Epoxin - myrkyllistä?

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
MiSt
Senior Member
Senior Member
Viestit: 539
Liittynyt: 13:29, 08.11.2001
Paikkakunta: Kotka/Karkkila - Ciklidistit - KLAS

Epoxin - myrkyllistä?

Viesti Kirjoittaja MiSt »

Onko kukaan käyttänyt esim. Super Epoxia rakennellessaan suodattimia ym.? Mahtaako oikein annostellusta, sekoitetusta ja kunnolla kuivuneesta epoxista siis liueta haitallisia aineita veteen.?

Eivätkö esim. suodattimien moottorit ole valettu johonkin epoxyyn - luulisi toimivan muuallakin.? Olisi vaan hieman nopeampaa ja ehkä myös kestävämpääkin, kuin tuo silikoni.

Eikös niitä styrox-taustojakin päällystetä sillä "betoninpaikkaus"-epoxilla...
Ville V
Senior Member
Senior Member
Viestit: 802
Liittynyt: 08:24, 15.11.2001
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Ville V »

Styrox taustoissa käytetty pinnoite on kaksikomponenttinen injektio hartsi. Hartsi ei ole elastista niinkuin silikoni ja on "hitaanpaa" käyttää kuin silikoni. Hartsi kuivuu nopeammin kuin silikoni, mutta on täysin reagoinut(eli käyttövalmis)vasta n.7:ssä vrk:ssa.
Super Epoxia olen joskus käyttänyt, mutta melko "pitämättömin" seurauksin.

Yleensä paras ja kestävin lopputulos saadaan kun käytetään ko. muovilaadulle tarkoitettuja liimoja tai muita liittämistapoja.
CalypsoMike
Junior Member
Junior Member
Viestit: 80
Liittynyt: 22:31, 05.10.2001
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja CalypsoMike »

Erilaisia hartseja ja epokseja kannattaa kysellä Kevra nimisestä firmasta. Siellä saattaisivat jopa osata kertoa jotain eri aineiden ominaisuuksista.

Luulisin että esim. hyvälaatuisesta epoksihartsista tuskin liukenee mitään, ei tosin ole mikään liima, mutta lähinnä sen tyyppistä ainetta mihin ne suodattimen moottorit on valettu.

Ainut haittapuoli on että muistaakseni pienin pakkaus jossa epokseja myydään 1kg.
quote:Yleensä paras ja kestävin lopputulos saadaan kun käytetään ko. muovilaadulle tarkoitettuja liimoja tai muita liittämistapoja.


Muoveja on yleensä varmaan aika hankala liimata, mitenkähän toimisi jokin kuumaliima. En kyllä tiedä mitä siitä sitten liukenee..
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tekniikka”