Miten nostaa akvaarion GH:ta

Akvaarioiden ja kalojen hoito, ongelmat, sairaudet jne.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
  1. akvaarion tilavuus ja mitat
  2. Valaistus (millaiset putket, esim. 58W Philips 86)
  3. Suodatus (suodattimien merkit ja mallit)
  4. Akvaarion hoito (vedenvaihdot, ruokinta, kasvilannoiteet yms.)
  5. Akvaarion asukit (kalat + muut eliöt)
  6. Vesiarvot (pH, GH, KH, NO2-, NO3-, lämpötila)
  7. Mikä on ongelma ja miten se esiintyy? Täysi kertomus kalan/kasvien oireista
  8. Milloin huomasit ongelman, onko jatkunut jo kauan? Onko ollut jotain muita ongelmia?


Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Vastaa Viestiin
Heideni
Starting Member
Starting Member
Viestit: 11
Liittynyt: 22:53, 06.10.2019
Sukupuoli: Nainen

Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja Heideni »

Eli siis 112-litraisessa akvariossani GH on todella matala.

NO3 - 10
NO2 - 0
GH - 3°d
KH - 3°d
pH - 6.4
Cl2 - 0
Lämpötila on 26°C

Akvaariossa asustaa taistonaaras, parvi kardinaalitetroja, sekä partamonni. (tulossa uusi taistoukko ja naaras)

Mikä homma?
Jakulaari
Senior Member
Senior Member
Viestit: 761
Liittynyt: 22:27, 23.03.2006

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja Jakulaari »

Miksi kokonaiskovuutta pitäisi nostaa?
Sinulla on pehmeän ja happaman veden kaloja pehmeässä ja happamassa vedessä. Erityisesti kardinaalitetroille vetesi on suorastaan ihanteellista.

Taistelukaloja massaviljellään nykyään niin monenlaisissa olosuhteissa, että niiden ihannevesiarvoista on vaikeampi sanoa yhtä varmaa lukemaa, mutta kyseessä on kuitenkin alunperin pehmeistä ja happamista vesistä kotoisin oleva laji.

Sen sijaan useamman taistelukalan (betta splendens) yhdistämiseen 112 l akvaarioon suhtaudun varauksella.
Jalostetut taistelukalat eivät ole haaremi- tai parvikaloja ja niiden laittaminen samaan altaaseen keskenään on täysin arpapeliä, myös naaraat saattavat tapella keskenään pahastikkin. Vähintään kannattaa olla vara-allas olemassa tai valmius hankkia sellainen erittän nopeasti jos kalat eivät tule toimeen keskenään.
Koiraita ei luonnollisesti tule yhdistää lainkaan samaan akvaarioon.

Lisäys*
Jos naaraiden yhdistämistä haluaa kokeilla suositeltavampi määrä naaraita olisi vähintään kolme kappaletta ja mieluusti enemmän. Tällöin saavutetaan helpommin ns. kauhun tasapaino jolloin kalat olosuhteiden pakosta sietävät toisiaan. Kasvillisuutta ja piiloja olisi hyvä olla akvaariossa erittäin runsaasti. Tällöinkin suhtaudun varauksella koiraan yhdistämiseen samaan altaaseen kun kyseessä on alle 180l allas. Lisäksi naaraat kannattaa valita erityisen huolellisesti koska järjestäen aina kauppojen myyntierissä naaraiden joukossa on vähintään 20% lyhyteväisiä tai myöhään kehittyviä koiraita. Nämä päivi-pojat on yleensä ne kauneimman väriset "naaraat" siellä myyntialtaassa.
Tämä kaikki ihan ystävällisinä neuvoina, jotta välttyisit mahdollisilta ongelmilta.
Heideni
Starting Member
Starting Member
Viestit: 11
Liittynyt: 22:53, 06.10.2019
Sukupuoli: Nainen

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja Heideni »

Juu, kaikki on hallussa kalojen yhdistämisen suhteen :) (Tykkään juuri ottaa naaraista ne joidenkin mielestä "rumimmat") Onneksi entinen taistoukkoni ei jahtaillut naaraita eikä naaraat toisiaan. Ostan toisen naaraan koska en halua uroksen mahdollisen jahtailun keskittyvän vain yhteen.

Hyvä että varmistit tällaiset jutut, oon törmännyt tapauksiin jossa ei tiedetä näitä asioita kun ei olla viitsitty ottaa selvää :roll:

Kuitenkin jostain muistan lukeneeni, että 4 olisi minimiGH näille kaloille, mutta taitanen olla väärässä :D
Jakulaari
Senior Member
Senior Member
Viestit: 761
Liittynyt: 22:27, 23.03.2006

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja Jakulaari »

Hyvä, että on tiedossa taistojen ominaisuudet. Näin palstalle kirjoittaessa ei usein voi olla ihan varma kysyjän harrastuneisuudesta ja toisaalta itse on tullut opeteltua aikanaan taistojen pitämistä ns. kantapään kautta kun kaupasta tuli juurikin näitä keskenkasvuisia lyhyteväisiä koiraita tyhmyyksissään ostettua kun (vale)mannaryynikin oli kerran näkyvissä ja kaikenlaista muutakin säätöä ja räpellystä on ollut aikanaan.

Suosittelisin tosiaan mielummin kolmea naarasta niin keskinäinen kinailu jakaantuu vähän paremmin, muuten voi käydä niin että vahvempi naaras höykyttää heikomman henkihieveriin. Myös jos joku naaraista on koiraan mieleen ja alkavat kutua puuhaamaan, niin kolmas pyörä voi saada melkoisen turpasaunan osakseen. Mulla on aikanaan ollut seitsemän naarasta vallan sopuisasti 160l altaassa, näistä tosin 4 oli sisaruksia keskenään + näiden äiti ja loput 2 kaupasta samasta erästä ostettuja ct pastelleja. Koiraat olen pitänyt omissa altaissaan muuten kun kudettaessa, vaikka kohdalle on osunut naaraiden höykyttäjien lisäksi todella herrasmiesmäisiäkin koiraita. Tällä hetkellä mulla ei splendensejä ole, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa vielä niitä hankin.
Nykyään paremmin varustelluissa liikkeissä on tarjolla värikkäitäkin naaraita. Ainakin crowntail pastelleja olen nähnyt useissa paikoissa, mutta niiden ja erityisesti niiden moniväristen "maatiaisten" joukossa joita useimmat kaupat myy on tosiaan aina myös nuoria koiraita joiden erottaminen voi olla hyvin hankalaa. Mulla on nykyään melkeinpä harrastuksena käydä kyttäämässä kauppojen naaraat. Tämä ihan vaan siltä varalta, että se mun unelmieni plakat koiras olisi siellä joukossa. Toistaiseksi ei ole oikea väri osunut kohdalle. [;)]

Vesiarvoista olen itsekkin lukenut ja kuullut taistojen kohdalla kaikenlaista lähteestä riippuen. Olen jopa kuullut suositeltavan ruokasoodan käyttöä ja sitä kerran kokeilleena voin sanoa, että mitään hyvää sillä en ainakaan saavuttanut. Ongelmana on tosiaan se, ettei tuontikalojen alkuperää ja kasvatusolosuhteita voi selvittää, mutta ainakin seriously fish, josta nykyään useimmin dataa haen kertoo alkuperäisen splendensin olevan pehmeästä vedestä lähtöisin ja tälläisessä vedessä niitä myös suosittelisin pitämään.

https://www.seriouslyfish.com/species/betta-splendens/

GH:n nostamiseen voi toki ostaa siihen tarkoitettuja aineita akvaariolikkeistä. Jotkut käyttävät myös kipsiä tai korallimurskaa tähän tarkoitukseen, mutta itse en lähtisi korjaamaan vesiarvoja joissa ei ole ongelmaa ja varsinkin tetrojen vuoksi erityisesti varoisin tekemästä vesiarvoihin rajuja muutoksia.

Seriously fishin infot kardinaalitetrasta myös samaan syssyyn:

https://www.seriouslyfish.com/species/p ... -axelrodi/

Lykkyä taistelukalojen kanssa ja harkitse vileä sitä yksiötä pojalle jos sellainen suinkin nurkkiin mahtuu. :)
Heideni
Starting Member
Starting Member
Viestit: 11
Liittynyt: 22:53, 06.10.2019
Sukupuoli: Nainen

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja Heideni »

Joo hommaan kaksi naarasta tän tiedon pohjalta :)

Ja kyllä tänne mahtuu onneksi taistopojalle yksiö jos nyt alkavat kunnolla riehaantua :roll:
Heideni
Starting Member
Starting Member
Viestit: 11
Liittynyt: 22:53, 06.10.2019
Sukupuoli: Nainen

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja Heideni »

Tänään kotiutui kaksi naarasta ja yksi uros :D
NeNithelo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 235
Liittynyt: 14:41, 07.01.2005
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja NeNithelo »

Mihin arvoon lopulta nostit GH:n vai nostitko lainkaan?

Hiukan aihetta sivuten ihmettelen vain kun sivustolta löytämäni ohjeen mukaan yritin nostaa akvaarioon GH:ta seuraavasti:
1tl/100l => +1°dH eli 1tl/10L => +10°dH eli 5tl/50L => +10°dH.

Koska ainetta lisättiin leipomiseen tarkoitetulla mitalla ja 5tl, kuvittelisin mittausepätarkkuuden olevan melko pientä.

JBL:n Aqua Pro GH -testin mukaan nousu oli kuitenkin 50L:ssa +15°dH:ta (muutos oli 3°dH => 18°dH) , eli noin 50% enemmän. Onko oletettavaa että jatkossa vastaava lisäys aiheuttaa vastaavaa käyttäytymistä, vai onko merkitystä että akvaario on vasta perustettu?
pH=7,5...8,0 ; GH=8-12°dH ; KH=8-10°dKH ; NO3=10ppm
toukopouko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2035
Liittynyt: 19:53, 09.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja toukopouko »

Gh:n antaisin olla ihan niin kuin se on.

Mutta tuohon taistoasiaan vielä sen verran, pelkäämpä liian pieneksi 112 litraista taistoryhmälle, jossa kumpaakin sukupuolta. Jakulaari kertoikin jo suurimman osan hyvin, mutta kun ajatellaan vaikka aikaa, kun koiras alkaa ahertaa kuplapesäänsä ja alkaa olla kutuaika. Vaikka vielä kutemiseen asti pääsisi ongelmitta, niin siinä vaiheessa kun koiras vahtii arvokasta pesäänsä muninensa, on yleensä todella agressiivinen. Silloin on syytä olla erittäin kasvisoppainen allas. Joidenkin koiraiden koko elämähän on yhtä kutuaikaa, koska vilauksenkaan nähdessä naaraan takapuolesta on kuplapesä kyhättynä.

Saattaa käydä myös niin, että koiraalla on suosikki emäntä ja pari yhdessä ottaa toisen naaraista silmätikuksi. Saattaa käydä myös niin, että naaraat päättävät yhdessä laittaa ukon pakettiin. Ja saattaapa olla niinkin, että hyvällä säkällä homma toimii. Taisto on kala, jonka kohdalla ei voisanoa koskaan tai ikinä. Ihan kaikki on mahdollista, koska ovat suuria persoonia ladattuna erilaiset määrät agrea ja vaippaihottumaa :D .

Itselläni on ollut joka sorttia edellä mainituista. Parhaimmillaan oli samassa altaassa kaksi haaremia, no haaremia ja haaremia, allas oli 350l, toinen koiras toisessa ja toinen toisessa päädyssä, eukot asustelivat siinä keskellä ja käväisivät sitten kylässä ajoin. Silloinkin allas oli tiuhaan istutettuna kasveista, jonne jähinän ilmaantuessa pääsi pötkimään piiloon. Yhden kerran on naaraat laittaneet ukon kylmäksi, yhdistelmä 1k ja 3n. Sitten on ollut niin agre ukko, ettei sen kanssa voinut laittaa naarasta altaaseen kutemaan, koskaan. Saman tien päälle. Oli myös yhdistelmä 2n ja 1k, ja homma toimi, mutta tuolloinkin allas oli 250l ja täynnä kasveja.

Ongelman syntyessä, (sinulla ilmeisesti kalat jo), pelastukseksi kelpaa vaikka isompi pakastusrasia reijitettynä koiraalle ja vaikka ohutta sukkahousua ympärille, ettei pääse hyppimään pois.

Itselleni on tulossa taistopari, ja olen kypsyttänyt 350l altaan, jonne toiselle puolelle on tarkoitus laittaa ennestään olevan naaraan seuraksi tuo uusi naaras (eli 125). Lisää naaraita tulee kunhan löydän mieluisia, mutta tuokin yhdistelmä on tiukasti silmän alla, miten eukkoelämä etenee. Plexin toiselle puolelle menee yksi koiras.

Naaraita enemmän kuin kaksi, tai sitten yksi erakko ilman ukkoa. Erakko ukko, tai kokeilla yhdistelmää 1k, 3n. Silti sanon allasta edelleen tuohon ryhmään liian pieneksi.

Toivon parasta perheonnea altaaseesi, mutta pelkää aina pahinta näiden kalojen kohdalla, niin pärjäät. Peukku :D
Se parhaiten nauraa kellä on vahvin lääkitys...
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1936
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Mulla oli joskus noin 110 l altaassa ensin yks ukko sitten akka lisää, sitten toinen akka lisää ja lopuks vielä kolmaskin akka. Muistaakseni kaikki sujui kohtuullisen hyvin. Kyllä siellä rähinöitä oli, myös akkojen välillä, mutta kaikki naaraat tais kutea vuorollaan. Akvaariossa oli tuuhea kasvillisuus ("umpeen kasvanut") ja paljon muitakin kaloja. Viimeksi mainittukin saattaa vaikuttaa: jos on paljon vilskettä, ukon huomio ei kiinnity yhteen tiettyyn akkaan niin paljon - vai mitä luulet, Pouko?
toukopouko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2035
Liittynyt: 19:53, 09.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja toukopouko »

KR: toki, toki. Jos kasveja on niin, ettei toinen parin sentin päästä hahmota toista kalaa, niin sehän on selvä, että sinne pääsee takaa-ajettu rauhoittumaan. Itselläni nuo taistoaltaat on olleet melkoisia pöheikköjä, koosta huolimattakin. Ihan siksikin, että olen kasvifriikki :D .

Samoin tuo altaan kuhina, niin vähän samaahan haetaan tuolla naaraiden suuremmalla määrällä. Siinä on avuksi muukin kalasto, mutta kovin vilkkaita kaloja ei voi suositella taiston kanssa, se kun on sellainen herra ja hidalgo, myös rouvvaspuoliset. Häiriintyy/ärsyyntyy nopeista häsläreistä.

Mites tää nyt taas meni tähän taistolätinään [;)]
Se parhaiten nauraa kellä on vahvin lääkitys...
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1936
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja kr70 »

toukopouko kirjoitti:Mites tää nyt taas meni tähän taistolätinään
Varmaan siksi, että ketjun aloittaja kertoi suunnittelevansa taistoallasta.

Kuules kasveihinsekaantuja, ootko kokeillut taistoille tai muille labyrinteille sellaista variaatiota, että akvassa olis hirveästi kasveja, vähän kaloja muttei lainkaan suodatinta? Olen siinä uskossa, että labyrinttikaloille sellainen voisi olla passeli. Ei virtausta, paljon piiloja, rauhaa. Siellä vois myös poikasia selvitä hengissä.
toukopouko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2035
Liittynyt: 19:53, 09.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja toukopouko »

kr70 kirjoitti:
toukopouko kirjoitti:Mites tää nyt taas meni tähän taistolätinään
Varmaan siksi, että ketjun aloittaja kertoi suunnittelevansa taistoallasta.
Hehe :D
kr70 kirjoitti:Kuules kasveihinsekaantuja, ootko kokeillut taistoille tai muille labyrinteille sellaista variaatiota, että akvassa olis hirveästi kasveja, vähän kaloja muttei lainkaan suodatinta? Olen siinä uskossa, että labyrinttikaloille sellainen voisi olla passeli. Ei virtausta, paljon piiloja, rauhaa. Siellä vois myös poikasia selvitä hengissä.
En ole ollut innokas koskaan kokeilemaan suodatitonta allasta. En edes pillisuodatusta. Se on suodatin tai ilmastus (jälkimmäinen kuoriutuneiden poikasten kanssa erillisessä kasvatusaltaassa.) Kun kasveja on paljon ja kasvavat vielä pitkälle pintaa myöden, oikeanlainen suodatin ja sen suuntaus ja sukkahousuniksit hallussa, niilläkin saa jo niin hyvät olosuhteet labyrinttien kasvatukseen ja viihtymiseen, että en ole tosiaan lähtenyt testaukseen. Puskista löytyy kyllä ylläreitä, kun pitäisi mennä viidakkoa harventamaan, (silloin kun on naaraita ja koiraita samassa).
Viimeksi muokannut toukopouko, 10:45, 09.12.2019. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Se parhaiten nauraa kellä on vahvin lääkitys...
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1936
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Mitä on pillisuodatin ja sukkahousuniksit?
toukopouko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2035
Liittynyt: 19:53, 09.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja toukopouko »

KR: sukkahousuniksejä on paljon akvaarioon, mutta tässä tapauksessa ohutta sukkahousua suodattimen imukopan ympärille, ettei pikkusintit humahda suodattimeen.

Pillisuodatin: esim. tässä:

https://www.aquaristikshop.com/aquarist ... 60/388020/

(jessus, en edes tohdi kertoa, minkä suodattimen tuohon ensin kirjoitin, onneksi tulee edes jonkun verran oikolukua 8O )

Pillisuodattimen voi helposti rakentaa myös itse. Yritin tässä pikaiseen hakea haulla, löytyisikö kuvia, muttei tärpännyt. Ehkä ajan kanssa löytyy.
Se parhaiten nauraa kellä on vahvin lääkitys...
toukopouko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2035
Liittynyt: 19:53, 09.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja toukopouko »

No pari ketjua tähän, muttei ne nyt ihan hirveitä valaise, vähän kuitenkin...

viewtopic.php?f=27&t=53619

viewtopic.php?f=27&t=122113

Suurin osa aw:n kuvista syystä tai toisesta kadonnut, poistettu tai ei aukea tms. Pöh! :frown:
Se parhaiten nauraa kellä on vahvin lääkitys...
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1936
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Sukkahousujen sijasta käynee vaahtomuovipatruuna, joka toimii samalla esisuodattimena? Tuskin pienetkään poikaset menee sinne - ainakaan, jos imu ei ole tosi voimakas.

Ai tuo on pillisuodatin - ei ole nykyajan akvaarioslangi hanskassa.

Eräänlainen pillisuodatin tämäkin, jonka tein 9 litran akvaarioon kamasta, jota löytyi kotoa.
purkkisuodatin.jpg
Lasipurkki, putkenpätkä, ilmapumppu, letku venttiileineen ja neljä kerrosta kiekoiksi leikattua vaahtomuovilevyä, joista ylin toimii esisuodattimena eli sen voi ottaa helposti pois ja pestä ilman, että alempia pitää ottaa pois. Vanu ois sopinut paremmin tähän mutta sitä ei sattunut olemaan, ja turhia palasia suodatinlevyä oli. Imu tulee puolesta välistä akvaariota eikä alhaalta, mutta se ei haittaa, koska imen paskat pois pohjalta päivittäin. (Hauskaa, että paska ei ole automaattisesti sensuroitujen sanojen listalla)
toukopouko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2035
Liittynyt: 19:53, 09.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja toukopouko »

No näimpä näin on.

Itselläni poikasaltaissa käytössä yleensä pienin aquaball jonka kopan ympärille vedetty ohuen sukkahousun jalkaosa, simppeliä.
Se parhaiten nauraa kellä on vahvin lääkitys...
toukopouko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2035
Liittynyt: 19:53, 09.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja toukopouko »

Jatkan tänne vääräoppisesti, mutta kun taistoista oli puhe aiemmin, niin kerron, että nyt on juurikin se tilanne, että 350 litraisessa on 2 naarasta ja niinhän tuo halfmoon eukko retuuttaa uutta dumboani, kele. Allas kummallekkin uusi, ei siis halfmoonin tonttia aiemmin. Äkänen piru on nyt jäähyllä poikasboxissa, ja sinne joutuu aina kun käy näppäseen. Voihan vehvilä. Ostan naaraita lisää kyllä, joka saattaa auttaa kyykytykseen, mutten halua ihan mitä vaan naaraita, vaan niissä pitää olla "se jokin". Kasvien määrää pitää lisätä, niitä vielä suht maltillisesti, allashan vasta kypsytettiin dumbon tuloa varten. Että sitä vaan, niin kuin jo sanottu, kaikki on näiden kohdalla mahdollista, olisi se voinut yhtä hyvin mennä kivuttomasti.
Se parhaiten nauraa kellä on vahvin lääkitys...
NeNithelo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 235
Liittynyt: 14:41, 07.01.2005
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja NeNithelo »

Laitan tähän nyt omat ohjeeni vedenvaihtoihin.

Mittausteni mukaan kun Espoon vesijohtovedestä (GH3, KH3) halutaan GH10, KH10 -vettä, niin resepti on seuraava:

Koodi: Valitse kaikki

13L vettä
5ml (1tl, leipomismitta) kalsiumsulfaattia (kipsiä)
5ml (1tl, leipomismitta) natriumvetykarboaattia (ruokasoodaa)
Olen käyttänyt tätä nyt platyilla ja hyvin tuntuvat viihtyvän. KH meinaa ajoittain lähteä laskemaan, joten olen silloin tällöin lisännyt natriumvetykarbonaattia (5ml + 2dl vettä, liuotus vesipullossa ravistelemalla ja lopuksi kaadetaan suoraan suodattimen puhalluspuolelle).

Pitää vielä seurailla KH-kovuuden muuttumista vähän pidemmän aikaa..
pH=7,5...8,0 ; GH=8-12°dH ; KH=8-10°dKH ; NO3=10ppm
Saraella
Starting Member
Starting Member
Viestit: 5
Liittynyt: 12:56, 30.04.2020
Sukupuoli: Nainen

Re: Miten nostaa akvaarion GH:ta

Viesti Kirjoittaja Saraella »

Kuinka nopeasti on järkevää nostaa gh:ta?

Tilanne siis se, että mulla on kirsikkabarbeja, partiksia ja nyt uutena tulokkaina miekkiksiä ja millejä. Miekkikset kuulemma olleet pehmeässä vedessä. Millit about gh 10. Vesijohtoverkosta tulevan veden gh 3, nyt olen kovettanut etenkin millejä ajatellen tonne ad 6. Miten kannattaisi jatkaa ja olisiko nosto 9-10 tasolle ok? Kirsikkabarbien hyvinvointi eniten huolenaiheena kovuutta nostaessa. Niiden käsittääkseni pitäisi tuo 9-10 hyvin kestää mutta miten nopea nosto ok niille?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hoito, ongelmat ja kalataudit”