Ulkosuodatin Rio 180 altaaseen?

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
pete75
Junior Member
Junior Member
Viestit: 88
Liittynyt: 09:19, 27.01.2011

Ulkosuodatin Rio 180 altaaseen?

Viesti Kirjoittaja pete75 »

Hei

Meitsillä on juwelin rio 180l purkki ja siellä on tällä hetkellä kaksi sisäsuodatinta. Fluval U4 sekä Eheim Biopower 240.

Tarkoitus olisi laittaa näistä toinen suodatin pois, eli jompi kumpi ja tilalle ostaa mahdollisesti Eheimin Classic 350 tai 600 malli.

Kumpikohan noista kannattaisi ostaa ? Kannattaako ostaa suoraan toi 600 malli? Eikös nämä ole ihan päteviä suodattimia. Olisko jotain muuta hyvää ehdottaa?

Sitten vielä jos päädyn tuohon Eheimin Classic sarjaan niin kumpikohan noista sisäsuodattimista kannattaisi ottaa pois?

Vinkkejä ammattilaisilta odotellen.. :)
Jnnerjk
Junior Member
Junior Member
Viestit: 210
Liittynyt: 08:08, 03.12.2015
Sukupuoli: Mies

Re: Ulkosuodatin Rio 180 altaaseen?

Viesti Kirjoittaja Jnnerjk »

Ammattilainen en ole mutta itse tekisin niin että ottaisin ton 600 mallin, jos joskus hommaat isomman altaan niin on sitten ainakin sopivampi suodatin, jos nyt tuntuu virtaus kovalta niin pitempi suihkuputki niin virtaus tulopuolella heikkenee. Classicista ei ole kokemusta mutta varmasti hoitaa homman kunhan on kunnon suod.materiaalit pöntössä. Nykyisistä jättäsin ton fluvalin käyttöön, hyvä roskankerääjänä kun virtaus on kova.
Fisutar10
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6209
Liittynyt: 20:10, 25.01.2011
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ulkosuodatin Rio 180 altaaseen?

Viesti Kirjoittaja Fisutar10 »

Eheim clasut ovat klassista Eheim-ulkkarisarjaa. Niistä on kokemusta muutaman erikokoisen verran. Ottaisin toki tuon suuremman kuten edellinen mainitsi. Eheimin tehdassuositukset akvan koosta mihin riittää naruttaisi jopa Joulupukkia....sen verran ylimitoitettua. Nitä en paljon katselisi. 1000 l/h ei mikään äärihaipakka ja antaa pelivaraa suurempaakin kippoon tarvittaessa. Ottaisin ehdottomasti isomman mallin.

Ja tuplahanat. Tuo malli on käsittääkseni suht vesiturvallinen, ei vuoroja, tosin itseltäni kerran irtosi, tosin sain laitettua kiinni, kansipidike yksi....Mutta tuplahanat tärkeät, että voi inhimillisesti tehdä huollot....

Ei kovin kehittynyt malli, mutta hoitaa hommansa.....Eheim proffa 3:ia minulla paljon. Kehittyneempi malli, mutta monilla oli vuotoja ja fiaskosarjoja, itselläni kaikki olivat ok.

Joo, Fluval4 ihan kiva roskankerääjä ja helppo puhdistaa, jos ei irrota moottoria useinkaan. Itse tykkään. Joskin ei kuulu sarjaan super-tehokas, kuten eheim 2252. Mutta minulta on jo useamman eheim 2252:n virtajohto murtunut moottorin tyvestä ja kaatiskamaa sen jälkeen. Ikävät eheim-sekundaimukupit, jos ei käytä kehittyneempää tapaa ja melko helposti kuluvat muoviosat....Fluval4 olisi valintani.

Biopower on kiva biosuodatin pieniin nössömmän virtauksen kippoihin, poikaystävällinen. Hyvää biosuodatusta saat ulkkarista, roskankerääjää tarvitset. Mutta toki molemmatkin voit jättää, jos et vieroksu, että vie tilaa ja tulee duunia :). Muttä ikävä putsata hurjaa arsenaalia....

Mutta hyvä vedenkierto tärkeä ja hyvä, jos saat esim. Fluvalilla pohjavirtauksen säädettyä ja biopowerilla haipakka pintaan. Ulkkari myös ruiskuttelee pintaa.....
Akvat: 3x450l, 350l, 240l, 180l, 126l, 2x110 l,64l. Myydään: helmipallo-, sokkelo-, enkeli- ja monte dourado -plekoja, maatiais-, albiino- ja super red -partiksia, hammaskarppeja, Synodontis lucipinnis -ripsimonneja. http://www.fisutar.fi
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tekniikka”