Meille tuli eilen 3 ihan inanpientä kultapartamonnivauvaa, hädin tuskin 2-senttisiä.
Partiksille salaattia?
Valvoja: Moderaattorit
-
golden nugget
- Junior Member

- Viestit: 101
- Liittynyt: 21:11, 12.01.2005
- Paikkakunta: Turku
Partiksille salaattia?
Pitäiskö partiksille antaa salaattia tai muuta tuoretta vihreää ruoaksi, jotta kasvit säästyisivät? Mitä, miten ja kuinka paljon/usein? Onkos salaatinlehti, herneet tms sitten varmasti niin hyvää, että päätyvät monninruoaksi eikä jää lillumaan ties minne kivenkoloon?
Meille tuli eilen 3 ihan inanpientä kultapartamonnivauvaa, hädin tuskin 2-senttisiä.
Meille tuli eilen 3 ihan inanpientä kultapartamonnivauvaa, hädin tuskin 2-senttisiä.
-SYÖKÄÄ KANAA!-
mulla on partikset tykänneet erityisesti kiehautetusta kesäkurpitsasta..
Salaattiin ne ei oopahemmin koskeneet eikä herneisiin. PInaatti sen sijaan on herkkua.
se kai riippuu myös tarjonnasta.
Mä laitan ne pikkulusikalla pohjaan..niin ei kellu muualle ja sitten poistan jämät vuorokauden päästä. Tosin ei herkuista mitää jää jäljelle. salaatti sen sijaan ei kauheesti maita.
tiger
Salaattiin ne ei oopahemmin koskeneet eikä herneisiin. PInaatti sen sijaan on herkkua.
se kai riippuu myös tarjonnasta.
Mä laitan ne pikkulusikalla pohjaan..niin ei kellu muualle ja sitten poistan jämät vuorokauden päästä. Tosin ei herkuista mitää jää jäljelle. salaatti sen sijaan ei kauheesti maita.
tiger
Mun partikselle pitää vähintään joka toiseksi yöksi pistää kurkku/kesäkurpitsa/salaatinlehti akvaarioon, tai miekkakasvit on aamulla ihan repaleina ja irti kaivettuina.
Itse annan ihan tuoreina, huuhtaisen pari kertaa ja keihästän johonkin lusikkaan jotta pysyvät pohjassa.
Kesäkurpitsasta tosin lähti kaikenmoista vaaleaa höytyvää lentämään vedessä että sitä en ole enää tarjonnut.
Itse annan ihan tuoreina, huuhtaisen pari kertaa ja keihästän johonkin lusikkaan jotta pysyvät pohjassa.
Kesäkurpitsasta tosin lähti kaikenmoista vaaleaa höytyvää lentämään vedessä että sitä en ole enää tarjonnut.
Pakko tunkea tähän väliin ja kysyä, että mikä se pointti on siinä kiehautuksessa? En ole ikinä saanut siihen lopullista vastausta. Onko se vaan, että bakteerit kuolee tms? Toiset kyllä antaa ihan raakana... Niin myös minä..tiger kirjoitti:mulla on partikset tykänneet erityisesti kiehautetusta kesäkurpitsasta..
tiger
Meille muutti lauantaina partis, joka saatiin lahjoituksena (muuton takia), lienee noin 1-vuotias. Entisessä kodissaan se oli saanut vain pellettejä ja lutkutellut leviä ja juurakkoa. Me haluaisimme tarjota vihanneksiakin, mutta miten kalasen saisi oppimaan, että akvaarioon laitetut vihannekset on tarkoitettu hänelle syötäväksi?? Ollaan kokeiltu tähän mennessä hernettä ja paprikaa, kumpaankaan ei ole koskenut. Salaattia ehkä seuraavaksi. Vai onkohan liian myöhäistä opettaa neidille kasvissyönnin iloja?
Sama ongelma kuin Tuiskulla. Tuntuu myös ettei meidän partis syö edes niitä pohjatabujakaan... Nuorempana vielä liikkui päivisin ja tuli syömään silloin päivälläkin, nykyään tiputan yöksi pohjatabletin, mutta miten voin olla varma että herra sen syö? Täytyykö vain kylmästi häiritä jonkin ajan päästä kaloja taskulampulla 
-
kylpyankka
- Advanced Member

- Viestit: 1565
- Liittynyt: 11:38, 21.07.2004
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Voipi olla, että teidän neiti vielä vähän ujostelee muuton jälkeen. Kannattaa kokeilla kesäkurpitsaa - mitä olen lueskellut niin se tuntuu olevan tosi monen partiksen herkkua. Luulisihan sen vielä oppivan syömään, jos herkkupalaan törmää niin kaipa se mutustellaan vaikkei ennen olisi moista saanutkaan.Tuisku kirjoitti:Meille muutti lauantaina partis, joka saatiin lahjoituksena (muuton takia), lienee noin 1-vuotias. Entisessä kodissaan se oli saanut vain pellettejä ja lutkutellut leviä ja juurakkoa. Me haluaisimme tarjota vihanneksiakin, mutta miten kalasen saisi oppimaan, että akvaarioon laitetut vihannekset on tarkoitettu hänelle syötäväksi?? Ollaan kokeiltu tähän mennessä hernettä ja paprikaa, kumpaankaan ei ole koskenut. Salaattia ehkä seuraavaksi. Vai onkohan liian myöhäistä opettaa neidille kasvissyönnin iloja?
Aikansa vie tottua paikkaan ja tyyliin. Mä oon partiksilleni kurkut tarjonnut muovitetun rautalangan koukulla. Rautalanka koukku akvan reunaan ja alakoukku kurkkuineen sun muine kokeiluineen kymmenisen senttiä pohjasta lasin viereen. Kun ne sen paikan oppii niin kyl tulevat heti. Viikon kannattaa pitää oppi-tarkoituksessa niin sit eivät vierasta. Sit samaan lankaan kurpitsaa, perunaa, paprikaa jne. Tuorekurkku on halvin ja varmin aloitus.
"Ostetaan sit rapuja, ja juksataan mummolle ettei meillä ole haavia, niin se ei voi syödä niitä" SANNA 4-v
Ihan puuta heinää kirjoitin kun tänä aamuna luin tekstin uudelleenPartkseni ei koske kurkkuun, maissiin eikä paprikaan
Illalla tein kokeen pavulla ja porkkanalla. Porkkanaan ei ole koskettukaan, papua en ole vielä löytänyt.
Herneet kannattaa kuoraista ja vähän litsata ennen akvaarioon laittoa niin saavat siitä paremmin irti.
Laita kurkusta tai kesäkurpitsasta sitä lihaisinta osaa jossa on paljon siemeniä.
Mulla on käytössä sellainen muovitettu rautalanka (jostain pennun lelusta peräisin). Pujotan sen siivusta läpi ja laitan päät yhteen. Sen sitten pohjalle killumaan. Paikalla ei ole väliä. Hyvin tuntuu partiksen nenä toimivan. Ei mene minuuttiakaan kun se alkaa etsiä missä se herkku on
Kokeilkaa päärynää!! Partiksemme söi ainoastaan kurkkua, kunnes se sai ihanaa pehmennyttä ja makeaa muutaman päivän pöydällä seissyttä päärynää lohkon. Ei päästänyt irti ennenkuin läpireikä oli muodostunut!
Sai enemmän vitamiinejakin kuin kurkusta.
Onko muuten kellään partis oppinut syömään akvaariokasveja maistettuaan salaatinlehteä? Niitten koostumuksessa on niin paljon samankaltaisuutta, että jotenkin en ole ollutkaan kovin innostunut kokeilemaan.
Onko muuten kellään partis oppinut syömään akvaariokasveja maistettuaan salaatinlehteä? Niitten koostumuksessa on niin paljon samankaltaisuutta, että jotenkin en ole ollutkaan kovin innostunut kokeilemaan.
Olen viime päivinä (öinä) kokeillut tarjota salaattia, kahtena yönä kiehautettua kesäkurpitsaa ja viime yönä päärynää. Ainoat, jotka näyttävät pitävän bileitä herkkujen äärellä ovat kotilot... monnia en vihannesten ja hedelmän kimppuun ole tietääkseni onnistunut houkuttelemaan.
Onko kellään kokemusta, kuinka pitkään samaa ruokalajia kannattaisi tarjoilla, että saattaisi oppia sitä syömään? Vai auttaako edes tarjoilun sinnikkyys?
Onko kellään kokemusta, kuinka pitkään samaa ruokalajia kannattaisi tarjoilla, että saattaisi oppia sitä syömään? Vai auttaako edes tarjoilun sinnikkyys?
Vaihda tarjoiltavaa sinnikkäästi. Meidän partis aloitteli kurkulla ja jatkoi päärynän kautta perunaan ja paprikaan. (Aineet vaan koveni ja koveni
) Välissä tarjoilin salaattia ja kaalia ja ties mitä. Pyrstön viuhautus oli ainoa reaktio useimpiin yrityksiini. Kiehautettuna ei ole kelvannut mikään. Kaikkia tarjouksia pidin vain yön yli. Aika nopeasti partis näyttää mikä maistuu.
-
NesteHukka
- Advanced Member

- Viestit: 1892
- Liittynyt: 17:48, 20.11.2001
- Akvaarioseurat: TAS
- Sukupuoli: Mies
- Paikkakunta: Lempäälä
Se kelluu, jos sitä ei kiehauta.ap79 kirjoitti:Pakko tunkea tähän väliin ja kysyä, että mikä se pointti on siinä kiehautuksessa? En ole ikinä saanut siihen lopullista vastausta. Onko se vaan, että bakteerit kuolee tms? Toiset kyllä antaa ihan raakana... Niin myös minä..tiger kirjoitti:mulla on partikset tykänneet erityisesti kiehautetusta kesäkurpitsasta..
tiger
Mun kaikki plekot ovat muuten melkoista hulluna pakastekatkarapuihin, jotka niinikään kiehautetaan.
Kaikki eivät ehkä tiedä: Ctrl pohjassa vierittää hiiren rullaa, niin saa zoomattua kuvia jos ei muuten. Jean Subuffet: "For me, insanity is super sanity. The normal is psychotic. Normal means lack of imagination, lack of creativity"
Banaaninviipaleet(!) ovat meidän partanaamojen erityistä herkkua
Senttinen viipale vaan reilusti kannon juureen niin ei päiväsaikaankaan mene kauaa ennen kuin palasta on enää rääppeet jäljellä. Vähän suttuista puuhaa moinen on, mutta tämä ruokalaji kannattaakin säästää vedenvaihtopäivään
Muita onnistuneita kokeiluja ovat lusikanvarrella keihästetty kurkunviipale (raakana) ja jouluna kokeilin rosollinteon yhteydessä pehmeäksi keitettyä porkkanaa. Hyvin maistui.
Muita onnistuneita kokeiluja ovat lusikanvarrella keihästetty kurkunviipale (raakana) ja jouluna kokeilin rosollinteon yhteydessä pehmeäksi keitettyä porkkanaa. Hyvin maistui.
Tänään on huominen, josta olit huolissasi eilen.
-
Pelkkä aloittelija
- Senior Member

- Viestit: 867
- Liittynyt: 10:56, 28.12.2004
- Paikkakunta: Lahti
Oma partikseni vain ensin ujosteli kurkkua mutta kun se oli ollut akvaariossa pari tuntia se kävi kurkun kimppuun ja lutkutteli sitä siinä ainakin kaksikymmentä minuutia irti päästämättä.
Mutta pelkään että partis keihästää ITSENSÄ siihen ruuvin päähän.
Aina pelottaa kun sen maha tulee ruuvin terävän osan lähelle. Osaako partis varoa sitä vai pitääkö "piikki" piilottaa kurkun sisään?
Eipä oo mulla koskaan tullu mieleen käyttää teräviä ruuveja ruoan painona. Eikä veistä eikä haarukkaa, vaan ihan joka puolelta pyöreämuotoista lusikkaa, jonka varsi työnnetään kurkun, kesäkurpitsan tms. tapauksessa kuoripuolelta pituussuunnassa läpi. Pienille paloille riittää teelusikka, ison plekon isolle kesäkurpitsalle ruokalusikka. Ja jos haluaa ruoan "kelluvan" hieman pojan yläpuolella, jotta kala saa enemmän virikkeitä, niin sen lusikan voi työtää vain vähän matkaa sinne sisään. Jos lusikan työntää siten, että kurkunpala tulee siihen lusikkaosaan kiinni, niin ruoka pysyy pohjan suuntaisesti.Pelkkä aloittelija kirjoitti:Oma partikseni vain ensin ujosteli kurkkua mutta kun se oli ollut akvaariossa pari tuntia se kävi kurkun kimppuun ja lutkutteli sitä siinä ainakin kaksikymmentä minuutia irti päästämättä.Mutta pelkään että partis keihästää ITSENSÄ siihen ruuvin päähän.
Aina pelottaa kun sen maha tulee ruuvin terävän osan lähelle. Osaako partis varoa sitä vai pitääkö "piikki" piilottaa kurkun sisään?
-
kylpyankka
- Advanced Member

- Viestit: 1565
- Liittynyt: 11:38, 21.07.2004
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Minulla on tällainen viritelmä: sukkahousuista leikattu lenksu, joka kierretään kurkun tms viipaleen ympärille ja osa lenksusta pitkulaisen kiven ympärille. Kivi hiekan alle piiloon ja kattaus on valmis. 
Terävä ruuvi kuulosta aikaa hurjalta. Kalahan voi vahingossa itsensä siihen keihästää jos vaikka jotain säikähtää ja ui vauhdilla kurkkua/ruuvia kohden.
Terävä ruuvi kuulosta aikaa hurjalta. Kalahan voi vahingossa itsensä siihen keihästää jos vaikka jotain säikähtää ja ui vauhdilla kurkkua/ruuvia kohden.
Pakastus kiehauttamisen sijaan
Syötin partiksilleni porkkanaa, jonka jäädytin ja sulatin ensin. Maistui. Salaatti menee myös hyvin, mutta keltainen paprika parhaiten. Vitamiinit säilyvät paremmin, kuin keittäessä.Viimeksi mainitut vain laitettava puoleksi hiekkaan, etteivät nouse pintaan. Jos eivät monnit meinaa löytää eväitä, kannattaa pitää muutama paastopäivä, niin jo alkaa ruoka löytymään..
-Ei kukaan vatsa täynnä ruokaa etsi..
Keittettyä riisiä maistelivat myös, kun kerran riisiateriastani maistiaisia tarjosin. Tiedä, onko niin terveellistä, mutta kokeilin huvikseni..
-Ei kukaan vatsa täynnä ruokaa etsi..
Keittettyä riisiä maistelivat myös, kun kerran riisiateriastani maistiaisia tarjosin. Tiedä, onko niin terveellistä, mutta kokeilin huvikseni..
Parempi konsti on laittaa siimaan reilusti ongenkupponen kellumaan pinnalle. Loppui tuttavienkin kyselyt että mikä se tuon lusikan funktio tuolla pohjalla on?Kala_ kirjoitti:Ja nuohan on kätevä upottaa pohjaan ruuvilla, johon on sidottu siiman pätkä.
Ruuvin kiertää kiinni esim. kurkun kuoreen, siiman toinen pää esim. valaisimen päädyn alle. Ei tartte kastella käsiään missään vaiheessa, ja jos tuo kurkun kuori (niinkuin meillä) jää syömättä, saa sen kätevästi ylös
Jouko


