Timanttitonkija liian iso 350 litraiseen?

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Rousku
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 08:32, 13.12.2004

Timanttitonkija liian iso 350 litraiseen?

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Olin suunnitellut ottavani 350 litraiseen uuteen akvaariooni parin timanttitonkijoita, mutta lueskeltuani täällä kyseisestä lajista, taitaa yleinen mielipide olla, että se on liian iso tuon kokoiseen tankkiin.
Voi harmi. Todella mielenkiintoinen ja kaunis kala. Onko teillä suositella jotain muuta näyttävää ja käytökseltään mielenkiintoista kirjoahventa, joka ei syö kasveja, ja ei ole kooltaan ihan hippiäinen?
Todella moni täällä kehuu avainkirjoahvenen maasta taivaisiin, mutta jotenkin se ei oikein herätä mielenkiintoa.
Muuna kalastona altaassa tulee olemaan monnisia, ja sampimonneja, ehkä joku parvi tetroja.
Neitotonkijaa ovat ihmiset myöskin kehuneet, mutta sen kudetus taitaa olla suhteellisen hankalaa, toiveissa kuitenkin olisi päästä hieman seuraamaan perhe-elämää.
Argh, miten tämä voi olla näin vaikeaa, kalaston suunnittelu. ;)
Tpip
Senior Member
Senior Member
Viestit: 510
Liittynyt: 13:16, 16.01.2004
Paikkakunta: lappeen Ranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tpip »

Jos tonkija pitää olla, niin yksi hyvä vaihtoehto voisi olla klovnitonkija. Jää suunnilleen neitotonkijan kokoiseksi ja pitäisi olla huomattavasti helpompi kudettaa.
Raaka-Arska
Member
Member
Viestit: 373
Liittynyt: 18:48, 15.06.2004
Paikkakunta: Sahalahti

Viesti Kirjoittaja Raaka-Arska »

Itselläni on noita klovnitonkioita 4kpl ja ne on todella kilttejä ja mukavia.
paul
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3302
Liittynyt: 12:39, 15.01.2005
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja paul »

Kyhmytonkija.
Muistuttaa paljon Timanttitonkijaa, mutta jää pienemmäksi.
Kyhmyjen erikoinen piirre on johtavan urokson päähän kasvava punainen kyhmy eli "patti".

Rauhallinen kala kunhan on parvi.
Malawi - hietikko-biotoppi
4 x Scieanochromis fryeri iceberg
6 x Labidochromis caeruleus
muuriset
Junior Member
Junior Member
Viestit: 183
Liittynyt: 21:48, 06.01.2005
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja muuriset »

Punakirjoahven. Kaunis kala, myös kutuajan ulkopuolella! :) Ei tosin mikään kauhean suuri (uros ~10 cm, naaras vähän pienempi). Todellahelppo kudettaa - eipä juuri tarvitsee kudettaa, kutee omin avuin. [;)] Ei syö kasveja, muutenkin säyseä. Tosin, kutua tai poikasiaan vahtiessaan aika hyökkäävä, mutta ei mikään mahdoton.

Meiltä niitä jonkin ajan kuluttua saisi... [;)]
Opin jo aikapäiviä sitten, ettei kannata hukata aikaa pyrkimällä saamaan muita vakuuttuneiksi
JKatajisto
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 11:36, 21.08.2003
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JKatajisto »

Hei,
Olen ilmeisesti noussut maanantaijalalla keskiviikkona, mutta hyvät hyssykät, ei timanttitonkijoiden 350 litraiseen akvaarioon laittamiseen tarvita Aqua Webin yleistä hyväksyntää...
Kysyminen on OK ja hyväkin, sitä en tarkoita, mutta täällä niin helposti annetaan kuva, ettei tietyn kokoisten kalojen kasvattaminen vaan kertakaikkiaan onnistu jollei ole varaa yli 500 litran altaaseen -ja mielestäni on turhaa moisella latistaa ihmisten innostus joihinkin lajeihin... Nämä tonksottelijat eivät kuitenkaan ole mitään tiukkoja reviirikaloja tai tarvitse avoimia vesiä uidakseen sydämensä täydeltä, vaan enimmäkseen laiduntavat jatkuvasti pohjaa tai muita pintoja, mihin ei aina niin hirmuisasti litroja tarvita, mutta pohjapinta-alaa joo (eli jos litrasi tulevat pääosin altaan korkeudesta voi olla etteivät timanttitonkijat viihdy, vaikka litroja olisi kuinka).

Tottakai suosittelisin mahdollisimman isoa allasta timanttitonkijoille, mutta jos järjestät altaan niin, että siellä on avoimia alueita hiekkaa tongittavana ja riittävän isoja piiloja (kantoja ja vaikka miekkakasveja) ja _ennen kaikkea_ huolehdit siitä, että vesiarvot pysyvät kohdallaan (= riittävästi suodatusta ja vedenvaihtoja, oikean määrän omaan altaaseesi löydät kokemuksen kautta), ei ole syytä luopua haaveesta. Voi olla, että muiden kalojen määrää on hieman vähennettävä. Kovin isoa parvea ei kannata lähteä 350 litraisessa kasvattelemaan, ellet ole sitten valmis luopumaan joistakin yksilöistä niiden aikuisiän koittaessa, mutta kolme kappaletta uskaltaisin kyllä laittaa (ja tosiaan, kalojen iästä/koosta riippuen vaikka viidelläkin voit aloittaa, mutta niiden aikuistuessa saattaa tila käydä pieneksi). Jos epäilet, että Timanttitonkija on pikkaisen liian herkkä laji niin voit kokeilla käyttäytymiseltään ym. melko samanlaista lähisukulaista Pronssitonkijaa, joka jää myös himpun pienemmäksi ja kestää vähän heikompia vesiarvoja. Poikasina nämä kalat ovat vähän joustavampia kuin sitten aikuisina, ja siinä aikana kun kalat kasvavat opit niitä koko ajan paremmin hoitamaan.

Mitä sitten akvaarioosi päädytkin laittamaan, onnea uuteen akvaarioon,

Jonna
paul
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3302
Liittynyt: 12:39, 15.01.2005
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja paul »

Timanttitonkija kasvaa 25-30cm pitkäksi eli on iso kala. Jos altaassa ei ole tarpeeksi pituutta niin kala jää kitukasvuiseksi.

Itselläni on 3 timanttia 725 litrasessa ja kyllä käyttävät kaiken tilan hyväksi. Eli uivat paljon päästä päähän. Ei ne kokoajan syö pohjaa vaan ainoastaan kun on nälkä.

Ja timantti on todella herkkä kala ja kun on liian nafti allas se sairastuu helposti reikätautiin.
Malawi - hietikko-biotoppi
4 x Scieanochromis fryeri iceberg
6 x Labidochromis caeruleus
paul
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3302
Liittynyt: 12:39, 15.01.2005
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja paul »

Tuolla on myynnissä pronssitonkijaa joka on lähes identtinen timantin kanssa, mutta jää pienemmäksi (15-20cm).

Suosittelen, että otat ennenmin niitä kuin timantteja.

Mitä tuossa JKatajisto sanoi kalojon minimi litroista, niin on kyllä osaksi oikeassa sillä välillä vaaditaan aivan liian isoja litroja pienille kaloille, mutta kuitenkin pitää muistaa, että osa kaloista on vain isojan altaiden kaloja kuten Oskari, timanttitonkija, isot plekot...
Malawi - hietikko-biotoppi
4 x Scieanochromis fryeri iceberg
6 x Labidochromis caeruleus
JKatajisto
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 11:36, 21.08.2003
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja JKatajisto »

paul kirjoitti:Timanttitonkija kasvaa 25-30cm pitkäksi eli on iso kala. Jos altaassa ei ole tarpeeksi pituutta niin kala jää kitukasvuiseksi.
Yleisesti ottaen akvaariossa kalat eivät välttämättä kasva yhtä isoiksi kuin luonnossa (eivät edes suuressa akvaariossa), se ei kuitenkaan tarkoita, että kala on jäänyt 'kitukasvuiseksi' ja jotenkin automaattisesti kärsii puuttuvasta parista sentistä.
Kalatkin sopeutuvat eri olosuhteisiin. Kokemuksesta voin sanoa, että timanttitonkija voi kasvaa reippaasti yli 25 cm, kutea ja päällisin puolin elää mukavaa elämää, pienemmässäkin altaassa kuin täällä yleisesti suositellaan.
paul kirjoitti:Itselläni on 3 timanttia 725 litrasessa ja kyllä käyttävät kaiken tilan hyväksi. Eli uivat paljon päästä päähän. Ei ne kokoajan syö pohjaa vaan ainoastaan kun on nälkä.
Ja timantti on todella herkkä kala ja kun on liian nafti allas se sairastuu helposti reikätautiin.
En tarkkoittanut, että nämä tonkijat möllöttäisivät paikallaan, vaan etteivät ne välttämättä vaadi paljon uintitilaa voidakseen hyvin. Virkeä ja liikkuva käytös on, ainakin timanttitonkijoilla, merkki kalan hyvästä voinnista, joka voidaan mielestäni saavuttaa myös esim. 350 l akvaariossa hyvällä hoidolla.
Luonnossa ruokaa on todennäköisesti tarjolla niukemmin ja se on haettava suuremmalta alalta kuin akvaariossa, ja jatkuva tonksottelu tai sen puuttuminen voivat liittyä ruuan tarjontaan (annoksiin ja ruokintakertojen määrään).
Reikätaudin välitöntä aiheuttajaa ei täysin tiedetä, muuten kuin tietenkin että stressaantunut kala saa reikiä päähän helpommin. Lajille huonot vesiarvot ovat yksi stressin syy, ja tiedetään, että hyvät vesiarvot (=alhaiset nitriitit ja nitraatit) vähentävät reikätaudin esiintymistä. Nitraatit/iitit on joskus helpompi pitää alhaalla isossa altaassa, mutta ne pystyy pitämään hyvällä tasolla myös pienemmässä altaassa. Toinen stressiä aiheuttava tekijä voi olla tilanpuute, mistä seuraa esim. lajitovereiden jatkuva ahdistelu. Tätä voi lieventää tarjoamalla riittävästi piiloja ja elementtejä, jotka käyvät 'reviirirajoista' -parasta olisi tietenkin tarjota mahdollisimman iso akvaario siinä samalla (mutta iso akvaario ei yksin takaa, ettei tulisi lajitovereista stressiä).
Olen ollut huomaavinani, että vesiarvoilla on kuitenkin suurempi merkitys reikätautiin kuin kalojen sosiaalisilla suhteilla -sosiaalisten suhteiden merkitys kuitenkin saattaa kasvaa kalojen aikuistuessa.

Kantani vain on, että Timanttitonkijoiden/pronssitonkijoiden harrastamisen voi aloittaa vähän pienemmälläkin akvaariolla, kunhan välittää kaloistaan ja tarkkailee niiden vointia ja toimii sen mukaisesti (akvaarioharrastusta en tosin ehkä aloittaisi timanttitonkijoista). Luonnollisesti kalan ja altaan koko rajoittaa joidenkin lajien pitoa akvaariossa, mutta tässä tapauksessa sanoisin, että jos on valmis oppimaan ja tekemään työtä kalojensa hyvinvoinnin eteen, 350 l ei ole välttämättä liian pieni akvaario.

Ei voi olla hyväksi akvaarioharrastukselle yleisesti, eikä kyseisen lajin akvaarioharrastukselle, jos aidosti asiasta innostunut 'käännytetään ovelta' 'liian pienen' akvaarion vuoksi. Moni voi ongelmitta pitää hienoja kaloja isossa akvaariossa oppimatta paljoakaan niiden käytöksestä tai olosuhteista, 'liian pienen' akvaarion omistajan on pakko oppia.

yt,
Jonna
(kun minä olin pieni 350 litrainen oli iso akvaario)
paul
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3302
Liittynyt: 12:39, 15.01.2005
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja paul »

Silti en laittaisi 30cm jytkylää 100-130cm akvaarioon. Vaikka ollas on pieni voi kala kasvaa pitkäksi ja kun kuitenkin on olemassa saman tyylisä kaloja. Miksi ottaa kaloja joille olisi parempi laittaa enemmän tilaa?

Itsekkin aikoinani meinasin ostaa kolmepuolikkaaseni pari timanttia, mutta päädyin noihin kyhmyihin, koska kasvavat jopa puolet lyhyimmiksi.

Nyt olen laittanut tuohon 725l 3 timanttia ja yksi tulee vielä sekä 4 oskaria. Oskareista olen aina haaveillut ja vaikka minimiksi sanotaan 300 litraa en ikinä laittaisi oskaria kolmesataseen. Timantti on kuiten lähes samaa kaliperiä joten suosittelen edelleen ostajalle pronssi- tai kyhmytonkijaa.
Malawi - hietikko-biotoppi
4 x Scieanochromis fryeri iceberg
6 x Labidochromis caeruleus
Rousku
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 08:32, 13.12.2004

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Itse asiassa alkuperäinen päätyi noihin klovnitonkijoihin ;)
Zelda
Member
Member
Viestit: 271
Liittynyt: 20:29, 21.06.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja Zelda »

Tpip kirjoitti:Jos tonkija pitää olla, niin yksi hyvä vaihtoehto voisi olla klovnitonkija. Jää suunnilleen neitotonkijan kokoiseksi ja pitäisi olla huomattavasti helpompi kudettaa.
Minä mielenkiinnolla otan kaiken tiedon klovnitonkijoiden kutemisesta :P Altaassa polskii yksi jos toinenkin kys. kala ja mielenkiinnolla nyt seuraan tilannetta: kaksi tonkijaa ovat pistäneet hynttyyt yhteen ja puuhailevan kannon alla, värit on muuttuneet tosi kirkkaaksi, mustat raidat vatsa- ja selkäevässä molemmilla. Upeannäköisiä! Liekö tulossa perheenlisäystä...
samara
Senior Member
Senior Member
Viestit: 900
Liittynyt: 18:00, 12.08.2004
Paikkakunta: Jyväskylä(Vaajakosken vieressä) Las/Lohikosken akvarioseuran Perustaja/Presidentti ;)

Viesti Kirjoittaja samara »

[quote="paul"]Silti en laittaisi 30cm jytkylää 100-130cm akvaarioon.



itse en ole koskaan nähnyt timanttia joka olisi 30cm.!!! onko kellään kasvanut tuon kokoiseksi?? epäilen... :?

-M
paul
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3302
Liittynyt: 12:39, 15.01.2005
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja paul »

samara kirjoitti:
paul kirjoitti:Silti en laittaisi 30cm jytkylää 100-130cm akvaarioon.



itse en ole koskaan nähnyt timanttia joka olisi 30cm.!!! onko kellään kasvanut tuon kokoiseksi?? epäilen... :?

-M
Timanttitonkija voi kasvaa 30cm pitkäksi, mutta se on harvinaista. Vaikka kala olisikin liian pienessä altaassa ei se automaattisesti meinaa, että kala jäisi kitukasvuiseksi.

Yleisin pituushan on n.25cm
Malawi - hietikko-biotoppi
4 x Scieanochromis fryeri iceberg
6 x Labidochromis caeruleus
samara
Senior Member
Senior Member
Viestit: 900
Liittynyt: 18:00, 12.08.2004
Paikkakunta: Jyväskylä(Vaajakosken vieressä) Las/Lohikosken akvarioseuran Perustaja/Presidentti ;)

Viesti Kirjoittaja samara »

just tota tarkoitin että täällä usein puhutaan että vaikka siitä tulee 50cm vonkale ja sitten kumminkin kukaan ei ole nähnyt ko. kalaa kun vaikka 35cm. pitkänä

-M
paul
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3302
Liittynyt: 12:39, 15.01.2005
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja paul »

samara kirjoitti:just tota tarkoitin että täällä usein puhutaan että vaikka siitä tulee 50cm vonkale ja sitten kumminkin kukaan ei ole nähnyt ko. kalaa kun vaikka 35cm. pitkänä

-M
Kyllä 25cm timantti on silti liian iso 300 litraseen
Malawi - hietikko-biotoppi
4 x Scieanochromis fryeri iceberg
6 x Labidochromis caeruleus
samara
Senior Member
Senior Member
Viestit: 900
Liittynyt: 18:00, 12.08.2004
Paikkakunta: Jyväskylä(Vaajakosken vieressä) Las/Lohikosken akvarioseuran Perustaja/Presidentti ;)

Viesti Kirjoittaja samara »

on on!
paul
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3302
Liittynyt: 12:39, 15.01.2005
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja paul »

Koska sehän tässä oli pointti, että on liian iso kolmesataseen.
Malawi - hietikko-biotoppi
4 x Scieanochromis fryeri iceberg
6 x Labidochromis caeruleus
Azkhaeracan
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1302
Liittynyt: 19:02, 04.12.2002
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Viesti Kirjoittaja Azkhaeracan »

Mielelläni kyllä haluaisin nähdä 30 senttisen timanttitonkijan, ei siis minään piruiluna, mutten ole koskaan nähnyt sellaista suuressakaan akvaariossa. :)

Otittehan myös huomioon, että eri populaatioiden (vaiko kenties useiden nimeämättömien lajien, joita pidetään timanttitonkijoina) kesken kalojen koot vaihtelevat jonkun verran. Ei siis tiedä tuonkaan puolesta varmaksi, onko onnistunut saamaan itselleen suuremmaksi kasvavan kaverin vaiko hiukkasen pienemmäksi jäävän, jollei ole tutustunut näihin populaatioihin tarkemmin. ;)
Enhän ollenkaan **ssi pilkkua. :D

Niin ja kyllähän se nuorena 300:seen sopii, kunhan osaa vaan ajoissa sitten siirtää suurempaan. Mutta jos on tarkoitus pitää kala siellä koko ikänsä, niin sitten vaihtaisin kyllä lajia.
Jos tonkijaa sinne haluat ottaa, niin kyhmytonkijalle ääni täältä päästä :) Varmasti reikiintyvätkin timantteja vähemmän ja säästyt suurelta päänvaivalta.
Fishy fella.
paul
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3302
Liittynyt: 12:39, 15.01.2005
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja paul »

Azkhaeracan kirjoitti:Mielelläni kyllä haluaisin nähdä 30 senttisen timanttitonkijan, ei siis minään piruiluna, mutten ole koskaan nähnyt sellaista suuressakaan akvaariossa. :)
Itse olen sellaisen nähnyt yleisö altaassa.
Otittehan myös huomioon, että eri populaatioiden (vaiko kenties useiden nimeämättömien lajien, joita pidetään timanttitonkijoina) kesken kalojen koot vaihtelevat jonkun verran. Ei siis tiedä tuonkaan puolesta varmaksi, onko onnistunut saamaan itselleen suuremmaksi kasvavan kaverin vaiko hiukkasen pienemmäksi jäävän, jollei ole tutustunut näihin populaatioihin tarkemmin. ;)
Enhän ollenkaan **ssi pilkkua. :D
Se toinen on pronssitonkija joka muistuttaa timanttitonkijaa, mutta jää pienemmäksi ja on vähän agressiivisempi.
Niin ja kyllähän se nuorena 300:seen sopii, kunhan osaa vaan ajoissa sitten siirtää suurempaan. Mutta jos on tarkoitus pitää kala siellä koko ikänsä, niin sitten vaihtaisin kyllä lajia.
Jos tonkijaa sinne haluat ottaa, niin kyhmytonkijalle ääni täältä päästä :) Varmasti reikiintyvätkin timantteja vähemmän ja säästyt suurelta päänvaivalta.
Puhe on ollut pysyvästi 300 litraseen.
Ja itse olen kokoajan kyhmyä sinne ehdottanut.
[/quote]
Malawi - hietikko-biotoppi
4 x Scieanochromis fryeri iceberg
6 x Labidochromis caeruleus
Azkhaeracan
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1302
Liittynyt: 19:02, 04.12.2002
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Viesti Kirjoittaja Azkhaeracan »

Otittehan myös huomioon, että eri populaatioiden (vaiko kenties useiden nimeämättömien lajien, joita pidetään timanttitonkijoina) kesken kalojen koot vaihtelevat jonkun verran. Ei siis tiedä tuonkaan puolesta varmaksi, onko onnistunut saamaan itselleen suuremmaksi kasvavan kaverin vaiko hiukkasen pienemmäksi jäävän, jollei ole tutustunut näihin populaatioihin tarkemmin. ;)
Enhän ollenkaan **ssi pilkkua. :D
Se toinen on pronssitonkija joka muistuttaa timanttitonkijaa, mutta jää pienemmäksi ja on vähän agressiivisempi.


Ei, en tarkoittanut S. juruparia. Pronssilla ja Timantillahan on täysin selkeä ero. Tarkoitin edelleenkin niitä timanttina myytyjä vielä toistaiseksi nimeämättömiä kaloja, joista osa on timanteille paljon läheisempää sukua kuin pronssit.
Muutama esimerkki: Satanoperca cf. leucosticta "Amazonas Red", Satanoperca cf. leucosticta "Gold Spot", Satanoperca cf. leucosticta "Gold Stripe", Satanoperca cf. leucosticta "Rio Tapajós", Satanoperca cf. leucosticta "Xingu", jne jne. Suurin osahan timanteista tuodaan luonnosta, milloin mistäkin ja sitten onkin kasassa kaloja erilaisella kuvioinnilla ja aikuiskoolla.

Huomasin kyllä, että joku muukin kyhmyä ehdotti, mutta annoin myös ääneni sille. Ihmettelen, jos herra näkee siinä jotakin valittamisen aihetta. :)
Fishy fella.
Mall@s
Starting Member
Starting Member
Viestit: 22
Liittynyt: 16:51, 14.12.2004
Paikkakunta: Helsinki 41

Viesti Kirjoittaja Mall@s »

JKatajisto kirjoitti: Nämä tonksottelijat eivät kuitenkaan ole mitään tiukkoja reviirikaloja tai tarvitse avoimia vesiä uidakseen sydämensä täydeltä, vaan enimmäkseen laiduntavat jatkuvasti pohjaa tai muita pintoja, mihin ei aina niin hirmuisasti litroja tarvita, mutta pohjapinta-alaa joo (eli jos litrasi tulevat pääosin altaan korkeudesta voi olla etteivät timanttitonkijat viihdy, vaikka litroja olisi kuinka).
Tämä on mun mielestä sellainen asia missä ei oikeen tahdo meidän harrastajien ajatusmaailma kohdata.
Aina vaan tuijotetaan noihin litramääriin eikä tuohon pohjapinta-alaan kiinnitetä niinkään huomiota.
Tarkoitan sitä,että ainahan ensimmäiseksi kysellään litramääriä olet sitten kalakaupassa tai täällä keskustelussa.

Vaikka noviisi olen, niin sitä mieltä ,että jos joutuisin asumaan kahden neliömetrin huoneessa jossa huonekorkeus olisi esim. 10 metriä , niin kyllä ahistais ;)

Olis kiva jos joku voisi vaikka neuvoa mut asiaa sivuavalle saitille,varsinkin jos aivan väärässä olen.

nimimerkillä :
"mitä kaloja 180 litraseen" 8-)
Azkhaeracan
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1302
Liittynyt: 19:02, 04.12.2002
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Viesti Kirjoittaja Azkhaeracan »

Mall@s kirjoitti:Vaikka noviisi olen, niin sitä mieltä ,että jos joutuisin asumaan kahden neliömetrin huoneessa jossa huonekorkeus olisi esim. 10 metriä , niin kyllä ahistais ;)


Jep, mutta muistahan, että kalat kuitenkin käyttävät korkeuttakin uidessaan :) Siksi ehkä litramääriä tuijotetaan, vaikka osa käyttäisikin enemmän pohja-alaa.
Fishy fella.
Mall@s
Starting Member
Starting Member
Viestit: 22
Liittynyt: 16:51, 14.12.2004
Paikkakunta: Helsinki 41

Viesti Kirjoittaja Mall@s »

Spekuloidaan nyt vähän lisää sitten ...

Eivätköhän kaikki alle esim. metrin korkuiset altaat ole kaukana luomusta, vedenpaineet ym.
Mun mielestä tässä tullaan sitten siihen ,että missä ne kalat ovat tottuneet olemaan ,siis syvyyden (altaan korkeus) osalta ,luonnosta vai kasvatettuja.

Ei nyt kuitenkaan mennä mihinkään ääripäähän.
Vaikka että kun ne aina on 50 l :ssä olleet, niin olkoot.Onhan sellasiakin kaloja jotka pärjää (tai viihtyy)50 l,mutta entä jos pohja-ala on vaikka 25 x 25

Jos nyt laitetaan vaikkapa niin tavallinen kuin 20 neontetran parvi n. 120 litraseen esim. 35 x 35 x 100 , tai sitten 80 x 40 x 40 (pituus x syvyys x korkeus) , niin kummassakohan ne tetrat viihtyvät paremmin.Vaihtoehtoisesti voitais tietty laittaa vaikka joitakin monnisia , niin ei tule epäilystäkään asiasta.

Totuushan on kuitenkin se, että me "tavalliset harrastajat" joudumme ne litrat sijoittamaan sellaiseen asentoon mikä nyt sattuu olemaan käytännöllisintä ,eikä aina päästä siihen kuinka kaloille olisi parasta.
Eikä luomuun koskaan.

Olikohan tässäkään keskustelussa kertaakaan sivuttu noita kysyjän 350 l altaan mittoja,vai onko se aivan suoralta kädeltä sanottuna aivan mahdotonta sijoittaa niitä tonkijoita siihen. ;)

Täytyypi lukasta hiukka tarkemmin ja vaikka poistaa sitten tää huomautus asiattomana 8-)

nimimerkillä :
"mitä kaloja 178,5 litraseen" :roll:
Mall@s
Starting Member
Starting Member
Viestit: 22
Liittynyt: 16:51, 14.12.2004
Paikkakunta: Helsinki 41

Viesti Kirjoittaja Mall@s »

Rousku kirjoitti:Itse asiassa alkuperäinen päätyi noihin klovnitonkijoihin ;)
Mielestäni ihan hyvä ratkaisu.

Uteliaisuuttani kysyisin vielä "Paul":ilta ,että miten hän olettaa että ko. 350 altaan pituus on 110 -130 cm. :?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”