Punakääpiöahvenen kutuongelmia

Akvaariokalojen ja muiden akvaarioasukkien viljely.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
tikkuhirviö
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1074
Liittynyt: 12:37, 10.02.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Punakääpiöahvenen kutuongelmia

Viesti Kirjoittaja tikkuhirviö »

Minulla on pieni kudettamiskoe meneillään punakääpiöahvenilla. Vajaa 100 litrainen allas, paljon kiviä, iso(!) tyttö ja sitä pienempi koiras. Kumpikaan ei ole ennen kutenut. Näyttää siltä, että tyttö keskittyy pojan pomottamiseen, kyljet haalean keltaiset, ei sellaiset kirkkaan keltaiset kuin pienemmällä tytöllä pääaltaassa juuri nyt [}:)]. Kuinka kauan näiden kannattaa antaa kokeilla perheen perustamista? Onko viikko liikaa? Tyttö on joskus nuorempana ja pienempänä stressannut kuoliaaksi 240-litraisessa itseään selkeästi isomman koiraan. :( Nytkin koiras on tumma ja piilottelee pienessä kookospähkinäkolossa. Eikös tämän pitäisi olla vähän toisin päin? Syömään tulevat kyllä yhdessä kun survaria on tarjolla. :) Kannattaisiko tyttö laittaa jäähylle esim. kelluvaan poikasaltaaseen ("taistelukalatyyliin" :) ), vai unohtaa koko juttu?

Ennen kuin joku ehdottaa sitä ilmiselvää ratkaisua vaihtaa tytöt päittäin, niin tätäkin on kokeiltu, ja koiras tulee mainiosti tuon tytön kanssa toimeen, mutta kutua on aika turha odottaa. Pieni tyttö ei ole eikä varmaan koskaan tulekaan kutukuntoon, on aina ollut vähän sellainen ressukka. Paitsi että luonnollisestikin pitää tämän nösserökoiraan visusti nyrkin ja hellan välissä. :twisted:

Olen joskus vuosia sitten kudettanut töyhtökääpiöahvenia ilman sen suurempia ongelmia, mutta nyt ei ota onnistuakseen.
tikkuhirviö
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1074
Liittynyt: 12:37, 10.02.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Re: Punakääpiöahvenen kutuongelmia

Viesti Kirjoittaja tikkuhirviö »

Tähän voisi varmaan sen verran tilannetta päivittää, että naaras näyttäisi löytäneen jonkinlaisen oman kolon, jossa viettää aika paljon aikaa, mutta mitään suurta kutuintoa ei näy, ei kuulu. Koiraskin saa olla jo aika kivasti rauhassa, kun nokkimisjärjestys on selvitetty. Ei tarvitse sentään pelätä enää koiraan puolesta.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Viljely”