Klovnitonkija ja muut guianacarat

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Zansku
Senior Member
Senior Member
Viestit: 702
Liittynyt: 15:47, 14.12.2011
Akvaarioseurat: HAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Klovnitonkija ja muut guianacarat

Viesti Kirjoittaja Zansku »

Osaisiko joku kertoa näistä kokemuksia? Millasessa seurassa ja akvaariossa viihtyvät, minkä kokoiseksi kasvavat akvaariossa, miten (ja mitä guianacaroita) on saatavilla Suomesta? Vähän yrittämälläkään ei googlella tai täältä löytynyt oikein mitään muutamia mainintoja lukuun ottamatta ja pääosin vähintään pari vuotta vanhaa juttua.
aukustiina
Junior Member
Junior Member
Viestit: 249
Liittynyt: 11:33, 13.08.2008
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kaarina

Re: Klovnitonkija ja muut guianacarat

Viesti Kirjoittaja aukustiina »

Kiinnostaisi minuakin kuulla näistä vähän enemmän.

Oma kokemus rajoittuu siihen, kun puolitoista vuotta sitten ostin eräältä yksityiseltä ihan muita kalan poikasia, ja hän sai minut ottamaan mukaani kaksi klovnitonkijaa,
jotka oli joku akvaario-kauppias antanut pois, hylkytavarana joltakin joka oli halunnut päästä eroon. En ensin halunnut ottaa niitä extempore, mutta kun kuulin että ovat saavissa odottamassa giljotiiniä ja yksi oli jo hypännyt ja kuollut, sääli voitti.
Toinen kotiin tuomista sairastui ja kuoli, nyt on yksi ainoa jäljellä, jolle etsin kavereita.

Kala on aivan ihastuttava. Kaunis ja harmiton. Pitää kyllä puolensa, mutta ei kiusaa toisia. Jää pieneksi, n. 10cm on meidän kalan mitta.
Se kaveeraa nyt yksinäisen kaksoskirjoahvenen kanssa ahven-altaassa, jossa on neljä muuta tosi isoa ahventa (Sitruuna-, Tulikirjo ja kaksi Tilapia Mariaeita).
Nimensä mukaan se on tosi kova tonkimaan , joka kai sitten syynä siihen että on joutunut aina hylätyksi.
Voi kun ihmiset vähän viitsisivät ottaa selvää lajista ennen hankkimista. Nimittäin tonkija tonkii, se on sen elämäntapa ja luonne. Ei sitä voi laittaa minnekkään Hienoon kasviakvaarioon, jossa halutaan kaiken pysyvän stabiilina.
Meillä sillä on tilaa 820l. altaassa tonkia mielin määrin ja sitähän se tekee, hauska seurata sen touhuja.
Se on vallanut oman pienen reviirin juurakon alta, eikä sinne ole asiaa muilla kuin sen kaksoskirjoahven-kaverilla. Partamonni saa joskus kurkata.
Hankin sille vielä kavereita, se on lunastanut paikkansa meillä. Jos jollakulla on tarjota, täältä löytyisi koti. Lincoln haluaisi oikeita klovneja parven ympärilleen.
.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”