Pennun ylenpalttinen akvaarioinnostus...

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Johannavee
Member
Member
Viestit: 474
Liittynyt: 02:06, 09.09.2003
Paikkakunta: Kuopio

Pennun ylenpalttinen akvaarioinnostus...

Viesti Kirjoittaja Johannavee »

...ei tunnu laantuvan. En tajua miten se jaksaa vaikka jatkuvasti kielletään (tottelee kyllä, mut kohta taas uudestaan) ja kalat ei ikinä tule kiinni saaduiksi... mutta kun liikkuvat otukset ilmeisesti häntä kauheesti kiehtoo niin jotenkin ei auta nyt sit mikään tohon hommaan :roll: . Muutakin puuhaa olisi tajolla, mutta jatkuvalla syötöllä se on vaan käpältämässä ja jahtaamssa kaloja lasin läpi. Eikä tunnu laantuvan. Tämä on jatkunut siitä asti kun se ylsi kahdella jalalla akvaarioon katsomaan. Lasit on ihan kuolassa ja naarmuissa jo. Onneksi kalat ei hirveästi ole ottanut nokkiinsa mut mun hermot alkaa mennä [}:)]. Siis kyseessähän ei ole kissa vaan villakoira, 5 kk, joka ei pureksi johtoja eikä muutenkaan tee tuhoja asunnossa. Kiltti murunen muuten siis, mutta tää sen akvaarioKALAharrastus alkaa pikkuhiljaa ottaa voimille. Muita koiria ei ikinä oo kalat jaksaneet kiinnostaa. Onks teidän koirilla ollut tällaista ja miten koira saatiin jättämään kalat rauhaan???
Sarkka
Member
Member
Viestit: 489
Liittynyt: 09:47, 08.04.2005
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Sarkka »

Ei mun sakemanni juurikaan jaksa innostua kalasista, onneksi. Olen joskus koiralle yrittänyt näyttää, että katsopas, mitä ötököitä tuolla vilistää. Noteeraa ne kyllä, mutta ei ne sen enempää jaksa kiinnostaa.

Tosiaan, ei kai siinä auta kuin kieltoa kiellon perään, kun koira käpälöi lasia, taikka sitten eristää allas ja koira toisistaan. :|
"Miksipä tehdä jotain helposti sillä sehän se vasta tylsää olisi."
-Kaaka81
Heli69
Junior Member
Junior Member
Viestit: 77
Liittynyt: 11:32, 28.07.2004
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

karkotetta?

Viesti Kirjoittaja Heli69 »

Mitä jos laittaisi sellaista suihkeena saatavaa koirakarkotetta akvan ulkopintaan? En sitten tiedä jääkö siitäkin rähmäjäljet tai toimiiko edes. Mutta niitä saa kauppojen lemmikkiosastoilta.
YV:llä tavoittaa tai heli(ät)styrkka(piste)fi
Varmimmin/nopeiten FB:n kautta yksärillä https://www.facebook.com/heli69
Inia
Akvaariosisustaja 2005
Akvaariosisustaja 2005
Viestit: 1133
Liittynyt: 11:54, 07.02.2003
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Inia »

Jos laittaisit jonkun selkeän rajan akvaarion eteen (ellet väliaikaista aitaa voi rakentaa) ja kouluttaisit pentua pari päivää niin, että kun se ylittää rajan, tapahtuu jotain ikävää (kova ääni, kielto, käsien paukautus yhteen) ja kun se sitten myöhemmin jää hetkeksikin rajan taakse miettimään, se saa kehuja. Olet kuitenkin ainoa joka ikävän tavan saa pennulta kitkettyä ja villakoirat ovat todella nopeita oppimaan. Varsinkin kun kyseessä on muuten kiltti pentu niin varmasti oppi menee perille kun pari kertaa kellistät sen maahan ja näytät että olet todella tosissasi. Ja kielto joka kerta kun tapaus toistuu. Ei pentu kauaa viitsi hommaa jatkaa kun se huomaa että siitä seuraa aina jotain ikävää. Rajan kunnioittamista voit opettaa pennulle vaikka istumalla lattialla rajan lähellä ja aina kun se menee rajan yli, torut sitä ja kun se tulee pois akvaarion luota kehut sitä. Toivottavasti saat pennun oppimaan!
(nimim. toinen villakoiran omistaja)
golden nugget
Junior Member
Junior Member
Viestit: 101
Liittynyt: 21:11, 12.01.2005
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja golden nugget »

Meidän muinoinen englanninspringerspanieli oli myös kiinnostunut sukulaistemme akvaariosta. Niin kauan kaloja hamuiltiin lasin läpi hampaat lasiin kolisten kun akvassa vaan valot oli päällä. Kun valot otti pois, koiruli ei enää ilmeisesti nähnyt kaloja ja jätti akvan rauhaan...

Yksi näppärä kikka koirankoulutuksessa yleensäkin on suihkepullo. Suihkepulloon vettä ja sumutusasento sillain "ruikkaukseksi", että vesi tulee yhtenä kapeana ruuttana. Aina kun koira tekee kiellettyä (esim menee klähmimään akvaa), niin napakka kielto "EI", ja ruikkasu vettä kuonolle. Jostain syystä koirat tuntuvat inhoavan veden ruiskaisua nenälle, joten toimii melkoisen pomminvarmasti. Ei mene kauaakaan, kun pelkän suihkepullon esille ottaminen saa koiran vetäytymään pois kielletyltä alueelta. [;)]
-SYÖKÄÄ KANAA!-
Johannavee
Member
Member
Viestit: 474
Liittynyt: 02:06, 09.09.2003
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Johannavee »

Tuo inian vinkki ei oikein pienessä kämpässäni ala vajaa 30 neilöö yhteensä ja kolme akvaa samassa pikku huoneessa toimi, sillä muutoin pentu ei saasi liikkua mihinkään :? . Eli ahtaasti asutaan meillä. Pentu siis on lahjakkaasti kehystetty isoilla akvoilla :|. Tuntuu vain niin hermoille käyvältä tuo kalojen käpältäminen, varsinkin iltaisin. Pentu vain innostuu, kun jotkut kalat luulevat häntä ruokkijaksi (kiekot) ja toiset puolustavat poikasiaan (lehtikalat). Eli hän saa kaloissa eloa aikaan. GRRRR!
amanda
Senior Member
Senior Member
Viestit: 964
Liittynyt: 11:04, 27.08.2004
Akvaarioseurat: LAS
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja amanda »

Kun meidän koira oli pieni, se repi aina hampaillaan akvaarion alla silloin ollutta styroksin-suoja-viritystä (kaamea väliaikainen viritys, ei siitä sen enempää... :roll: )

Kielloista ei ollut apua, koska fiksu koira älysi pian sen olevan kiellettyä, ja teki sitä vain kun kukaan ei nähnyt. Niinpä otin ruokaöljyä, sekoitin siihen rutkasti cayennepippuria, ja sivelin mössön altaan alareunaan. Kerran haistettuaan ei koira mennyt enään lähellekään. Sottaisen näköistähän se on, mutta ei sitä ainakaan meillä tarvinnut kauaa pitää, oppi meni perille.

Tilanne oli tietenkin meillä hiukan erilainen kuin teillä Johannavee, mutta kokeile jos et muuta keksi. Pippuri ilmeisesti haisee koiran nenään hyvin vahvalta, ja voi auttaa, vaikkei teillä pureskelu olekaan ongelmana. Pikkuhaukku saattaa oppia, että kalat haisee pahalta, eikä niitä siksi kannata kytätä. :mrgreen:
Ken kuuseen kurkottaa, se käpyjä poimii
crisse_83
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4720
Liittynyt: 04:42, 17.04.2005
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kullaa, altaita vielä Harjavallassa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja crisse_83 »

Meillä 6vuotias englannispringerspanieli narttu saattaa tapittaa akvaariota ja seurata kalojen liikehdintää vaikka kuinka kauan. Muita kaloja ei pahemmin jahtaa pitsi noita tonkijoita ja niin, no kalastamassa kun ollaan esim. mökillä niin kyllä hän välillä koittaa lähteä uiden hakemaan jotain kalaa jonka hölmöt ihmiset ensin nostavat rannalle ja sitten päästävätkin takaisin... :roll:
Ketuttaa kuin pikkuoravaa pakkasella. Käpy on jäässä, hammas katki ja oksakin niin himskatin liukas. (Siistitty versio.)
Johannavee
Member
Member
Viestit: 474
Liittynyt: 02:06, 09.09.2003
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Johannavee »

Eilen pennulta poistettiin kulmahampaat ja se sai hammaslääkärissä sellaiset tujut tainnutusmyrkyt, että se ei katsellut kaloja lainkaan. Tänään se oli entistä pirteämpi nukuttuaan koko eilisen päivän ja huomasi, että uusia kaloja on ostettu ja kasveja harvennettu :mrgreen: . Hermot on taas ollut tämän pienen akvaristin kanssa tänään menä :? ...Albiinomonniset ja muut uudet vilkkaat vipeltäjät ovat sen mielestä kerrassaan vastustamattomia.
VesiEläin
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5925
Liittynyt: 07:54, 04.03.2004
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja VesiEläin »

Isotöistä.. Mutta nostaa akvaarioita niin korkealle ettei koira yletä lasiin. Ja jos se tulee kasvamaan, niin vielä korkeammalle. :mrgreen:
Johannavee
Member
Member
Viestit: 474
Liittynyt: 02:06, 09.09.2003
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Johannavee »

Eihhhh :o
Kolme jättiläisakvaariota pienessä huoneessa yksi lecoilla ja kaksi jalustoilla....Painajainen olisi noita nostaa!

Kun pentu eilen nukkui, vaihdoin vedet ja pitkästä aikaa pesin lasit ulkopuolelta. Jopa tuli kirkasta vähäksi aikaa... :roll: . Näkyy jopa kaloja 8O
wantukka
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1473
Liittynyt: 17:43, 21.04.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Mikkeli

Viesti Kirjoittaja wantukka »

Meillä hyvin näkee milloin Wanda on käynyt katselemassa kaloja: kuola vanat lasissa kertoo nääs. Ei se kuitenkaan enään niin kovin kiinnostunut akvaarioista ole. Siloin alkuun se ihmetteli kun kalat uivat lasipurkissa.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”