2003
Paikkakunta: Tampere

P.elongatus mphanga ja pari muuta kysymystä

Viesti Kirjoittaja Sillipurkki »

Onko kokemuksia tästä kalasta? Onko se kovinkin aggressiivinen ja mahtaisiko mahtua 220-litran akvaarioon? Pärjäisikö kalaherra kahden naisen haaremilla vai suositteletteko isompaa poppoota? Kalastostani on tullut vähän muuta kuin ajattelin. Tällä hetkellä siellä on:

5 L.sp hongi (joista yksi hautoo :D )
3 M.estherae
2 M.johannii

Neuvottelujen jälkeen minulle vakuutettiin usealta taholta, että akvaarioni ei ole estereille kärsimys, koska koloja ja piiloja on paljon. Ne nyt kuitenkin sattuvat olemaan kaikki keltaisia (tosin puolikasvuisia vielä), joten luovunko toivosta, että parvessani oli uros ja ostanko niille pomottajan, vain pärjäävätkö tytöt hyvin keskenäänkin?

Johanniit taas tulivat minulle vähän niinkuin vahingossa, ja molemmat ovat ilmeisesti uroksia, koska ovat siniraidallisia. Alkavatkohan ne nyt sitten hätyytellä noita estherae-tyttöjä tai tapella keskenään? Kannattaisikohan niistä hankkiutua eroon? Akvaarionikin taitaa olla niille hieman nafti.

Mitä mieltä olisitte, jos kalastostani tulisi lopulta tällainen:
5 L.sp hongi
3-4 M.estherae
5 L.caeruleus
3 P.elongatus mphanga
"Just because you're paranoid, don't mean nobody's watching"
Waltteri
Junior Member
Junior Member
Viestit: 129
Liittynyt: 23:56, 25.03.2003

Viesti Kirjoittaja Waltteri »

Ekaksi elongatuksista- mahtuvat just ja just 220 litraan. Meillä on tällä hetkellä 1 herra ja kaksi naarasta altaassa (240l) ja läjä pikkuisia poikasia. Mielestäni kannattaisi ottaa altaaseen muutama naaras enemmän koiraan valtaisan kutuinnon takia. Eivät ole erityisen aggressiivisia, mutta naaraat kutevat koko ajan ja aina loppuun asti, jolloin laihtuvat ja kasvu hidastuu.

Itse en kävisi ostamassa estheraeille koirasta, jos ne ovat vielä keskenkasvuisia. Sinulta saattaa löytyä kuitenkin yllätyskoiras ja toisaalta kutuintoinen täysikasvuinen hankittu koiras saattaa ajaa pikkuiset esterisi ahtaalle, kun koiraalla ei ole kutuikäisiä naaraita joiden kanssa pelehtiä.

Hankkiutuisin myös johanneista eroon, etteivät ala kutemaan estheraeiden kanssa. Lajien naaraat ovat turhan lähellä toisiaan, eikä johanneilla ole oman lajin naaraita.

Oma ehdotus kalastoksi: 1+4 hongia, 1+4 estherae ja 1+4 elongatus.
Jättäisin caerulaeukset pois kun ovat lihansyöjiä ja jotta lajeille voisi ottaa enemmän naaraita niiden tilalle.

P.s. meidän malawit muuttaa kohta 550 litraiseen :mrgreen:
Sillipurkki
Member
Member
Viestit: 271
Liittynyt: 17:50, 19.08.2003
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Sillipurkki »

Mahtasikohan mahtua, jos vaihtaisin Caeruleukset P.demasoneihin? Taitavat olla ärhäköitä kavereita, mutta pitäisvätkö isommat ne kurissa?

Caeruleukset tai demasonit kun ovat olleet alusta asti hankintalistan huipussa... tahtoisin niitä kovasti :|
"Just because you're paranoid, don't mean nobody's watching"
Waltteri
Junior Member
Junior Member
Viestit: 129
Liittynyt: 23:56, 25.03.2003

Viesti Kirjoittaja Waltteri »

Täälläkin on jo pitkään haluttu ottaa demasoneja. Tulevat kuulemma paremmin toimeen isossa parvessa, joten ei uskallettu ottaa muutamaa yksilöä. Isompaan altaaseen on harkinnassa, mutta sitten otetaan kymmenestä pyrstöstä ylöspäin. :roll:
Izze
Senior Member
Senior Member
Viestit: 500
Liittynyt: 15:24, 26.02.2003
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Izze »

Enpä usko että ongelmia tulee noiden johannii ja estherae risteytymillä. Malaweilla parinvalinnan määräävät naaraat ja estherae koiras ja johannii koiras ovat hyvin erinäköisiä. Lisäksi parivalinnassa eivät värit ole naaraan päävalintakriteeri. Feromonit jylläävät kaloillakin. Näin olen lueskellut. Korjatkaa jos kokemus on näyttänyt toisin.
jhmp
Junior Member
Junior Member
Viestit: 226
Liittynyt: 16:54, 05.07.2002

Viesti Kirjoittaja jhmp »

Waltteri kirjoitti: Jättäisin caerulaeukset pois kun ovat lihansyöjiä ja jotta lajeille voisi ottaa enemmän naaraita niiden tilalle.
Caeruleukset tulevat toimeen varsin hyvin myös kasvispohjaisella sapuskalla ja kuten ao. linkeissä mainitaan kyseinen laji on varsin moniruokainen.
http://www.cichlid-forum.com/articles/l_caeruleus.php
http://www.africancichlids.net/L_caeruleus/
tgustafs
Starting Member
Starting Member
Viestit: 43
Liittynyt: 08:18, 10.05.2002
Paikkakunta: Sipoo/Ciklidistit ry

Viesti Kirjoittaja tgustafs »

Elongatukset ovat aika kovia vesseleitä joten kyllä ne siellä pärjäävät ;-) L. caeruleukset ovat ehkä sieltä kesyimmästä päästä, mitä kivikkomalaweihin tulee.

Määrästä ja sp-jakaumasta. Kuten Kirjoahvenpäivillä Tony Andersson esitelmässään totesi, ja jonka itsekin allekirjoitan, on 1 koiras ja 2-3 naarasta hieman vanhanaikainen näkemys. Kalat viihtyvät, ovat paremman näköisiä ja tappelavatkin vähemmän kun myös koiraita on enemmän. Tuolloin agressiot jakautuvat paremmin eikä käy niin että yksi pomputtaa kaikki muut hengiltä. No tämä ei tietty onnistu ellei altaalla ole tarpeeksi tilaa ja mikä tärkeintä, siellä pitää olla piiloja ts reviirejä kaikille koiraille. Itselläni oli 300 l altaassa useampi koiras ja kaikki meni hyvin. Kun vähensin koiraat kahteen, toinen sai heti kyytiä. Altaassa oli myös runsaasti muita lajeja, jotka myös tuovat osaltaan "häiriötä" ja koiraat eivät voi niin tarkkaan keskittyä omiinsa. Itselläni myös koiraissa oli eroja. Toinen oli naaraille herrasmies ja toinen nuiji kaikkea mikä liikkui.

T. Tapsa
jhmp
Junior Member
Junior Member
Viestit: 226
Liittynyt: 16:54, 05.07.2002

Viesti Kirjoittaja jhmp »

Itselläni malawit olivat aluperin 180l purkissa ja hyvin meni. Taikasana tuntui olevan 'tarpeeksi piiloja' -kuten tässäkin threadissa on jo mainittu.

Sääli, että en päässyt kuulemaan tuota T. Anderssonin esitelmää. Olikohan hänellä joitakin muita uusia pointteja joita kannattaisi harkita?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Malawi ja Tanganjika”